ING konto

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod vlazy 3. 3. 2021 02:30

DrumSession:
Jaké poplatky máš na mysli v souvislosti s tím chytrým účtem v RB? Předpokládám, že základní služby jako např. vedení účtu, převody v rámci ČR, karta a její používání, IB atp. tam snad jsou zdarma.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Kolem.jdouci 3. 3. 2021 09:07

DrumSession píše:Po převodu z ING (úplně zcela bezplatný) do RB, jaké jsou nástrahy v minovém poli: Chytrý účet - poplatky :hm

Pokud jsi milovník retra nebo paranoik (nepoužíváš chytrý telefon), tak bys mohl mít akorát problém s přihlášením do IB. RB si účtuje 19 Kč měsíčně za přihlášení do IB přes SMS.
Kolem.jdouci
Nadšenec

Odeslat příspěvekod minarjo 3. 3. 2021 09:37

Nástrahou v současné době je u RB Chytrého účtu snad jen zpoplatnění autorizačních SMS (pro IB na zadávání plateb a jiné činnosti). Proto je dobré si tam aktivovat mobilní aplikaci s vestavěnou funkcí RB klíč. Pak je to ověřování zdarma přes ní (už to konečně mají v jedné appce podobně jako třeba mBank či Air Bank). Jinou nástrahu pro tuzemský platební styk nehledej, konkurence donutila RB ten bezpoplatkový Chytrý účet zavést, no. Pro zahraniční platební styk (konverze měn třeba při platbě kartou v zahraničí) už v RB tak ok není, ale to tě jistě u spoření coby náhrada za ING zajímat nemusí.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod DrumSession 3. 3. 2021 17:50

SMS netřeba, appky SB již používám např. u AB, FIO, MMB, mB, UCB. Úplně stačí ekvivalent s.ú. a nic jiného, tj. rád si odpustím hvadiny jako povinné obraty, povinné platby. Ha, poplatek za účet v jiné měně než CZK (nejčastěji EUR) trvá. Tak eurový účet zde nepoužívat. Z minulosti jsem od RB již "řádně vyškolen", jak kladla nástrahy a minové políčka, výhodné nabídky po tlf., a tato banku si u mě vypěstovala jistou náklonnost, že to dnes opravdu může vypadat až na "paranoiu"...
https://www.rb.cz/attachments/ceniky/ce ... ekonto.pdf
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod y2key 4. 3. 2021 18:54

Odkliknul jsem v IB souhlas s kontaktováním RB, ale ta nabídka k odsouhlasení je tam pořád i při dalším přihlášení. Máte to také tak? Předpokládal jsem, že po odkliknutí už mi to dále otravovat nebude.
y2key
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fc70 4. 3. 2021 19:30

V první den to tak bylo taky, za den nebo dva se tam místo toho objevilo „děkujeme! Nabídka … se připravuje.“
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod maeth_u 5. 3. 2021 07:08

Taky mi to zůstalo. Ale přišel potvrzující email. Tím to považuju za vyřízené. Poslal jsem tam 100Kč, tak jsem zvědavý.
maeth_u
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 5. 3. 2021 10:32

Jak píše @fc70 a já to potvrzuji, do dvou dní budete mít v ING místo té nabídky převodu poděkování za udělení souhlasu (na stejném místě).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Fodi 5. 3. 2021 12:59

já tam mám 72 Kč. :-) Na tom účtu jsem nebyl roky, takže jsem musel komplet obnovit user/passwd. Ale to šlo dobře.
Fodi
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jirka mz 5. 3. 2021 15:38

Pořád váhám, ale asi to u RB zkusím. 1% do těch 300t je teď celkem hogo fogo... Teď mě stejně leží peníze na ING s mizerným úrokem. A mBank snižuje úrok na spoření tak tohle bude nejjednodušší možnost.
jirka mz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod regin 8. 3. 2021 21:37

minarjo píše:Stávající klienti RB (co v RB mají BÚ) mají úrok 1% dle podmínek na běžném účtu až ode dne, kdy jim tam platba z ING přijde. Mnohým se tedy může vyplatit to převedení z ING do RB co nejvíc oddálit, aby jim 1% platilo pak co nejdéle. Zvlášť, pokud nyní totéž 1% mají třeba v Hello bank, což je přesně můj případ.
No to je otázka. Pokud by opravdu vydrželi celý rok, tak vzhledem k tomu, že úroky budou nejspíš všude klesat, tak by bylo výhodnější převod co nejvíce odložit. Ale taky se klidně může stát, že na začátku roku 2022 (nebo třeba i dřív) řeknou "Bohužel, situace na trhu neumožňuje ... bla bla bla" a úrok zruší. Pak by na tom vydělal víc ten, kdo převedl co nejdříve.

Jiná věc je, jestli mám jen 200.000 Kč u Hello, nebo i další peníze jinde. Pokud mám třeba ještě 300.000 Kč u mBank, tak bych nečekal na květen a převáděl co nejdřív.
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod fc70 9. 3. 2021 00:24

Na https://www.rb.cz/osobni/ucty/ing je „Rádi bychom vás informovali, že transakce byla schválena Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže a nabídku již můžete využít.“, ale žádné další změny nebo instrukce.

Tak jestli někdo chcete být první a převést tam na existující účet peníze, a pak nějak zkoumat, jestli už se úročí 1%…
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod minarjo 9. 3. 2021 01:14

To rozhodně ne, nepřevádět, to by ještě nebylo aktivní! Vždyť jasně všude avizovali, že musíme počkat na jejich nabídku každému "na míru" dle toho, co má v ING a co v RB. Dělat něco předtím, než z RB zavolají či napíšou e-mail s pokyny co a jak, by mohlo znamenat i zbytečné nezařazení do dané akce.
Tedy kdo udělil souhlas v ING, musí teď čekat na pokyny od RB, které na základě uděleného souhlasu každému sdělí kdy/kam/jak to tam může poslat, dle kombinace produktů u nich a v ING. Do té doby zkrátka vůbec nemají pro daného klienta ty výhody v RB ještě ani nastaveny (ještě ani nevědí, že souhlas udělil a co v ING má, než si to zpracují-a klientů je dost, může to chvíli trvat, záleží kolik jich souhlas už udělilo).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod fc70 9. 3. 2021 09:30

Ve formálních podmínkách nic čekání na individuální nabídku fakt není.

Ale zkoušet to jako první nebudu.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod Fodi 9. 3. 2021 10:06

Formální jsou, ale každý dostal ještě osobní informaci a podle té bych se řídil:
Stačí počkat až vás Raiffeisenbank v následujících týdnech kontaktuje a provede vás dalšími kroky. Nabídku si potom dohodnete přímo s nimi podle podmínek akce Raiffeisenbank. Vaše úspory pak můžou růst dál. Nezapomeňte, že je celá transakce podmíněna příslušným potvrzením Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.
Fodi
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků