SIPO - jaké jsou vaše zkušenosti?

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod FinExpert.cz 2. 5. 2005 19:21

Plní pošta své sliby ohledně SIPA? Je pro vás výhodnou službou? Jaké firmy jste hledali a nenašli na seznamu firem s poštou na SIPO spolupracujících?
FinExpert.cz
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod sterbovalucie 4. 5. 2005 13:22

Dřív jsme měli na SIPU jen televizi a rozhlas. Nyní jsem na SIPO převedla i zálohy na elektřinu, plyn, vodu. Předplatné novin nemáme. SIPO platím z bankovního účtu, takže "poštu" nenavštěvuji. Nyní jednám i o platbě příspěvků na stavební spoření přes SIPO.
sterbovalucie
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PeKu 6. 5. 2005 05:12

Kdyz jsem videl ty pobidky, aby lide pravidelne platby delali pres SIPO, tak jsem se musel pousmat. Ja jsem toto provedl ihned jakmile banky zvedly poplatky za prevody z 2-3 korun na 5 Kc. A to uz je myslim vice nez pred rokem. To uz je nejakych usetrenych penez v rodinnem rozpoctu! :D :D
PeKu

Odeslat příspěvekod ph 9. 5. 2005 07:02

se podívat na www stránku
http://www.sipo.cz/telefony_main.html
na které SIPO zobrazuje seznam svých partnerů ..
moc jich tam není, tedy myslím těch které člověk potřebuje ,
jako elektřina, plyn, voda,
snad jen v Jihomoravské kraji to mají všechno,
ale třeba v západních Čechách jen Telecom, a jinak nic, a v dalších krajích je to podobné. Nasmlouvané jsou pojišťovny, spořitelny, penzijní fondy, předplatné novi (ale samostatně), a to je tak všechno.

Takže jak to vidím tak si můžete nechat přes SIPO strhávat tak akorát stavebko, důchodové přpojištění a Mladou Frontu, ale platit elektřinu, plyn, a další pravidelné položky stejně budete běhat platit na poštu.
ph

Odeslat příspěvekod sterbovalucie 9. 5. 2005 12:57

moji dodavatelé energie, plynu, vody tam také napsané nejsou. Ale zašla jsem si tam, popř. zavolala na jejich informační servis a tam mi řekli, že můžu platit přes SIPO a tak jsem si to vyřídila. Takže spíše doporučuji, obrátit se přímo na dodavatele, zda tímto způsobem může být platba prováděna.
sterbovalucie
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dalich 12. 5. 2005 22:18

SIPO vřele doporučuji. Aktivně ho používám již 12 let. Platím přes něj vše, co lze platit, tj. pojištění (i roční), stavební spoření, penzijní připojištění, nájem, elektřinu, plyn, odpadky... Pokud mám možnost volby, upřednostňuji firmu/společnost, která umí SIPO (např. u pojišťoven).
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod vilik 14. 8. 2005 12:50

Já se SIPem nemám dobré zkušenosti. Při velké akci proti neplatičům ČT jsem také uvízl v jejich sítích. Platby byly strženy z mého účtu, ale na konto ČT nedošly (jednalo se o pár stokorun). Stalo se to před několika lety a já si výpisy neschoval. Sipo jsem zrušil, televizi a ostatní platby platím přímo na účet příjemnce. Možná to stojí o pár korun více, ale mám veškerý finanční tok ve svých rukou. :wink:
vilik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Rop 3. 9. 2005 16:05

U SIPA se zkrátka musí rozhodnout, zda bude důvěřovat poště (a zakládat si sipa a příkazy k inkasu ze svého účtu) nebo mít možnost řídit finanční operace sám .... leč za mnohem více času a mnohem více peněz ....
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ally 25. 3. 2006 21:52

Vše co jde, tak platím přes Sipo. Méně papírů, méně starostí. Ale pečlivě schovávat.
Ally
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 27. 3. 2006 06:57

dtto jako ally. I když teď už to pro mě vlastně není finančně významné. Mám totiž FIO, takže za jednotlivé transakce už neplatím. Ale je to pohodlnější. Hlavně co se plynáren a elektráren týče, nemusím sledovat jak se každých 1/4 roku mění výše záloh. Co pamatuji, nikdy jsem se SIPO neměl problém.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod stanislav.stribrny 15. 9. 2007 18:41

Uvažuji o převedení většiny plateb na SIPO. Nevíte, jak je to přesně s placením? Musím chodit na poštu, nebo opravdu stačí platit každý měsíc převodem z účtu?
stanislav.stribrny
Diskutér

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 15. 9. 2007 19:16

Na poštu budeš muset jenom jednou, pro spojovací číslo. To je potom potřebné pro zřízení SIPO u banky.
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod stanislav.stribrny 15. 9. 2007 22:11

Ach ne. SIPO samozřejmě mám (snad jako každý v republice, ne?). Ptám se, zda ho mohu každý měsíc platit převodem z účtu, tedy ne na poště.
Na složence je vzadu uvedeno, že lze platit i jednorázovým příkazem, a že poplatek 8 Kč bude připsán na složenku příští měsíc. Jenže pokud, vím, tak pošta to vidí nerada, tedy nechce abyste platili SIPO převodem.
Pak je tam ještě možnost zadat ke svému účtu povolení k inkasu. Máte někdo zkušenosti? Je to zpoplatněno? Jaký den v měsíci si pošta platbu strhává?
stanislav.stribrny
Diskutér

Odeslat příspěvekod stanislav.stribrny 15. 9. 2007 22:16

Tedy jde mi jen o to, že se mi už nechce stát na poště každý měsíc ve frontě a nejsem si jistý, zda mohu bez sankcí každý měsíc SIPO hradit přes platební příkaz.
stanislav.stribrny
Diskutér

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 15. 9. 2007 22:38

Patrně nejsem jako každý v této republice, protože SIPO nemám a ani jsem ho nikdy neměl. Ale pokud se podívám na svůj účet u FIO, tak je tam možnost zřídit pro SIPO příkaz, jen je tam třeba zadat to spojovací číslo.
Z čehož mně tak nějak logicky vyplývá, že se pak všechny platby na SIPO budou platit měsíčně z toho běžného účtu...
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků