J&T banka

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod lenka2003 31. 1. 2010 21:50

lenka2003
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nemy_bobes 31. 1. 2010 23:16

Že Tkáčové nejsou žádní beránci je snad všem jasné. A že si od nás peníze půjčují, aby mohli financovat svoje skupinové projekty bylo jasné taky.

Kontrola ČNB banku kvůli úvěrům mezi propojenými osobami nezavře, maximálně uloží pokutu a uloží zjednání nápravy. K nucené správě by došlo tehdy, kdyby JT nevyšel některý z velkých projektů, přestali by splácet úvěr a zhoršila by se kapitálová přiměřenost banky. A nebo kdyby jim prostřednictvím zkorumpovaných státních institucí chtěl uškodit nějaký silnější konkurent.
K zavření JT banky může dojít stejně jako u záložen typu WPB, akorát oproti nim je u JT alespoň trochu lepší naděje, že ty úvěry mají podložené zajímavými aktivy.

Ber to tak, že kdyby je zavřeli teď hned, budeme první ve frontě u fondu pojištění vkladů, který teď něco málo momentálně má....
Nemy_bobes
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xls 31. 1. 2010 23:35

Ten článek vypadá jako dost divnej kompilát. Každopádně doufám, že si ČNB ty různý finanční ústavy ohlídá, aby to vlastníci nevykradli, a to se týká prakticky všech bank a kampeliček.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod tom brava 1. 4. 2010 09:22

Tak se pochlubte, už jste někdo byli s JT bankou v Tatrách na voucher?

Hlavně mě zajímá, jestli u toho Vámi vybraného hotelu byla šance v okolí hotelu (bez auta, ať je možný alkáč) se stravovat v městských restauracích za "standardní" ceny", příp. i fastfood jako doplňková alternativa...
tom brava
Diskutér

Odeslat příspěvekod S474N 1. 4. 2010 09:35

V Tatrach zadne mestske restaurace se standardnimi cenami nejsou.

Jinak me zkusenosti - pokazde kdyz jsem tam byl, tak staci jenom pribrzdit u krajnice a uz pribiha pikolik a chce inkasovat parkovne.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod manecek 6. 4. 2010 23:21

Zvažuji vložit větší peníze do této banky, ale taky je rozdělit mezi touto bankou a Unicredit, kde ted davají 4,05% na termin.vkladu Max. Jenom jak se rozhodnout, vím že JT má bohužel svou pravou tvář "dosti zhnilou". Slušní lidi nevytvářejí ignoratské akce, jaké byly nedávno uskutečněny na Štrbském plese, ve formě konského pola, kde vyložene dráždili normální lidi svým rozhazováním přepychu. Jaká je budoucnost banky, které předsedají lidi se zastřeným rozumem... Jestli někdo chce mužu vytáhnout tuny webových materiálů, ale nechci strašit lidi, protože ne všichni mají silné nervy.
manecek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 7. 4. 2010 06:49

Já na to mám trochu jiný pohled, ale to bude tím, že jsem pracoval ve velkoobchodu s hodinkami. Chtěl bych napsat luxusními, ale běžná cena 20 - 100 000 Kč patří v tomto oboru spíše mezi střední třídu :). Prodali jsme i modely za tři čtvrtě milionu, ale to byly spíše excesy. Jen málo kousků bylo přes sto tisíc a téměř všechny pod tři sta tisíc.

Na tom být bohatý, není nic špatného, špatné může být, jak k tomu bohatství přijít, ale to se při utrácení jaksi nepozná (jasně, u soustruhu si miliony člověk nevydělá, ale to neznamená, že si je nemůže vydělat poctivě; a nebo je dostat/zdědit. Ano, taky to není fér, ale poctivé to je).
Takový člověk má různé možnosti:
a) "sedět na penězích" a žít plus mínus normálním (což je relativní) životem. Nikoho to nebude provokovat, ale taky to nic nepřinese, ani jemu, ani společnosti.
b) většinu majetku reinvestovat a vydělávat tak další a další peníze. Ze začátku ho to asi bude bavit ale výsledně když z toho nic mít nebude asi ne, peníze se pro něj stanou jen bezrozměrnými čísly na účtu a nakonec bude mít vytvořené takové rezervy, že bude moct podnikání klidně zabalit a žít jen z úspor
c) užívat si peněz, kupovat si věci, které si normální člověk nikdy nekoupí. Ano, vzbudí závist (konkrétně u těch hodinek jsou značky, které z hodinářského hlediska nejsou nijak zajímavé, ale každý ví kolik stojí a majitelé si je často kupují právě jen kvůli tomu), ale to je někdy i účelem.

V případě c) se tak peníze vracejí zpět do oběhu a "odčerpávají" ze systému pracovní síly, které by byly jinak přebytečné - zakoupením jedněch hodinek tak mohou zaplatit celoroční práci jednoho hodináře a umožňují rozvoj v oblastech, které by se za normálních okolností nerozvíjely (a někdy mohou přinést užitek i do jiných "společensky užitečných" oblastí - např. vývoj nových materiálů, atd). A že svoje bohatství dávají na oddiv? No tak dávají, u normálního člověka je to přirozená motivace jeho snažení.

Proto neodsuzuji, když si někdo pořídí věc (službu), o které vím, že na ní nikdy nebudu mít (nebo se mi jen nebude chtít za to tolik vydat).

Ještě je tu možnost podpory obecně prospěšných zájmů, ale to by rozhodně neměla být povinnost, pak už totiž nejde DOBROčinnost. Navíc těžko lze očekávat, že tam někdo bude sypat desítky procent svých příjmů. Takže i tak mu stále zbyde spoustu peněz, se kterými bude "muset" něco udělat.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod manecek 11. 4. 2010 22:35

S Vašim článkem souhlasím, ale jde mi jen o to aby právě u lidí z JT postupně nenastávalo tzv. období, když usnuli na vavřínech - toho majetku a blahobytu už bylo tolik, že ztratili kontakt s realitou, ale tím myslím tady realitou celou od země až nahoru. Mám strach že JT lítá už jen nahoře, což je vždy jen dočasné.

mě ale mrzí hlavně jedno, že žádná z trojice největších bank ČR, nechce nabídnout nějaký dlouhodobý spořící produkt od 4% p.a. Tady už nad tím si lámu hlavu druhý rok! nakonec, abych dával peníze do rizikových bank a žil v nervozitě.
manecek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 12. 4. 2010 06:29

Velké banky nenabízí takové úroky, protože to jednoduše nepotřebují - na záměry, které mají, jim stačí prostředky, které získají "za levno" a když chtějí nějaké dodatečné, je pro je jednodušší investovat do TV reklamy :)

Do 50 000 EUR (od příštího roku 100 000 EUR) v tom nevidím problém.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lenka2003 12. 4. 2010 09:50

Neměl by někdo zájem o tu dovolenou v Tatrách? Ze zdravotních důvodů ji asi nebudeme schopni využít. Případně se ozvěte přes SZ.
lenka2003
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petr2010 12. 4. 2010 16:13

PatrikChrz píše:Do 50 000 EUR (od příštího roku 100 000 EUR) v tom nevidím problém.

jenže kolik je peněz ve fondu pojištení vkladů, a kolik jsou vklady kryté pojištením v J&T? Ve fondu nemusí být dost peněz, a kvůli J&T stát nemusí byt ochotný dosypávat peníze, pokud vím, tak ho k tomu žádný zákon nenutí.
Petr2010
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod manecek 12. 4. 2010 18:50

Ano přátelé a tom to je. Ve velmi možném případě zkrachováni J&T banky, bude stát ochotný vyplatit pozůstalé klienty, když FPV budou chybět peníze ?? Vždyť se dobře ví, že tam nedávají peníze žadní chudáčci a že když už tam někdo dá třeba jen milion, tak to nebudou dozajista všechny jeho peníze a lze počítat že takoví klienti to asi unesou. BOHUŽEL vše nakonec je na volbě nebo benevolenci státu, přátelé a z toho mi je dost smutno.
http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/kadlec ... znam=15762
manecek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod alfonz333 13. 4. 2010 13:12

Petr2010 píše:jenže kolik je peněz ve fondu pojištení vkladů, a kolik jsou vklady kryté pojištením v J&T? Ve fondu nemusí být dost peněz, a kvůli J&T stát nemusí byt ochotný dosypávat peníze, pokud vím, tak ho k tomu žádný zákon nenutí.


Je naprosto nepravděpodobné, že banka, která za posledních několik let rostla téměř nejrychleji v regionu (proto se jí prý říká "žraloci") by měla zkrachovat. J&T je spolu s PPF a Pentou nejsilnější podnikatelskou skupinou u nás. Krach jiných bank, které jsou vázané na své těžce ztrátové zahraniční matky je sice nepravděpodobný, ale pravděpodobnější než krach J&T.
alfonz333
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petr2010 13. 4. 2010 13:55

alfonz333 píše:Je naprosto nepravděpodobné, že banka, která za posledních několik let rostla téměř nejrychleji v regionu (proto se jí prý říká "žraloci") by měla zkrachovat.

hm, mně by se spíš líbila banka, která roste pomalu a dlouho, spíš než rekordně rychle, J&T banka spravuje peníze velkých státních podniků, a to se může snadno změnit, a z rekordního růstu může být rekordní pád.
Petr2010
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nemy_bobes 15. 4. 2010 15:37

alfonz333: sorry, to jsou ale pěkné kecy.

Nejsilnější investiční skupina udělala několik investičních kopanců (nákup většího podílu Unipetrolu za špatné ceny, developerské aktivity) a to je možná důvod, proč honí likviditu vysokými úroky.
Nemy_bobes
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků