AFD Group, s. r. o.

Vše o této přímé formě prodeje

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Joshua_ 28. 1. 2010 13:39

Zdravím,

tak jsem se dneska setkal s jedním obchodním zástupcem této firmy. Firma mi byla podána s vidinou důchodové reformy, které se prý zúčastnila na Slovensku a zajištěním do budoucna s tím, že každý člověk bude muset přispívat do zprivatizovaných fondů.

Nakonec z toho vyšlo následující:

Společnost AFD Group, s. r. o. uzavřela smlouvu s ČPP a přes ní nabízí lidem Investiční životní pojištění. Což je první věc, která nemá vůbec co dělat s důchodovou reformou. Cíl hry je následující;

1) Uzavřete se IŽP na 1 500,- / měsíc s tím, že jste pojištění pro případ smrti na 30 000 ,- a zbytek pojišťovna klasicky investuje do podílových fondů.

2) Když seženete 4 lidi (jsou určitou podmínkou), za prvního člověka, který si uzavře taktéž IŽP na 1 500,- / měsíc, tak firma AFD za Vás zaplatí celý roční platbu 18 000,-. Pokud seženete druhého člověka, taktéž uzavře IŽP, firma AFD Vám zaplatí i druhý rok celou roční platbu 18 000,-. Což dělá neuvěřitelných 36 000,-, které se Vám zhodnucují v podílových fondech (nehledě na to, že první 2 roky tam nebude ani na rohlík, ale to mi obchodní zástupce zmínil). Každopádně pořád je to výhodné, protože nic neplatíte a jen jste sehnali 2 lidi. Schválně si vypočítejte, kolik firma AFD už utržila za takové IŽP.

3) Když seženete třetího člověka, který si taktéž uzavře IŽP na 1 500,- / měsíc, firma AFD Vám vyplatí na účet 9 900,-. Pokud seženete čtvrtého člověka, který si taktéž uzavře IŽP, opět Vám vyplatí 9 900,-. Tzn. máte 18 800 čistý zisk za to, že jste přivedli 4 lidi.

4) Po uzavření 4 IŽP byste měli být už na pozici 3 a tzn. nárok na meziprovizi z lidí, které přivedli Vaši lidi. Meziprovize se počítá jako rozdíl z předem dané částky pro určitou pozici. Většina lidí po těhle 4 lidech přestává být aktivním zprostředkovatelem a se svými necelými 20 000 odchází. Pokud ale nevypoví smlouvu o spolupráci, bude Vám pořád plynout nárok na meziprovize, ale Vy už nemusíte absolutně nic dělat, lidi pod Vámi dělají pro Vás (takže tu máme světoznámý pasivní příjem).

5) Po těch dvou letech, které Vám zaplatí firma AFD do IŽP, můžete IŽP bez problému vypovědět a ikdyž nic nedostanete, budete pořád těch 19 800,- v plusu. Vypovědět i smlouvu o spolupráci s firmou AFD a jste bez jakýchkoli závazků a máte 19 800 na účtě.

S důchodovou reformou to má společnýho asi jako ghándí s krejčířem a je to jenom o uzavírání nesmyslných životních pojistek, ze které hlavně těží společnost a nemá velký přínos pro občany.

Co si o tom myslíte? Máte nějaké zkušenosti z touhle firmou nebo těmihle praktikami?

http://www.afdgroup.cz/afdgroup
Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.
Joshua_
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 28. 1. 2010 14:00

Joshua_: proste bouchaci pojistek, kterych je plno (treba ZFP, apod.). Jenom kazda firma ma kolem jinou "omacku", aby oblbnula lidi.

BTW v jakem meste si byl pozvan?
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Joshua_ 28. 1. 2010 14:42

Ještě jsem zapomněl, uzavírají IŽP Evropská jistota od ČPP.
Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.
Joshua_
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 28. 1. 2010 19:11

Jak píše S474N. Klasičtí bouchači pojistek. Firma dostane od pojišťovny minimálně 36000 Kč (některé dávají i více než 200 % ročního pojistného) za každou smlouvu. Z této částky vyplatí provize 18 000 Kč (a to ani ne všem). Pro firmu vejvar. A když to nepůjde, jednoduše zabalí krám, náklady minimální.

Jenže sehnat další lidi do řetězce nebude sranda. Trh už je obsazen, kdo žp chtěl, už ho má, navíc nyní ne každý má prachy na zbyt. Lovit v rodině nebo ve známých bych nedoporučoval (to by bylo rychle po kamárdství) a chytat lidi na ulici nebo po telefonech?

Jestli chceš prodávat pojistky, nech se zaměstnat nějakou pojišťovnou. Po zkušební dobu fixní plat a když ti to nepůjde, tak jednoduše odejdeš - a to bez jakýchkoliv závazků.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Zoro 608 978 999 13. 2. 2010 02:48

Pokud chcete jen šťourat, pokračujte v krasojízdě, v těchto diskuzích jen málokdy narazím na člověka, který je schopen diskutovat na úrovni. I když se někdy nechám strhnout, nemám v oblibě psaníčka, ale jsem ochoten diskutovat naživo v konferenci, kdy mohu ke svému telefonu připojit až 5 dalších účastníků, aniž by za tento hovor platili.

Jsem zvyklý vše nejprve řádně zvážit a analyzovat, teprve potom si mohu dovolit argumentovat a stát za svým názorem. Důležitý je taky úhel pohledu. S takovým přístupem se v diskusích setkávám jen vzácně. Fakta , která jsou i v této diskusi uváděna, nejsou kompletní, jsou vypuštěny velmi důležité souvislosti a je vidět, že pisatelé mají jen jednostranný pohled na společnost a taky situaci na našem finannčním trhu. Když se občas pustím do nějaké diskuse, pokoušejí se mi dosti primitivním způsobem odporovat různá individua, která mi za ztrátu energie, při pokusu znova a znova písemně cokoliv vysvětlovat, nestojí. Pokud se však zde objeví někdo, kdo si nebude hrát na děda Vševěda a nemá v úmyslu si jen něco dokazovat, jsem ochoten řádně vysvětlit fungování AFD se všemi souvislostmi tak, jak vám je vysvětlí jen málokdo od této společnosti. Jestli se mně však opět pokusí vyprovokovat prolhaný šťoural a zbabělý neználek Repák nebo kdokoliv jiný podobným způsobem, NEBUDU s těmito "Křováky" ZTRÁCET ČAS odepisováním na jejich stupidity. Jsem pro otevřenou a osobní komunikaci v reálném čase, každému, kdo bude mít opravdový zájem o totéž, se ozvu. Od této diskuse si nic neslibuji, nemusím si honit ego , chci jen některým pomoci vidět fakta úplně jinak , z více úhlů a kompletněji, a to nejen na samotnou AFD, ale taky na zmíněnou situaci na našem finančním trhu, kterou vnímáte naprosto nesprávným způsobem. Zoro / Spark 608978999
Zoro 608 978 999
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod papshop 13. 2. 2010 08:51

Vážený Zoro, tady asi dost narazíte. Už totiž sám fakt, jaká pojistka a jak se uzavírá odporuje všemu, co je potřeba dodržet ve hře na pojišťováka. Jako takový - musíte vlastnit minimálně PPZ, pokud sjednáte klientovi produkt (není to o tom, že sháníte další lidi!, ale o uzavřené smlouvě), musí tento splňovat předem dané náležitosti - a to splňovat finanční představy klienta a odpovídat jeho příjmům (tady asi bude nezaměstnaný, nebo ID, nebo MD s platbou 1500 bez řešení rizik úplně mimo), a za za poslední nesmíte coby PRODEJCE ANI PORADCE (co vy vlastně jste??) uzavřít smlouvu s klientem způsobem, kdy mu nabízíte finanční výhodu již zmíněného charakteru - vy jste nasedl do letadla a nevíte kam letíte. Jen jsem zvědavý, kam dopadnete, - a záměrně píšu dopadnete, protože vy nedoletíte.
Vy mě neznáte, když se nase.u, ale až mě poznáte, to se teda budete divit.
papshop
Nadšenec

Odeslat příspěvekod S474N 13. 2. 2010 09:46

Zoro: a co kdybyste ten cas, venovany sepsani takoveho elaboratu, radeji venoval vysvetleni tomu, jak to funguje? Zatim zde nic konkretniho nevidim.

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod sniper76 13. 2. 2010 10:47

to zoro: takovéto bláboly o zvažování a analyzování.... z toho až bolí oči.
Slovní spojení o úhlu pohledu mě ale rozesmálo. Je samozřejmě rozdíl v pohledu člověka který na takovéto bláboly naletí, a člověka, který z toho má vývar.
No a zbytek plků, které kritizují diskutéry na diskuzním fóru snad ani nemá cenu komentovat
Shrnuto a podtrženo, elaborát o ničem....
sniper76
Nadšenec

Odeslat příspěvekod KaliH2O 13. 2. 2010 13:43

Zdá se mi to? Vypadá to jako stejná omáčka, kterou používá ta IFP. A zase spolupracjí s ČPP :-l
KaliH2O
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bart.homer 13. 2. 2010 17:47

papshop: Nezlob se na mě, ale je jasné, že pokud bude sjednávat pojištění, tak musí mít minimálně to PPZ a tak mu to zbytečně nepiš, protože jestli ten Zoro sjednává pojištění, tak ho zajisté má... ;-)

No, v každém případě nám chtěl Zoro asi říct, že zde diskutující jsou neznalci a bylo by potřeba vyzvědět nějaké základní informace. Odhaduji, že pokud by vám to tady rozepsal, tak se tady rozvine horlivá nicneříkající debata... :-- Znám to ze svého fóra, kde jsem hlavním moderátorem. :nenapadne
Zajímalo by mě spíše jakou praxi a zkušenosti s MLM systémy máte vy???

V každém případě já využiji té nabídky, že mi Zoro může sám zavolat a vysvětlit o co se vlastně jedná. Uděláte to také??? Protože nabízí konferenci až 5 účastníků, tak se můžeme domluvit a konverzovat zdarma, když nám tedy zavolá on za své peníze a ne jen tady plkat o nepodložených blbostech. Ale chlapáci.... Chce to fakta... Tohle je jen fikce to co tady zatím píšete a proto vás všechny tady vyzývám, abychom se domluvili a na jeho peníze se nechali spojit do konferenčního hovoru, kde nám to vše vysvětlí a vy mu můžete položit otázky a pak uvídme na čem jsme, protože jinak je to tady úplně o ničem.... :roll: :roll: :roll:
bart.homer
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 13. 2. 2010 17:56

bart.homer: no a co ti brani se s nim spojit a potom to tady napsat sam?

Co se me osobne tyce, tak mam zkusenosti s nekolika MLM, s nekterymi vysoce negativni, ale najdou se i ty poctive. At kdokoliv chce nebo ne, je to proste opravdu jedna z mala moznosti, jak si zajistit pasivni prijem. Ovsem musi to byt MLM, ktery ma jasny smysl, cil a poradny produkt (at jiz sluzbu nebo vyrobek). Bohuzel takovych je doslova jako safranu, naopak s temi ruznymi, co cpou pojisteni se doslova roztrhl pytel. Pokud chce nekdo "podelat" svou rodinu a vsechny sve zname, tak se muze urcite v takovem systemu realizovat a urcite si i vydela. Bohuzel ale tito lide premysli vyhradne kratkodobe a vono az ti jejich "zakaznici" zjisti, do ceho je uvrtali (a to je pouze otazkou casu, zdali drive ci pozdeji), tak o to rychleji ty kamarady, pratele a rodinu ztrati.

S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod papshop 13. 2. 2010 18:14

bart.homer píše:papshop: Nezlob se na mě, ale je jasné, že pokud bude sjednávat pojištění, tak musí mít minimálně to PPZ a tak mu to zbytečně nepiš, protože jestli ten Zoro sjednává pojištění, tak ho zajisté má... ;-)

Budeš se divit, ale spousta právě takových společností, které fungují na systému letadla - tj. doporučení, nemá OZ ani s PPZ. Oni POUZE doporučují další ovečky, kterým navykládají nesmysly, kterým sami věří a smlouvu potom uzavírá osoba pověřená společností. Někdy se taková smlouva i uzavře tzv. na dálku - PPZ ji vypíše a OZ nechá podepsat - informace k takové smlouvě - o tom nemusíme ani mluvit. Na takovou společnost, která může mít klidně i víc než 500 OZ potom postačí 1 osoba s platným PPZ.
papshop
Nadšenec

Odeslat příspěvekod bart.homer 13. 2. 2010 18:24

Já určitě jeho nabídky využiji a klidně sem poté i svoje dojmy napíšu. Jen se chci optat, zda se ještě někdo nechá se mnou spojit, protože prý nás může být i více a alespoň tím pádem by ty informace vyzvěděli i ostatní a nepsali tu nepodložená fakta...

Jo a jak píšeš o tom podělání, tak máš pravdu, ale kdo ponejprv do takového MLM natáhne jako první svoji rodinu, tak to není obchodník a měl by jít od fochu pryč a měl by raději zalézt zpět do fabriky, protože pokud tam jako první natáhne jen svoji rodinu, tak na takovém člověku je hned vidět, že není komunikativní typ s obchodním nadáním, protože se bál oslovit i jiné cizí lidi či případně zkušené obchodníky z jiných obchodních sfér. Takovému člověku, který toto udělal by potřebovalo vymáchat hlavu ve studené vodě, aby si to uvědomil....

EDIT: papshop: Ale na tom, co píšeš nevidím vcelku nic špatného. Podobné je to třeba i u realitních společností a jejich typařů... :-]
Naposledy upravil bart.homer dne 13. 2. 2010 18:27, celkově upraveno 1
bart.homer
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 13. 2. 2010 18:27

bart.homer: dle meho nemas pravdu. MLM se siri nejvice doporucenim (nahledni predevsim do jeho historie). Pokud jsem s necim sam spokojen, tak je logicke, ze se o tom nejprve zminim doma, potom mezi kamarady/prateli a pripadne i v praci. To je vec, ktera dela MLM prave MLM. Pokud si MLM predstavujes, ze budes stat na Florenci s deskami a oslovovat kolemjdouci, tak je to velmi usmevna predstava o tom, jak se dela v MLM byznys. :wink:

S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod papshop 13. 2. 2010 18:35

bart.homer píše:EDIT: papshop: Ale na tom, co píšeš nevidím vcelku nic špatného. Podobné je to třeba i u realitních společností a jejich typařů... :-]

A nemyslíš, že potřebné informace k prodeji pojištění a baráku jsou trochu odlišné? Já osobně právě na tom vidím docela dost špatného.
Ale běž na tu schůzku a potom poreferuj.
papshop
Nadšenec

Další stránka