Creditas (banka)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Lafayette16 22. 5. 2020 10:32

vlaju píše:
fc70 píše:Tohle není tím, že tam nebyli právníci, to je tím, že začátkem roku si takový pokles repo sazby ještě letos nikdo vůbec neuměl představit.

No, tady bych oponoval. Marketing prezentoval něco, co v dokumentech nebylo. Právně závazné dokumenty byly koncipované i na pokles repo sazby. Pokud by marketing řídil právník, šlo by o záměrnou lež (není vyloučeno), pokud ale někdo nepochopil, co vlastně je závazně dáno a rozeslal emaily a napsal hezkou aktualitu, je možné, že to udělal prostě omylem.


Samozřejmě každý marketingový materiál schvalují právníci. Většinou k tomu mají spoustu dodatků a poznámek, které by celý marketingový text zesložitěly...
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod vlaju 22. 5. 2020 11:41

Lafayette16: Schvalují? Jak to víte? Už z toho, že k tomu mají spoustu dodatků a poznámek, které tam pak marketing nedá, tak bych to viděl na konzultaci, nebo na "schvalování" bez zodpovědnosti. Ale pokud tam proběhla nějaká diskuze, co s tím textem, tak si můžeme jen domýšlet, jaká část byl omyl a jaká část úmysl. Právní nad tím mohlo zrovna tak mávnout rukou, jako úmyslně lež podpořit (právě s vědomím, že vymahatelné to nebude). Pokud bych věděl, že text skutečně schvalují, tím více bych se klonil k variantě úmyslné lži. Ale nedovedu si představit, že by se právo hlídalo stejně poctivě ve VOP a ve webových textech.
vlaju
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lafayette16 22. 5. 2020 12:06

vlaju píše:Lafayette16: Schvalují? Jak to víte?

Znám to z vlastní zkušenosti :-) Samozřejmě nevím jakje to v Creditas, ale podle mě praxe nebude moc jiná...
Nikdo si netroufne pustit ven víceméně žádný text bez právníků.
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod suram 22. 5. 2020 12:24

V Creditas nejsou asi srabi a obejdou se i bez nich. :D
suram
Diskutér

Odeslat příspěvekod Lafayette16 22. 5. 2020 12:40

suram píše:V Creditas nejsou asi srabi a obejdou se i bez nich. :D

Možné to je :D
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod DrumSession 23. 5. 2020 10:30

Dvojitý vklad: kombinace vkladů

Dvojitý vklad: kombinace podřízeného vkladu s úrokem až 5,5 % p.a. a ročního termínovaného vkladu se sazbou 2,0 % p.a.

Termínovaný vklad garantuje sazbu 2 % ročně po celou dobu trvání vkladu a je pojištěný. Podřízený vklad je dlouhodobý depozitní produkt s garantovanou úrokovou sazbou vyšší, než je obvyklé u termínovaných vkladů, ale není pojištěný.
https://www.creditas.cz/dvojity-vklad

Was ist das??
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod treborit 23. 5. 2020 11:28

to je priprava na krach :)
treborit
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 23. 5. 2020 11:30

No co by to bylo: snaha se zavděčit klientům, které pobouřilo ostré snížení úroků SÚ. Aspoň tak začínal email, co jsem včera od nich dostal (vypadal jako hromadný, dostanou ho asi postupně všichni): že si jsou vědomi nepříjemného poklesu úroků vlivem pandemie a zásahu ČNB a toto nabízejí jako možnou náhradu. Samosebou se to už více podobá investici, ale jinou možnost dnes ten, kdo chce porazit inflaci, nemá (snad až na stavebko díky státní podpoře).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod suram 23. 5. 2020 11:34

To mohli zůstat záložnou, tam musí klient vložit také část peněz na nepojištěný členský vklad, když chce založit termíňák.
:D
suram
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 23. 5. 2020 11:37

Tak podřízený vklad (ta investiční složka mimo termínovaný vklad) je, nebo byl, i v některých jiných bankách využívaný produkt. Je to v podstatě typ dluhopisu, a ten opravdu pojistit ve Fondu pojištění vkladů nejde :), když jde o investici a ne bankovní vklad. Takže záleží na důvěře v emitenta - zde je předpokládám bude emitovat sama Creditas.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod __Pavel 23. 5. 2020 11:58

Uložit minimálně půl nepojištěného míče na 7 resp. 10 let u banky, která si jede a mění vlastní pravidla, jak se jí to zrovna hodí ... pro vyznavače adrenalinu ideální.

-- 23. 5. 2020 13:18 --

Osobně mi přijde jako lepší nabídka https://www.creditas.cz/vklad-duo-plus#kombinace.
__Pavel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod redhaven 23. 5. 2020 13:04

Pro značnou prac. zaneprázdněnost a stres nemám čas a ani chut řešit v prac. dny v bankovním čase nějakou reklamaci Creditas po telefonu. Mám řadu zmeškaných volání z čísla 773...984, tuším že je to z Creditas reklamace jejich šmejdského snížení úroku na Sú.
Volali vám také z tohoto čísla??
Díky.
redhaven
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod xls 23. 5. 2020 14:46

Jsem rád, že tu dnešní nabídku poslali. Až se dostane ten můj případ s nedodržením garance k arbitrovi, tak se tím dá aspoň jednoznačně dokázat, že dál spamují nabídky s 2% úročením, takže nic nebrání tomu, aby ostatním vypláceli slíbených 1,6 %. To jejich spamovací oddělení má nesporné kvality :lol:.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod fc70 23. 5. 2020 15:51

To z toho nevyplývá. To, že banka je ochotná platit za tier 2 kapitál (a kapitál nutně potřebuje ke své existenci a růstu) neznamená, že je ochotná platit teď už přes 1,4% za vklady a jejich pojištění, když si může od ČNB půjčit za 0,25%.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod vlaju 23. 5. 2020 18:59

redhaven píše:Pro značnou prac. zaneprázdněnost a stres nemám čas a ani chut řešit v prac. dny v bankovním čase nějakou reklamaci Creditas po telefonu. Mám řadu zmeškaných volání z čísla 773...984, tuším že je to z Creditas reklamace jejich šmejdského snížení úroku na Sú.
Volali vám také z tohoto čísla??
Díky.

Ano, jsou to oni.
vlaju
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků