mBank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod 4honza 13. 10. 2007 14:46

Trati na tom ten, kdo ty naklady nese a nabizi bezplatne. Aktualne na tom trati FIO, protoze cena je pod naklady, takze to kompenzuje necim jinym - FIO to plati z urokoveho diferencialu mezi pujcovanymi a pujcenymi penezi. Pro FIO se to ani nevyplati klientum rozuctovavat, protoze pocet klientu je relativne maly a naklady by presahly ty samotne poplatky, ale pro subjekt [banku] se stotisicovym poctem klientu se to vyplati. Samozrejme banka muze pouzit stejne schema jako FIO.

Jinak samozrejme jsem take radsi, kdyz za prevod nemusim platit jako ve FIO, ale akceptuji i ferovou cenu, ktera odpovida vynalozenym nakladum a rozumne marzi. A me ty 2-3Kc nevytrhnou, protoze nejvetsi poplatky zaplatim za prevody do zahranici, ktere prave tomu vyse uvedenemu nevyhovuji (vysoka marze bank).
4honza
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 13. 10. 2007 15:39

4honza: to jak chceš nebo nechceš platby posílat je věc jedna, ale banka je VŽDY posílá v "dvacetihaléřovém" pásmu, a pokud ne, nechá si za to extra zaplatit.
jinak souhlas s ROPem. Základní služby nechť jsou zdarma a za ty nadstandardní ať se platí.
Jak jsem již psal, k stávajícímu zabezpečení FIO bych přidal ještě možnost autorizovat přes hesla TAN, ale že by současná situace byla nebezpečná, si nemyslím. Elektronický podpis se do "kavárenského" počítače vůbec nemusí nahrávat. Stačí stáhnout a nainstalovat podpisovou aplikaci, která bude jen přistupovat k podpisu uloženému na USB klíči (disketě). Bohužel to vyžaduje onu nutnost mít s sebou onen klíč, u TAN hesla by stačilo si ho jen někam napsat (nebo ještě lépe, bylo-li by možné svobodně si zvolit nějaké TAN - heslo, "pro strýčka Příhodu", to by si pak člověk mohl pamatovat).
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 4honza 13. 10. 2007 16:01

S tim dvacetihalerovym pasmem bych polemizoval. Vim alespon o jedne bance, kde to tak nebylo (eBanka) a kde probihal clearing nekdy rano a dopoledne. Extra priplatek za to nikdy nebyl. Ostatni banky nevim... mozna nekdo doplni.

Co se tyce toho FIO a zabezpeceni. O pocitacove bezpecnosti toho vim pomerne dost. Nejde o nahravani na pevny disk, ale jde o nahravani klice do pameti pocitace, kde zustava behem pusteni aplikace vas privatni klic rozsifrovany, a i to je hodne slabe misto v internetove kavarne. Profesional, bude-li mit chut a cas, vam proste ten klic muze z toho pocitace sebrat. Jinak, co se tyce FIO jsou tam i slaba mista, popisoval jsem to v blogu na http://fio.blog.root.cz/ - takze to rozebirat dale nebudu, muzete se podivat.
4honza
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lemming 13. 10. 2007 17:34

4honza píše:Co se tyce toho FIO a zabezpeceni. O pocitacove bezpecnosti toho vim pomerne dost. Nejde o nahravani na pevny disk, ale jde o nahravani klice do pameti pocitace, kde zustava behem pusteni aplikace vas privatni klic rozsifrovany, a i to je hodne slabe misto v internetove kavarne. Profesional, bude-li mit chut a cas, vam proste ten klic muze z toho pocitace sebrat.


Presne tak. Bud vysosnout rozsifrovany z pameti, nebo stahnout klic a odchytit heslo bud z klavesnice nebo pomoci screenshotu obrazovky. Popravde receno, asi budu Fio pouzivat jen z mych vlastnich pocitacu, protoze vedet, ze kdyz bude majitel pocitace chtit, ze se mi do toho uctu podiva a cokoli tam provede, tak asi nebudu mit dobry spanek :-)
lemming
Diskutér

Odeslat příspěvekod dalich 13. 10. 2007 18:19

Už se těším na zahraniční platby, doufám, že budou mít rozumnou cenu. Třeba pak přestanu dotovat svůj polský účet přes německou žitavskou Volksbanku :-)
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod bojler 14. 10. 2007 11:47

Kvuli takovym lidem jako je tady kolega, ktereho za banalni operaci nevytrhnou 3Kc, je u nas situace takova jaka je...mne se proste prici davat nekomu 7Kc za to, ze mu pucim vyplatu...
bojler
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lemming 14. 10. 2007 11:59

bojler píše:mne se proste prici davat nekomu 7Kc za to, ze mu pucim vyplatu...


Tak mu ji nepujcuj - v cem je problem? 8)
lemming
Diskutér

Odeslat příspěvekod dalich 14. 10. 2007 13:35

bojler píše:Kvuli takovym lidem jako je tady kolega, ktereho za banalni operaci nevytrhnou 3Kc, je u nas situace takova jaka je...mne se proste prici davat nekomu 7Kc za to, ze mu pucim vyplatu...

Přiznám se, že přestože využívám Fio, není pro mě nejlevnější cena úplnou prioritou. Spíše se dívám na komplexnost služeb. Ono to Fio mě stejně nevychází nejlevněji, mám u nich kontokorent a za něj se platí (potřebuji ho jako zálohu). Má však dobrý úrok. Většinou jde o kompromis mezi cenou a rozsahem služeb. Dokázal bych si představit být např. jen u Citibank a mít Citi konto, ale absence kontokorentu mě vždy spolehlivě vrátí na zem. U ostatních bank jsou až na 2-3 výjimky vysoké úroky konťáku, takže selekce je rychlá. Nakonec se pak vždy jeví nejlepší variantou optimalizace poplatků, protože tzv. vše v jednom má holt i svoje minus. Takže transakce pak jedou přes Fio, příchozí do Citi, spořicí je v ING a k tomu kreditka od ČS. Minimální poplatky, jen to člověk musí hlídat. Nic není ideální.

Kdyby mi někdo dal alternativu, kdy řekněme za cca 150 Kč měsíčně dostanu účet se všemi transakcemi v ceně, s výběry z bankomatů (třeba jen z některých), dobrý úrok na spořicím účtu bez "ale", možnost úvěrů a kontokorentu za rozumné sazby, kvalitní internetové bankovnictví, jdu do toho. Ale to je zatím jen ve snech, protože vždy z toho jě něco mimo... ;-)
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Raziel-CZ 14. 10. 2007 14:29

Tak třeba já kontokorent nijak neřeším. Jsem člověk při zemi a velmi nerad si půjčuji. Pokud na něco nemám, tak to nebudu kupovat. Je to ale věcí názoru.
ICT servis, datová analýza, poradenství investiční, rehabilitační psychologie, specialista na služby síťových mobilních operátorů.
Raziel-CZ
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 4honza 14. 10. 2007 14:38

bojler píše:Kvuli takovym lidem jako je tady kolega, ktereho za banalni operaci nevytrhnou 3Kc, je u nas situace takova jaka je...mne se proste prici davat nekomu 7Kc za to, ze mu pucim vyplatu...


To jste spatne pochopil. I kdyz me ty 2-3 zminene Kc nevytrhnou, tak je nerozdavam kazdemu na potkani, ani bance ne. Divam se vzdy, co za ne dostanu. FIO mam, hodnotim jej pozitivne a vyuzivam je na trvale prikazy a inkasa, ale ne tak uz vzdy pro jednorazove prikazy. Z duvodu uvedenych vyse v diskusi. Kdyz FIO nenabizi vse, co potrebuji, nezavrhuji ho, ale pouziju tam, kde mi dostacuje, na ostatni sluzby pouziju jine subjekty a tady na tom poli prave vitam mBanku, ktera muze rozcerit kalne vody ceskych bank.
4honza
Diskutér
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod S474N 14. 10. 2007 15:48

No hlavne tady porad spekulujeme misto toho, abys nas pan bloger seznamil s nabidkou :mrgreen:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bojler 14. 10. 2007 16:52

4honza píše:I kdyz me ty 2-3 zminene Kc nevytrhnou, tak je nerozdavam kazdemu na potkani, ani bance ne.


To je prave to, ze kazdej povazuje za rozhazovani neco jinyho. Su ochotnej si koupit drahou vec, su ochtonej neco zaplatit, ale podle me jsou bankovni poplatky naprosto neodpovidajici tomu co dava banka mne na jedne strane a co davam (pujcuju, sveruju...) na strane druhy. Mym umyslem bylo spis narazet na prilisnou loajalitu cechu k bankam. Uz to tady nekdo rikal - lidi se nechaji okradat "vyhodnymi balicky" v podobe vyberu z bankomatu za 69Kc mesicne a jeste jsou na to hrdi...
bojler
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod S474N 14. 10. 2007 17:45

Pokud jsou nekde ulozeny moje penize, tak ocekavam jiste vyhody - treba prave ono vedeni uctu zdarma a vsechny poplatky zdarma. Nicmene banky uz nevedi, co by si rekly.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Raziel-CZ 14. 10. 2007 22:15

Jsme jen češi, kteří si neumí říct. Stačí se podívat když odbočím třeba i na známou aktuální aféru kolem napadení češek v chorvatsku policisty. Místo aby se češi sebrali a jeli tam dělat humbuk, si radši napíšou nějaký dopis :roll:. Proč by dnes banky měly účty zdarma když stále vědí, že jsou češi hloupí a prostě za to rádi a ochotně zaplatí.
ICT servis, datová analýza, poradenství investiční, rehabilitační psychologie, specialista na služby síťových mobilních operátorů.
Raziel-CZ
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod srsan 15. 10. 2007 07:27

Raziel-CZ: Jestli to spíše nebylo napadení chorvatských policistů češkami.
srsan
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků