Jak složité je odejít z MLM a začít znovu na vlastní triko?

Vše o této přímé formě prodeje

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod kotlík 6. 11. 2009 20:19

Odešel jste někdo z poradenské společnosti a začal pracovat na vlastní triko? Tím myslím nasmlouvat si více pojišťoven,bank,investičních společností atd.? Jde to vůbec a na základě jaké smlouvy a způsobu zprostředkování? díky
kotlík
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S474N 6. 11. 2009 22:24

No to by me fakt zajimalo, jake ti ty spolecnosti daji podminky. Pochybuju, ze bys mel stejne, jako v te dane spolecnosti.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Joshua_ 18. 1. 2010 09:34

zeptej se tady :-)

http://finporadce.com/
Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.
Joshua_
Návštěvník

Odeslat příspěvekod zadirr 18. 1. 2010 14:04

Známá dělá pro Generali, nevím jaké má provize ve srovnání s OVB a podobně, ale každopádně má ve smlouvě podmínku že nesmí prodávat pojištění žádné jiné pojišťovny. Může prodávat od jiných ústavů to co Generali nedělá (stavební spoření, hypotéky, ...?), prostě to co není konkurence, konkurenci prodávat nesmí.

Další věc: kdysi se mě pokoušel naverbovat jeden pojišťovák, který dělal pro Českou pojišťovnu, abych dělal s ním, respektive pod ním. Je to už tak 10 let, takže už si nepamatuju detaily, ale říkal tenkrát něco v tom smyslu, že má ve smlouvě od ČP podmínku, že musí každý měsíc dosáhnout nějaký limit, tuším to bylo 100.000,- Kč, ale už nevím co přesně počítali, a pokud by to nesplnil, tak by s ním tu smlouvu zrušili (a proto hledal další lidi k sobě respektive pod sebe, aby mu pomáhali splňovat přísnej limit pojišťovny).

Podtrženo sečteno: počítej s tím, že s tebou pojišťovny a banky nebudou jednat nijak přívětivě. Koneckonců jich pár obvolej a poptej se, vždyť o nic nejde, můžeš zkusit vyjednat přímé smlouvy a až podle toho jak se ti to povede se můžeš rozhodnout, jestli opustit MLM nebo ne :-)
zadirr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod papshop 18. 1. 2010 14:17

Odešel jsem na konci roku 2008. Od února 2009 dělám sám, dělám všechny pojišťovny, nemám žádné určené limity a v podstatě mě žádná pojišťovna - a její úkoly pro tzv. šwarczaměstnance nezajímají. Sjednávám to co uznám za hodné klientova zájmu a naprosto nevýhodným pojistkám se vyhýbám. Jde to, ale je to složitější.
TO S474N: - dokonce jsem byl překvapen, že některé pojišťovny platí svým vlastním zprostředkovatelům menší provize než mimo vlastní síť.
Vy mě neznáte, když se nase.u, ale až mě poznáte, to se teda budete divit.
papshop
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vpe 6. 2. 2010 10:38

Tak patrně svým vlastním platí i nějaký ten základ, vedle provizí, ne?
vpe
Poslední varování