ING konto

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod A1rh- 18. 2. 2021 17:53

drummond píše:Ideálně k tomu použit 150 tisíc, co teď konci v RB na sporicim účtu za 3%, jen to chce převést pres třetí banku, nikoliv z RB do ING a pak zase zpět.

na ty už jsem skoro zapomněl :-)

-- 18. 2. 2021 17:55 --

regin píše:V podmínkách jsem tam někde viděl, že je třeba použít bankovní mobilitu. Zatím jsem si nikdy nepoužil, tak nevím, jak přesně to funguje (jen v obrysech), ale předpokládám, že si musím v Raiffce dát požadavek, že chci zrušit účet u ING a oni se o vše postarají včetně převodu peněz. Pak budou tou 1% sazbou úročit jen to, co stáhli z ING a ne to, co už v RB mám.

To by měl být právě ten souhlas v ING IB, oni předají údaje a pak budou asi instruovat co dál.

Byl bych právě opatrný s tím, jestli už v okamžiku, kdy odsouhlasím předání údajů, raději nemít na ING kontě těch 300 tisíc. Aby s údaji nepředali i aktuální stav konta, který se max. bude úročit. Takže bych počkal na souhlas UOHS a pak začal jednat.
V profilu nebo SZ promo Revolut 700Kč, SkipPay 500Kč, AliExpress US $19, Raiff. 300Kč ...
A1rh-
Diskutér

Odeslat příspěvekod dr._lukas 18. 2. 2021 18:05

“Takže bych počkal na souhlas UOHS a pak začal jednat.”

Přesně takto doporučuji počkat..pokud nabídku využiji, tak až to bude aktuální, do IB se nemám důvod přihlašovat, takže i nějaké případné klikání počká :-D
dr._lukas
Přeborník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod regin 18. 2. 2021 18:07

A1rh- píše:RB mám už pěkných pár let cca od doby, kdy za založení + přivedení dalších oveček dávali eKonto Komplet doživotně zdarma + mobil za další 2 lidi, kteří měli eKonto Smart taky zdarma při splnění podmínek.
Já mám eKonto Komplet už taky nějaký ten pátek od té doby, co k nám do firmy naběhl maník se speciální nabídkou pro zaměstnance. Takže účet jsem měl zdarma a bez podmínek. Ale po zavedení poplatku za přihlašovací SMS jsem ho přestal používat - androidí mobil nemám a v notebooku mi RB klíč nejede. Ani mi nechtěli zrušit účet online, prý jedině na pobočce (nejbližší mám cca 50 km), takže jsem ho nechal ležet ladem.

Jinak ten souhlas je jen s tím, že mne mohou z Raiffky oslovit, jestli mám zájem, ne?
Naposledy upravil regin dne 18. 2. 2021 18:09, celkově upraveno 1
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod mlrs 18. 2. 2021 18:08

ok takze po odsouhlaseni poslat do ING 300 litru a nasledne absolvovat ten popsany postup se zaktivnenim te 1% sazby na BU a prachy tam prelit do toho srpna popr. mozna co nejdriv, nez si to RB zase rozmysli ne?
mlrs
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod regin 18. 2. 2021 18:13

Na penize.cz píšou: "Osloví jen ty klienty, kteří dají souhlas s předáním osobních údajů – to mohou udělat přímo v internetovém či mobilním bankovnictví ING. Raiffka je pak seznámí se speciální nabídkou. Bude záležet jenom na klientech, jestli ji využijí, nebo jestli u ING skončí bez plynulého převodu produktů do jiné banky."
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod Zedna1 18. 2. 2021 18:18

Uz o tom pisou i na seznamu:

ING se stahuje z Česka. Nechá si jen firmy
https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek ... y-40351461
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kubika1 18. 2. 2021 18:31

Klient ps píše:
Kubika1 píše:Zajímavé je, že před cca 2lety prosakovali informace o nabídce běžného účtu od ING a nyní to zabalí pro retail. To je docela slušná otocka o 180°.


Lidi, mně někteří přijdete fakt jak zabržděný.
Ty vole, před dvěma lety uvažovali v ING o běžném účtu a hypotékách. A dneska to tu balí? Ty vole, a co se na tom našem světě za ty dva roky změnilo? Všechno.
Konec malých bank Equa, ING, ta malá banka působicí kolem rakouských hranic, na českém trhu je varováním pro klienty různých Creditas, Trinity a podobně. Aby nečekali dlouhé roky na vyplacení svých vkladů.
V tuto chvili mají velké banky nesplácené úvěry firem přibližně ve výši jednoho ročniho zisku. A co to udělá s malými bankami? Tady bude hodně krušno...


Nevím proč tak nevrle. Každopádně Equa vznikla se záměrem do budoucna prodat, takže to mě až tak nepřekvapilo. ING je trochu jiná kategorie, akorát na našem trhu byly kapkou v moři. Každopádně to zavánělo expanzí a teď se stáhli. Nic víc, nic míň...
Kubika1
Návštěvník

Odeslat příspěvekod DoubleSix 18. 2. 2021 18:35

filip893 píše:jsou 4 možnosti jak s fondy:

1. Dát souhlas s předáním dat RB a nechat se do RB převést.
2. Prodat fondy v IB
3. Převést k jinému distributorovi pomocí formuláře
https://www.ing.cz/files/podilove-fondy ... butory.pdf
4. Počkat na výpověd od ING. V takovém případě ING fondy prodá, peníze převede na ING konto a pak převede na transakční účet.

Pokud nechci dát souhlas k předání dat RB a následnému převodu do RB, tak musím jednat poměrně rychle do 20.3. (termín udělení souhlasu předání dat RB). Po tomto datu riskuji výpověď ze strany ING a nucený prodej.
Když to čtu, tak mám pocit, že Rajfka umožní původním klientům nakupovat Fidelity fondy i nadále, tedy po převodu podílových fondů k Rajfce. Chápu to správně?

Kdo všechno tady nabízí ty fondy Fidelity, co má teď ING?
Má je Conseq, umí je i J&T (ta umí skoro všechny fondy, ale poměrně draho).
Nějaké z těch fondů má v nabídce Moneta. Equa je má též, ale ta také skončí pod Rajfkou.
DoubleSix
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DrumSession 18. 2. 2021 18:41

PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DoubleSix 18. 2. 2021 18:49

Žádná aktualizace, všechny zpravodajské servery opisují stejný text.
DoubleSix
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod farang 18. 2. 2021 19:45

Dotaz na RB a jejich odpověď:

Upřesněte prosím podmínky při převodu ING konta do RB:
1) číslo účtu zůstane stejné jako u ING (mimo kódu banky)?
2) RB bude zvýhodněně úročit jen to co se převede z ING konta? Nebo lze následně přivkládat u RB až do 300 tis.?
3) RB po převodu ING konta zařídí uzavření původního účtu u ING?

ODPOVĚĎ RB:
Dobrý den, děkujeme za otázky. Číslo účtu stejné nezůstane. Pokud si ho hodně přejete, je možné zkusit si to vyřídit přes pobočku. Kolegové v pobočce potom jsou schopni ověřit, zda je náhodou dané číslo volné. Pokud ještě nejste našim klientem, pro zvýhodněné úročení je třeba převést prostředky na nový účet z ING, následně můžete převést peníze i z jiných zdrojů - i ty budou bonusově úročeny. V případě, že podepíšete při založení účtu tzv. mobilitu, tedy souhlas s převodem k nám, zařídíme za Vás uzavření účtu v ING. Pěkný den
farang
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod j_sova 18. 2. 2021 20:38

Problém nabídky s 1% vidím v tom, že jde podle podmínek o reklamní akci "Výhody pro klienty ING" a konkrétně pak poslední odstavec těchto podmínek:
Pokud bychom se rozhodli „Výhody pro klienty ING“ změnit nebo ukončit, např. proto, že se změní podmínky na finančním trhu, informujeme Vás přes náš web http://www.rb.cz. Účinnost změny nebo ukončení nastává ke dni zveřejnění informace.
j_sova
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod drummond 18. 2. 2021 23:33

Podle mě to rok rozhodně nepoběží, pochytají klienty ING a za horizont 31.8. nemá cenu, aby to 1% dávali. Už žádné nové klienty nezískají.
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod Peetrr 18. 2. 2021 23:54

A teď ještě dobrou radu ohledně podílových fondů. Prodat hned nebo počkat až to zruší sami a převedou na ING konto? Kdy bude lepší = výhodnější kurz pro drobného investora?
Peetrr
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fc70 18. 2. 2021 23:59

Já bych čekal, že těm, co převedou, už nabídku nechají, ledaže by nastalo něco opravdu nepředvídaného (ČNB srazila úrokové sazby k -1% apod.); možná ji zruší/změní pro ty, co ji zatím nevyužili. Nebudou chtít hned naštvat nové klienty.

Ohledně podílových fondů především zvaž svůj původní záměr / investiční horizont a daňové dopady (časový test 3 roky), pokud se to láme někdy letos; obojí je daleko jistější než jakákoli spekulace na změnu kurzu.
fc70
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků