Crypto.com

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod fremantle 2. 2. 2021 14:49

Výjimek z odměn je docela dost: https://help.crypto.com/en/articles/459 ... ds-program

Některé služby nelze kartou vůbec ani uhradit (zkoušel jsem Twisto - platba vůbec neprošla přes Curve ani napřímo)...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Lafayette16 2. 2. 2021 15:02

Pozor na to, že ve výjimkách jsou třeba platby faktur za elektriku, vodu, plyn...
Taky platby na samoobslužných čerpacích stanicích, a platby pojistek.
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod Ondrasz 2. 2. 2021 15:34

Kouknu na ten list vyjimek bez odmen.
Edit - Lafayette uz to vidim, vsechny platby za ele, plyn, odpady, samoobsluha na benzinkach - klasicke tankovani s platbou na pokladne odmenu teda pripisuje??
Hm, to je takove lisacke omezeni...musim pouvazovat jestli se mi to vyplati pri tom mem relat. nizkem karetnim obratu, nicmene tak jako tak, chci zacit s investici a studiem Etherea, tak to bude aspon dobry zacatek, skrz kartu myslim ;)
Ondrasz
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fremantle 2. 2. 2021 16:37

IMHO level Ruby řešit podle mě moc cenu nemá (pokud někdo nechce čistě jen pro Spotify) - část vratek požerou náklady na spread (round-trip za nákup eur a pokud je většina útrat v korunách, tak klidně i více než 0,5 %) a vratky v CRO moc "stabilní" nejsou, nějaké náklady jsou za směnu do fiat měny, popřípadě "stablecoinu" - je klidně možné, že nějaká kreditka s vratkou 1 % (a ideálně rozumnými kurzy) udělá lepší službu, rozhodovat může maximální limit pro vratky (u "běžných" kreditek je omezení typicky několik stokorun)... Při nízkém karetním obratu do pár tisíckorun (pakliže nejsi důchodce, který na kreditku nedosáhne) to valný smysl nemá a dobře poslouží třeba KK od HB!.

U Jade Green/Royal Indigo si to chce pak spočítat návratnost při "teoretické" vratce 3 % - při aktuálním kurzu za stake 50.000 CRO to znamená vypláznout kolem 2500 €, kde je nízký předpoklad, že se ještě někdy vrátí v celku.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod tmx643 2. 2. 2021 18:27

Já naopak myslím, že Ruby má největší význam (minimálně před současným zdražením měla). Směna na eura ubere cca 0,1 % (Revolut / Moneta), kurz VISA tak 0,4 %. Takže zůstane reálně 1,5 %. Některé platby nedávají cashback, ale těch je minimum. CRO rozhodně neroste, ale celkem kolísá, takže se dá prodat v čase, kdy to nebude nevýhodné. Směna CRO na EUR je asi za 1,5 %, tj. to sníží reálný cashback z cca 1,5 % na 1,47 %.
Na kartu úrovně 3 je nyní třeba uzamknout 65000 Kč, tj. pokud CRO klesne jen o 10 %, přijdete o celý roční cashback.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod hgfdsa 2. 2. 2021 18:33

Snad to CRO nemůže pořád jen klesat?
hgfdsa
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Lol Phirae 2. 2. 2021 19:47

Počkej, až tohle letadlo spadne...
Chcete nějaký bonus? Kódy (Twisto 150 Kč, WorldRemit 500 Kč, Curve, Revolut, TransferWise, Xendpay...) viz můj profil.
Lol Phirae
Nadšenec

Odeslat příspěvekod fremantle 2. 2. 2021 20:05

Nepochybně v případě CRO tokenu jde o letadlo, očekávám, že vydávání dalších karet se podpoří v blízké době tím, že oznámí stake opět na dvojnásobek (takže u Ruby 10.000 CRO, což před necelým půlrokem stačilo na nižší úroveň, což cenu opět krátkodobě vyžene, a posléze se bude CRO obchodovat za cca. 0,03 €). Ty peníze použité na uzamčení bych považoval už za odepsané, hraje se jen o to, jestli se vklad vrátí (a případně začne vydělávat) - u sebe počítám s přibližnou návratností 10 měsíců (po 2 měsících jsem zatím na těch 20 %) - počítám, že tehdy bude na těch 10.000 CRO třeba tak 250 - 300 eur.

Někteří držitelé karet za stake MCO tokenů doporučovali zahedgovat stake pořízením short shitcoin indexu, pokud do této loterie zvažuje vložit větší peníze, stálo by za to tuto možnost prozkoumat: https://t.me/oof_this_is_my_crypto_life_en/8
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Jonas D 2. 2. 2021 21:13

fremantle píše:Nepochybně v případě CRO tokenu jde o letadlo, očekávám, že vydávání dalších karet se podpoří v blízké době tím, že oznámí stake opět na dvojnásobek (takže u Ruby 10.000 CRO, což před necelým půlrokem stačilo na nižší úroveň, což cenu opět krátkodobě vyžene, a posléze se bude CRO obchodovat za cca. 0,03 €). Ty peníze použité na uzamčení bych považoval už za odepsané, hraje se jen o to, jestli se vklad vrátí (a případně začne vydělávat) - u sebe počítám s přibližnou návratností 10 měsíců (po 2 měsících jsem zatím na těch 20 %) - počítám, že tehdy bude na těch 10.000 CRO třeba tak 250 - 300 eur.

Někteří držitelé karet za stake MCO tokenů doporučovali zahedgovat stake pořízením short shitcoin indexu, pokud do této loterie zvažuje vložit větší peníze, stálo by za to tuto možnost prozkoumat: https://t.me/oof_this_is_my_crypto_life_en/8


Já bych další zvyšování potřebného staku neočekával, nyní je to zpět na úrovni, kterou zvolili po MCO/CRO swapu. Pokud CRO poroste, maximálně plánují dynamickou cenu pro nejlevnější kovovou kartu Ruby.

Zároveň se zde o obdobu Lyconetu nejedná, nejsou zde žádné "levely", ani nedostáváte bonus podle aktivity lidí, kteří využijí váš refferal. Je to jednorázové. Také rozhodně nenabízí "zaručené" 1% zhodnocení za den jako u letadel (nebo neslibují zaručený růst ceny jako Čmolík u svého podvodu Kauri).

Nedávno CEO Visa Al Kelly označil Crypto.com jako jednu z "leading digital currency platforms" https://www.coindesk.com/visa-may-add-c ... k-says-ceo
Záznam konference je také dostupný přímo na stránkách Visa.
Jonas D
Návštěvník

Odeslat příspěvekod treborit 2. 2. 2021 23:49

Z principu to je letadlo, Crypto.com drzi 80% coinu a postupne je uvolnuje , plati z toho vratky apd. Jednou nebude z ceho rozdavat ...
treborit
Diskutér

Odeslat příspěvekod Ondrasz 3. 2. 2021 00:07

Proc presne by to melo byt letadlo, Bitcoin snad neni?
Tak CRO cerpa z dalsich financnich sluzeb(uvery, sporeni) a nejen z bank.transakci viz odkaz:

https://a1finance.cz/investice/forex/di ... m-uspechem
Ondrasz
Nadšenec
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jonas D 3. 2. 2021 00:17

treborit píše:Z principu to je letadlo, Crypto.com drzi 80% coinu a postupne je uvolnuje , plati z toho vratky apd. Jednou nebude z ceho rozdavat ...

Tvrdí, že CRO na cashback kupují na trhu, aby byli "compliant", pokud se tomu dá věřit. Přímo v momentu platby, aby omezili riziko.
Uvidíme, co mají vymyšlené, až spustí tento kvartál CRO mainnet a uvolní se 20 000 000 000 CRO Ecosystem Grants podle whitepaperu. Všechno najednou to určitě nevypustí..
Jonas D
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hgfdsa 3. 2. 2021 06:20

Uvolní 20 miliard CRO? Tak to půjde CRO asi fakt dolů. :shock:

Kartou Revolutu mi nejde koupit CRO, Revolut píše, že tohoto obchodníka nepodporují. To je divné, že Eura prý do Flat Wallet dobíjet kartou Revolutu jdou, vždyť je to stejný "obchodník" ne?
hgfdsa
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Lafayette16 3. 2. 2021 09:04

Není to stejný obchodník. Jedno je Malta, jedno Gibraltar.
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod hgfdsa 3. 2. 2021 09:20

Aha, dík.
hgfdsa
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků