J&T banka

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Petr2010 16. 4. 2010 14:50

loni měla J&T objem vkladů přes 33 miliard, na to by fond pojištění vkladů asi nestačil (je v něm 12 mld.), ale těžko říct, kolik z těch 33 miliard je kryto pojištěním, možná míň než 12mld., takže kdyby J&T krachla jako jediná, třeba by to FPV ještě utáhl.
Petr2010
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vpe 16. 4. 2010 18:02

manecek píše:Zvažuji vložit větší peníze do této banky, ale taky je rozdělit mezi touto bankou a Unicredit, kde ted davají 4,05% na termin.vkladu Max. Jenom jak se rozhodnout, vím že JT má bohužel svou pravou tvář "dosti zhnilou". Slušní lidi nevytvářejí ignoratské akce, jaké byly nedávno uskutečněny na Štrbském plese, ve formě konského pola, kde vyložene dráždili normální lidi svým rozhazováním přepychu. Jaká je budoucnost banky, které předsedají lidi se zastřeným rozumem... Jestli někdo chce mužu vytáhnout tuny webových materiálů, ale nechci strašit lidi, protože ne všichni mají silné nervy.


a co te zere, ze ty na konske polo nemas nebo co je tam spatne (na tech tunach materialu)?
http://www.investujeme.cz/clanky/konske ... i-bankeri/
A to jeste nevis, jak rotschildove a jini Oppenheimove ke svym pokladum prisli a kdo vymyslel ty pribehy o slusnych a pracovitych lidech (prace slechti), tak si tohle nejdrive vyglogluj.

tom brava píše:Tak se pochlubte, už jste někdo byli s JT bankou v Tatrách na voucher?

Hlavně mě zajímá, jestli u toho Vámi vybraného hotelu byla šance v okolí hotelu (bez auta, ať je možný alkáč) se stravovat v městských restauracích za "standardní" ceny", příp. i fastfood jako doplňková alternativa...


Tak si nabal rizky, batuzek a je to :-))

**** = First Class Celopostavové zrcadlo, rezervní deka, uzamykatelná skříň nebo trezor, všechny pokoje mají WC a sprchu nebo vanu, televizor, telefon a minibar, stále obsazená recepce, trezor na recepci, bezhotovostní platba, směnárna, praní a žehlení pro hosty do 24 hodin, snídaňový bufet, donáška snídaně do pokojů, 3 hodiny oběd, 4 hodiny večeře, společenská místnost a přijímací hala

btw. - mají ledničku? :-)
Nemy_bobes píše:JT Bank je opravdová banka, ale není to klasická "retailová" banka pro širokou veřejnost.


Cnb take neposkytuje sluzby verejnosti, vyjma vlastnich zamestnancu :-)
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod manecek 17. 4. 2010 21:22

Děkuji diskuteru "VPE" za jeho plytké příspěvky, které nikomu nic nedají. Chytrých jako Vy jsem v životě potkal valnou většinu, ale chápu to, taky chcete tady žít, ikdyž se snažíte jen o ony plytké příspěvky. Rovnou mohu jít do hospody, tam jich je hodně chytrých a silných (na ústech).. 8-D
manecek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vpe 18. 4. 2010 22:04

To snad ani nestoji za to komentovat manecka ':-) Jeho hodnotne perly stoji za to:

manecek píše:Slušní lidi nevytvářejí ignoratské akce ...
nakonec, abych dával peníze do rizikových bank a žil v nervozitě...
Ve velmi možném případě zkrachováni J&T banky...

Vic nez kdy jindy se potvrzuje, ze kdo pomlouva, tak by chtel (lizat smetanu :-). Nechapu, co se se... nekam, kde se ti to nelibi (do te JT), kdyz vypadas jako nejaky novinar z E15 rozdmychavajici hate kampane.
Jdi do Sporitelny a mas vyreseno! Silna banka :D

Petr2010 píše:těžko říct, kolik z těch 33 miliard je kryto pojištěním, možná míň než 12mld., takže kdyby J&T krachla jako jediná, třeba by to FPV ještě utáhl.

Objem malych vkladu muzes poznat podle vyse pojisteni u FPV (coz asi neni bezne dostupny udaj pro kazdeho) anebo treba dle cisla smlouvy (coz jeste nutne neznamena vklad) na male vklady... kde by nabrali tolik "malych" vkladu ??? ja bych rekl ze to bude mene jak 2 miliardy tyhle akce...
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod manecek 21. 4. 2010 22:00

Vážený diskutere VPE, měl by jste se chovat slušně a především, než začnete proti někomu argumentovat, tak si alespoň dukladně zjistit, proč tak píše, ale to se Vám dozajista nechce. Nejlepší je být se vším rychle hotov, že ?!
manecek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vpe 22. 4. 2010 06:00

A já se snažil, dotazem: "a co te zere"...? A výsledek hmm. Takže znova - kde je problém?
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Nemy_bobes 23. 4. 2010 18:42

Tak jeden známý právě volal do Tater a bylo mu řečeno, že je obsazeno. Tak volal z jiného čísla a neříkal, že má voucher a bylo volno. Když řekl, že bude platit voucherem, tak bylo najednou obsazeno ...
Nemy_bobes
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 25. 4. 2010 02:32

to je JPP, ja tedy kdyz mam slevovy kupon do restaurace tak to nehlasim predem ale az pri placeni, v tomto pripade bych to hlasil az po rezervaci a potvrzeni terminu snad ne? :-D
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod manecek 29. 4. 2010 23:20

Za svou patnáctiletou existenci řešil FPV 12 bankovních bankrotů. Dohromady vyplatil nějakých 24,5 miliardy Kč. Poslední vypořádání řešil v roce 2003, kdy zkrachovaly Union banka a Plzeňská banka. Tehdy bylo ve fondu zhruba 9 miliard Kč, vyplatit ale bylo třeba 12 miliard. Chybějící 3 miliardy si fond vypůjčil od státu. V Česku, na rozdíl od většiny evropských států, nemá stát zákonnou povinnost fondu chybějící peníze půjčit. V zákoně je napsáno, že tak učinit může.
manecek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petr2010 30. 4. 2010 12:56

manecek píše:V Česku, na rozdíl od většiny evropských států, nemá stát zákonnou povinnost fondu chybějící peníze půjčit. V zákoně je napsáno, že tak učinit může.

konkrétně se v zákoně píše toto (Zákon o bankách 21/1992 Sb.):
§ 41i
V případě, že prostředky Fondu nepostačují k vyplacení zákonem stanovených náhrad, obstará si Fond potřebné peněžní prostředky na trhu. Fond je povinen dbát, aby podmínky, za kterých jsou peněžní prostředky Fondu poskytnuty, byly pro něj co nejvýhodnější.


nic víc tam pro podobné případy není, o státu ani slovo.
Petr2010
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vpe 3. 5. 2010 22:01

Jeho text je zkopírovaný a bez uvedení zdroje (z článku, který vyšel asi na 6 serverech) :tleskani

FPV si může půjčit od státu anebo od toho, kdo nabídne lepší podmínky, jak stojí v zákoně...

ps: ČEZ dal finančníkům z J&T 13 miliard za podíl v teplárně, a pak že v tom neumějí chodit.
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod manecek 5. 5. 2010 12:11

Tady to už je jasné. U JT se musí člověk hlavně spoléhat, že to nějak ukočírují i za špatné situace, chodit v tom jistě umějí, ale na každého je páka, což se ještě muže projevit nečekaně za pár let po krizi, když začně stát radikálněji ovlivnovat ČEZ, což už teď začíná být aktuální kdy uvažuje vytahovat prostředky z Čezu pro důchodce. Stát v případě krachu není ze zákona 100%ni řešení - může pomoct, ale není vázan žádním zákonem.
manecek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petr2010 5. 5. 2010 12:37

však u takhle malé banky naštěstí stát není v případě krachu potřeba, při troše štěstí celou sumu pojištěných vkladů zvládne vyplatit fond pojištění vkladů, u větší banky by už se musel angažovat stát, protože těch 14mld. ve FPV by nestačilo.
Petr2010
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vpe 5. 5. 2010 20:30

Lidi neblbnete, vam nevadi, ze platite dalsi dane skryte pod inflacni spiralou a resite, jestli krache nejaka J&T :-)

Koho budete volit?
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vpe 19. 5. 2010 23:53

vzdyt jsem to rikal davno, ze tech smluv a tim i pojistenych vkladu je jenom par :-)

@manecek: banka pojistuje jen do vyse prvnich 50000Eur za kazdeho jednoho vkladatele (jedno rodne cislo), takze jestli ma JT 2000 vkladatelu (a pochybuju ze tam nekdo z retailu dal vic jak 50000Eur na jedno RC), plus co mela drive treba nejakych 50 velkych, kolik to dela asi na pripadne vyplate pojisteni z fondu?
vpe
Poslední varování
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků