Air Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Pravý Tomáš Marný 20. 2. 2021 20:07

Taxi otevři účet třeba u RB nebo FIO, to jsou super čuper banky, které se rozhodně nechovají jako svině... Akorát pak nevejrej na záznam v registrech, který ti tam super čuper FIO jebne, když ti vypoví nevyužívaný kontokorent.
Pravý Tomáš Marný
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod libol 20. 2. 2021 21:26

... potom co porušíš podmínky. Jsi zapomněl dopsat.
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod Pravý Tomáš Marný 22. 2. 2021 08:25

Máš to kapánek pomotané... Že ten záznam pak FIO stáhlo, divné, co?
BTW i průměrně inteligentní šimpanz by poznal rozdíl mezi výpovědí kontokorentu a zapsáním do registru jako zesplatněného úvěru.
Pravý Tomáš Marný
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod y2key 1. 3. 2021 13:17

pmoravec píše:
Jako třešničku na dortu z testování aplikace v emulátoru a na jednom čerstvě nainstalovaném telefonu uvádím, že pokud v nepřihlášené aplikaci AirBank to sledování vypnete (je to schované v O aplikaci -> Podmínky a osobní údaje -> přepínač "Nepřeji si zasílat svá data k reklamním a statistickým účelům") tak po dalším spuštění je znovu aktivované a FaceBooku a Adobe se posílají data opět.

Mohu vědět, jestli je toto v nejnovější verzi aplikace? Já jsem to v Nastavení/O aplikaci/Podmínky a osobní údaje nenašel. Mám nejnovější verzi. Díky
y2key
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 1. 3. 2021 13:28

Taky to tam nemám. Jinak třeba taková ČSOB má ve smartbankingu taky Adobe Analytics, přepínátko najdete přímo v nastavení (menu > ozubené kolo) jako "Měření Adobe Analytics".
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod pmoravec 1. 3. 2021 16:52

Zdá se, že je to aktuální verze, Google play novou nenabízí. Ale možná je to dáno tím, že:
1. Je nutno odscrollovat dolů, nebo
2. Po aktivaci aplikace se už volba nezobrazí?

Každopádně mi napsali:
Hodí se vědět, že i když se opt-out udělá, tak to neznamená, že služby Facebooku a Adobe jsou kompletně neaktivní, jen nic netrackují.

Na základě Vašeho nahlášení jsme našli jeden use case, kdy se opt-out správně nepropíše. Fungování opt-outu tak prověřujeme. Opravu plánujeme nasadit hned v další verzi.


Tak leda, že by ten use case vyřešili tak, že volbu znepřístupnili.
Přílohy
Snímek z 2021-03-01 16-49-29.png
pmoravec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod y2key 1. 3. 2021 23:13

pmoravec: Máte aktivní aplikaci? Já tam tu volbu vůbec nemám, ale mám aplikaci aktivovanou. Nevím, jak to bylo před aktivací.
y2key
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lol Phirae 2. 3. 2021 02:55

Taky tam nic podobného nemám.
Chcete nějaký bonus? Kódy (Twisto 150 Kč, WorldRemit 500 Kč, Curve, Revolut, TransferWise, Xendpay...) viz můj profil.
Lol Phirae
Nadšenec

Odeslat příspěvekod pmoravec 2. 3. 2021 07:46

Jak jsem psal, snažil jsem se to vypnout už před aktivací aplikace. Pokud ji aktivujete, tak předpokládám, že ten přepínač je součástí odsouhlasení podmínek a pak už Vám nebude nabídnut, abyste to náhodou nevypli (a nezjistili, že vypnutí nemá žádnou funkčnost). Screenshot z aktuální verze, kde po odscrollování dolů je, jsem vložil, víc už asi pro to neudělám.

Opravdu za podmínek kdy posílají kde co FaceBooku a Adobe (v podstatě to vypadalo, že jakýkoliv klik v aplikaci způsobil posílání nějakých paketů s šifrovanými telemetrickými daty) opravdu nemám chuť MyAir používat.
pmoravec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lol Phirae 2. 3. 2021 09:30

Souhlas k tomuto získaný "odsouhlasením podmínek" (jako součást nějakého X stránkového elaborátu se vším možným) je podle GDPR jednoznačně neplatný.

Navíc, i kdyby byl udělen platně, tak podobné souhlasy musí jít kdykoliv odvolat.
Chcete nějaký bonus? Kódy (Twisto 150 Kč, WorldRemit 500 Kč, Curve, Revolut, TransferWise, Xendpay...) viz můj profil.
Lol Phirae
Nadšenec

Odeslat příspěvekod y2key 2. 3. 2021 12:03

Tak jsem testnul nainstalovat aplikaci na jiné zařízení a opravdu to tam před aktivací je v té sekci Podmínky a údaje. Je to možné ponechat se souhlasem i nesouhlasem. Aktivovat aplikaci v případě nesouhlasu jsem ale už nezkoušel. To by chtělo, aby někdo ověřil. Pokud to půjde aktivovat i bez souhlasu, což si myslím, že by mělo, tak je to asi v pořádku.
Samozřejmě pokud někdo aktivoval se souhlasem, tak by mělo být možné v průběhu používání kdykoliv souhlas v aplikaci odvolat. Z toho mi vychází, že ti, co to tam teď nemají, tak zřejmě na začátku souhlas nepovolili.
y2key
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod A1rh- 2. 3. 2021 17:54

kdysi dávala Air za 5 plateb přes Google Pay nějakou drobnou odměnu, myslíte že to ještě platí, nebo to byla jen dočasná akce?
V profilu nebo SZ promo Revolut 700Kč, SkipPay 500Kč, AliExpress US $19, Raiff. 300Kč ...
A1rh-
Diskutér

Odeslat příspěvekod peter23p 2. 3. 2021 20:25

Tenkrát to byla akce aby lidi nalákali k aktivaci aplikace.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod Dandík 3. 3. 2021 11:00

Air Bank už má akreditaci pro bankovní identitu, pro klienty ji chce spustit ještě v březnu. https://www.penize.cz/osobni-ucty/42490 ... akreditaci
Dandík
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jisy 5. 3. 2021 00:19

Air Bank vrací potvrzování plateb pomocí SMS pro ty, kteří nemají / nepoužívají aplikaci My Air:
"Dobrý den,
před pár týdny jsme vás informovali o změně podmínek v oblasti potvrzování plateb kartou na internetu. Nejjednodušší způsob, jak tyto platby potvrzovat, je přes aplikaci My Air. Protože ji ale zatím nemáte a my se vždy snažíme reagovat na potřeby našich klientů, vymysleli jsme pro vás náhradní řešení, jak platby kartou na internetu potvrzovat i bez aplikace. Nové řešení, které s touto další změnou podmínek přinášíme, začne fungovat v prvních dubnových dnech. Do té doby bude potvrzování plateb na internetu fungovat jako doposud. Jak přesně bude potvrzování bez aplikace fungovat, naleznete v Poradně na našem webu nebo v mailu, který jsme vám poslali.
Posíláme vám nové podmínky pro používání karet, platné od 6. května 2021. Všechny změny v nich jsme pro lepší přehlednost označili barevně. Nový způsob potvrzování plateb kartou na internetu však budete moci využít již začátkem dubna.
.... "
jisy
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků