AFD Group, s. r. o.

Vše o této přímé formě prodeje

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 13. 2. 2010 18:39

Pokud jde skutečně o jen PRODEJ, tak je úplně jedno, jestli prodáváš drogerii, baráky nebo pojištění. Zde jde o to prodat, metody jsou naprosto stejné - vychválit svoje zboží do nebes a do zákazníka ho doslova "nadupat".

Něco jiného je, pokud se bavíme o poradenství, ale skutečných poradců je dnes opravdu minimum.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod bart.homer 13. 2. 2010 18:43

Máš pravdu. Já se o MLM zajímám delší dobu, ale nic nemění na tom, že pokud začneš dělat MLM, tak je nejlepší pokud do své první liníe pod tebou vložíš ty zkušenější obchodníky, protože je nemusíš nic moc co učit a prakticky mohou po určitých základních informacích pracovat sami. Pokud tam narveš hned pod sebe rodinu a kamarády, kteří nikdy MLM nedělali, tak udělají správně to, co píšeš. Postupem času třeba i odejdou a potom se dá říct, že jsi vcelku v řiti....
Jinak nemám představu o tom, že budu stát někde na náměstí a oslovovat lidi s deskama v ruce, protože tak se to nedělá. Pokud bych to udělal, tak se na mě kupa lidí vykašle a potom na mě zanevře hned jak mě potom uvidí. Vše se dá rozumně vyřešit z domácí kanceláře po telefonu či internetu a zase oslovím jen takové lidí o kterých vím, že se dá očekávat alespoň nějaký základní intelektuál alespoň v té základní komunikaci.
No, ale trošku jsem se rozepsal... Jak to tedy bude s tím voláním??? Přidá se ještě někdo nebo to mám v týdnu zkusit sám???? Mohla by to být docela zajímavá debata a navíc když to platí on, tak proč si nepokecat :-] o<:) Navíc já jsem Nebojsa... :mrgreen: Já se nebojím, že by mě po telefonu uhnal na nějakou tu pojistku... :pozor :lol: :lol:
bart.homer
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 13. 2. 2010 18:46

bart.homer: zavidim ti, ze mas kolem sebe same zkusene obchodniky. I v tom pripade bych stejne doporucoval nejdrive rodinu/pratele a potom az obchodniky. Jim par lidi mene neublizi a naopak jejich produkce muze nekoho z blizkych opravdu nakopnout.

V kazdem pripade trvam na to, ze si clovek musi opravdu poradne vybrat. Jinak dopadne velmi spatne!

K tomu volani - proc zbytecne nekolikanasobne ztracet cas, pokecej si a nam podej jenom vysledny report :mrgreen:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod papshop 13. 2. 2010 18:47

Patriku, já jsem se sám o pojištění jako prodeji nikdy vážně nebavil. Je mi jedno, jestli je dotyčný "pojišťovák" prodejce nebo poradce, pokud pracuje v zájmu klienta - bohužel u prodejce je to málokdy možné, ale i vyjímky existují. Pokud tu chceš mluvit o prodejcích pojištění, kteří navíc nesplňují ani přepodklady dané zákonem, tak se nebavíme ani o prodejcích. Možná bych to nazval naháněči, ale ani s prodejci pojištění to nemá nic společného.
Takže moje odpověď na tvou první větu je, že je to blbost.
Vy mě neznáte, když se nase.u, ale až mě poznáte, to se teda budete divit.
papshop
Nadšenec

Odeslat příspěvekod bart.homer 13. 2. 2010 19:26

Mno, tak v zájmu klienta pracuje hlavně pojišťovací makléř a pojišťovací agent, kde oba musí dosáhnout úplně jiné kvalifikace na dané pozice.

Já k tomuto se stavím trošku jinak. Do své první linie bych se snažil natlačit zkušené obchodníky a rodinu a přátele, když už tak teprve až pod ně...

No jo, tak co mám s váma všema dělat. Vypadá to teda, že to zbyde jen na mě, ale pokud by jste se chtěl ještě někdo přidat, tak dejte vědět co nejdříve. Plánuji totiž brzký rozhovor s ním, protože mě to celkem zajímá, co mi vysvětlí za slavný "systém"

Zoro: Tak kdy se můžeme domluvit na nějaké konzultaci??? Jsi tu??? Napiš sem sem potom nějaké termíny a domluvíme se,ano???
bart.homer
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 13. 2. 2010 19:54

bart.homer: ono asi zalezi o jaky typ MLM jde. V kazdem pripade nechapu, co se chces o AFD dozvedet noveho, respektive tak prevratneho.

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod papshop 13. 2. 2010 19:57

Mě by zase víc zajímalo odkud tam chce natlačit ty zkušené obchodníky, kde je chce sehnat.
papshop
Nadšenec

Odeslat příspěvekod bart.homer 13. 2. 2010 20:07

Chci se dozvědět veškeré základní informace o společnosti AFD a o celém chodu toho systému či produktech, protože byť mě ten Zoro natlačí do hlavy nějaké informace ať už pravdivé či nepravdivé, tak tu zde budu moci diskutovat již s podloženými fakty přímo od něho, protože jak tak koukám, tak budu jediný odvážný z vás všech, který se s ním hodlá spojit a nechat si to pořádně vysvětlit, když už tedy můžu a zdarma. Zatím vy všichni co tu píšete ohledně této firmy, tak své příspěvky stavíte na holých dohadech typu "jedna baba povídala a tak já se k té pravdě také přidám", ale když už si to můžete nechat vysvětlit a navíc zdarma, tak to se už vám nechce. :hm :hm

papshop: Kdo se pohybuje v obchodních sférach a kdo již někdy dělal alespoň toho obyčejného pitomého obchodního zástupce na nejnižší pozici, tak ví, kde začít shánět obchodníky, jak se komunikuje s obchodníky, jak je oslovit, základním stylem odprezentovat to co chci, zaujmout je a dohodnout případnou spolupráci a o tom to je... :-P A neboj se, že těch obchodníků se zkušenostmi je v ČR málo... ;-) A tobě stačí, když si do první linie dáš jen třeba 3 nebo 4 nebo 5 lidí. To neznamená, že si do celé své sitě budu bouchat jen samé zkušené obchodníky... :oboze :roll: :roll: :oboze
bart.homer
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 13. 2. 2010 20:09

bart.homer: samozrejme ja ti drzim palce. Me staci jenom to, co nabizi a dovedu si pomerne presne predstavit o cem to je.

S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod papshop 13. 2. 2010 20:29

bart.homere, ty už jsi manažera - to je obdobná pozice co zamýšlíš dělal? Zaujal jsi mě, nabídnu ti lepší podmínky než zorro, protože takového náboráře potřebuju jako sůl. Když seženeš za první měsíc těch 5 lidí, zkušených odborníků, tak si plácneme.
papshop
Nadšenec

Odeslat příspěvekod bart.homer 13. 2. 2010 21:07

Mám zkušenosti s pozicí obchodního zástupce. Obchodní manažer do určité míry ano, protože jsem si vytvářel pod sebou svůj tým lidiček, ale že bych si připadal jako vrcholový obchodní manažer či po "americku" :lol: Senior Key Account Manager si zatím ještě nepřipadám... :mrgreen: Záleží co máš za produkt a zda mi v tom prvním měsíci necháš něco na zaučení resp. jestli mi dáš nějakou dobu na naučení se produktu a pak teprve ten měsíc... Ale myslím si, že 5 lidí není nikterak moc a dalo by se to zvládnout... :hm
bart.homer
Návštěvník

Odeslat příspěvekod papshop 13. 2. 2010 21:13

Stále se bavíme o finančním poradenství?
papshop
Nadšenec

Odeslat příspěvekod bart.homer 13. 2. 2010 21:16

Tak dále se o tom můžeme pobavit přes Soukr. zprávu, protože tímhle se už budeme odklánět od tématu o firmě AFD a mohli by nám tedy i příspěvky mimo téma smazat a tím bychom přidělávali módům a adminům další práci ;-)
bart.homer
Návštěvník

Odeslat příspěvekod papshop 13. 2. 2010 21:27

Já bych rád nejprve ujasnil, že stále víš, o čem hovořím. Poradenství není sepisovat smlouvu pro 1 pojišťovnu, ale znát celý trh včetně registrace ČNB. To se ani za měsíc, ani za 2 pokud jsi to nedělal nenaučíš.
papshop
Nadšenec

Odeslat příspěvekod feliciemen 18. 2. 2012 18:05

Ahoj, na internetu jsem našel různé názory na tuto společnost. Např. že se lidé vykašlali na spolupráci a nebo třeba i neplatili nebo dokonce i zrušili IŽP někdy hned zezačátku. Nechal jsem se tehdá také zlákat. Bohužel... Naprostá blbost, které budu dlouho litovat... Poučil jsem se....Ve zprotředkovatelské smlouvě se píše o určitých pokutách, které z praktických důvodů nebudu zveřejňovat. Pokud se zde nalézá někdo z dotyčných lidí, kteří měli tu zkušenost s touto společností, zajímalo by mě, zda jste platili někdy nějakou pokutu společnosti v případě, že Vaše IŽP zanikla dříve než před uplynutím 24 měsíců ?? Mají to tam zajímavě podchycené s docela vysokou částkou... Na netu jsem žádné reakce na tento dotaz nenašel... AFD-Group je v likvidaci... Domnívám se, že pojišťovna jim zatrhla tipec jakmile přišli na ty jejich praktiky... Může společnost v likvidaci dodatečně vyžadovat zaplacení pokuty i v případě, že zprostředkovatelská smlouva nebyla stále zrušena ???
feliciemen
Kolemjdoucí

Předchozí stránka