Curve karta

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod tomasvlasak 9. 12. 2020 14:20

rozdělí dle skutečnosti, takže třeba limit můžeš překročit jedinou platbou, ale poplatek platíš jen za částku nad limit
Věnuji se stavebnímu spoření, doplňkovému penzijnímu spoření, úvěrům a investicím. Osobní konzultace v Praze a Středních Čechách zdarma.
tomasvlasak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hgfdsa 9. 12. 2020 16:53

Dík.
hgfdsa
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod hgfdsa 10. 12. 2020 09:00

Když přejdu na Curve Black nebo Curve Metal, můžu se pak kdykoliv vrátit zpět na Curve Blue?
Jakým způsobem se platí poplatek a k jakému datu v měsíci? Budou si ho sami strhávat automaticky z nějaké karty?
hgfdsa
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod tlamik5 10. 12. 2020 21:45

Stala se mi zvláštní věc, platil jsem včera Curve v Elektroworldu něco kolem 7K a do hodiny jsem udělal GBIT z Equa na FIO. A čekal jsem, že blokace v Equa ten den zmizne, ale nestalo se a dnes večer se dokonce zaúčtovala, takže jsem to vlastně zaplatil dvakrát. Mám ještě na něco počkat nebo to mám reklamovat ASAP ?
tlamik5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 10. 12. 2020 23:53

@tlamik5, to je v pořádku, do Equa ti přijde do 2-3 pracovních dnů vratka té transakce. Poté, co v Curve opustili karetní systém Wirecardu, už teď gbit funguje vždy takto, i kdybys ho zadal minutu po té platbě. Tedy vždy se zaúčtuje na obou kartách a na první dojde vratka, a to celkem brzy, často už druhý pracovní den (záleží i jak rychle tu vratku banka, zde tedy Equa, zaúčtuje). Jen zmizení blokace při rychlém gbit brzy po platbě už teď Curve "neumí". Není to už tak implementováno nejspíš proto, že ten gbit při změně poskytovatele předělávali dost narychlo (třeba vtipné je i to, že vratka pak má stejné datum jako původní platba a čas o hodinu nižší, tedy britský, takže to z hlediska chronologie pak v historii transakcí původní karty vypadá, jako by vratka proběhla už hodinu před platbou, tedy fakt zpět v čase-třeba v historii u Hello bank, kde to ukazuje i časy karetních operací, to je pak hezky vidět :D).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod noi2 12. 12. 2020 18:34

Jak to mají reálně s ATM fees? Píšou 200GBP per calendar month - je to opravdu tak a ne floating 30 days jako u jiných fees? Týká se to opravdu jen kreditek a debetky jsou zadarmo? Co se pak stane s poplatkem při GBiTu výběru z debetky na kreditku nebo naopak?
noi2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod minarjo 12. 12. 2020 21:39

Jelikož všechny Curve FUP limity jsou "měkké" (nebo jinak řečeno motivačně výchovné, nikoliv automaticky aplikované), tak vůbec žádný poplatek nemusíš mít ani když 200GBP překročíš, já ho tedy neplatil nikdy. Ono je to na jejich ručním posouzení, zda už je "štveš" coby klient počtem či objemem výběrů z ATM natolik, že by ti FUP poplatky začali účtovat. Už mnohokrát i zde padlo, že jako rozumnou míru berou dle jejich podpory, když výběry z ATM Curve kartou tvoří řekněme do 20-25% celkového Curve obratu. Tedy když skrz Curve za měsíc zaplatíš u obchodníků a na netu třeba 30 tisíc Kč, nemusíš se bát z ATM vybrat klidně 6-8 tisíc, aniž by nějaký poplatek za překročení 200GBP byl (což je přibližně můj případ, skrz Curve platím i třeba složenky z Twisto Snap, tím měsíční objem i možnost využití výběrů narůstá). Když bys častěji vybíral procentně víc, už ten poplatek být časem může. Je to zkrátka na jejich posouzení, ne striktní limit a vše nad něj s poplatkem jako třeba u Revolutu.

Jinak výše popsané se týká opravdu jen FUP limitů, ne těch osobních z menu Account-Card limits (ty pevné a účinné jsou).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod treborit 13. 12. 2020 00:16

Mate nekdo zkusenost s vracenim platby na odebranou kartu? Pripise se to do Curve Cash?
treborit
Diskutér

Odeslat příspěvekod hgfdsa 13. 12. 2020 04:50

minarjo píše:Jelikož všechny Curve FUP limity jsou "měkké" (nebo jinak řečeno motivačně výchovné, nikoliv automaticky aplikované), tak vůbec žádný poplatek nemusíš mít ...

Takže i přirážka 2 % ke kurzu za převod (směnu) měny nad 500 GBP měsíčně u Curve Blue je měkká a nemusí ji naúčtovat? To se mi nezdá, každý tu dosud psal, že ji účtují a že klidně i na část platby, kterou je ten limit překročen. Viz:
tomasvlasak píše:rozdělí dle skutečnosti, takže třeba limit můžeš překročit jedinou platbou, ale poplatek platíš jen za částku nad limit
hgfdsa
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod minarjo 13. 12. 2020 09:01

Je možné že konverzní přirážka 2% je pevná. Já toto nemohu říct z vlastní zkušenosti, protože u Curve mám typicky min. 95% objemu plateb v CZK a 500 liber v cizí měně jsem u ní ještě nepřekročil (na konverze mám spíše v tomto čitelnější Revolut, u kterého je kurz možné jasně vidět a není "tajný" jako u Curve, stejně tak zbytek z limitu 25 tisíc Kč měsíčně na bezplatné konverze lze jasně vidět, Curve je v tomto nesmyslně tajuplná). Reagoval jsem zejména na FUP týkající se používání bankomatů, tedy ten FUP 200GBP kreditkou za měsíc, nebo max.10x výběr atd.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod hgfdsa 13. 12. 2020 09:19

Také mám dosud 99,9 % transakcí bez konverze měny, jenže teď začínám používat Crypto kartu vedenou v EUR a chci provádět konverzi přes Curve, příští týden mě čeká platba ve výši kolem 80000 Kč a tím poprvé přesáhnu limit 500 GBP pro bezplatnou konverzi, proto se ptám, protože přirážka 2 % ke kurzu Eura by s tím nepêkně zamíchala. To raději před platbou zaplatím poplatek za Curve Black. Ale to si zase nejsem jist, jestli mi bude fungovat dosavadní Curve Blue karta, nebo jí bloknou, vydají Black kartu a budu na ní muset čekat?
hgfdsa
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod treborit 13. 12. 2020 12:01

A nelze to na Crypto poslat v CZK? oni maji VISA kurz a jsou dny, kde je VISA pomerne blizko stredu (zas dny kdy ne)>
treborit
Diskutér

Odeslat příspěvekod hgfdsa 13. 12. 2020 13:29

To nejde, ale o to stejně nejde, to jsme si neporozuměli.

Budu platit platbu za zboží nebo služby ve výši kolem 80000 CZK přes Curve pdkladovou Crypto kartou, která má jako měnu Euro.
hgfdsa
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod jir.vesely 13. 12. 2020 14:15

Zásadní otázka asi je, jak převádí přímo Crypto. Jestli je to visa bez přirážky, tak to bude výhodnější než curve s přirážkou nad směnu zdarma.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hgfdsa 13. 12. 2020 15:48

Crypto má horší kurz než Curve. Curve má kurz Eura nejlepší ze všech karet. Lepší i než Revolut.
hgfdsa
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků