Zasadni problem je v lidech, kteri tuto cinnost delaji.
Na tuto drahu (pro maklere) se vydal i kolega z byvale prace (velkoobchod s hodinkami), ktery byl nalakan na penize. Byl jsem pozvan na jejich naborovou akci - zacalo to obrazkem cerneho BMW, ktere budou vsichni uchazeci brzy mit a krasnym vypravenim, jak se z chudeho studenta (prednasejici) stal bohaty podnikatel.
Kdyz se podivate na praktiky IFP, tak ta to dovedla primo k dokonalosti. Laka na "prima brigadu" a zaroven kazdemu uchazeci vnuti produkt, zaroven si ho zavaze smenkou. Podobnym zpusobem, ii kdyz ne tak agresivnim postupuje ZFP.
Takze pokud se nekdo rozhodne do toho vlaku naskocit, casto zacina nejen bez prijmu, ale nekdy jeste s dluhem ve forme uvazani se k nejakemu produktu, nejcasteji IZP.
Tak zacne "vytezovat" rodinu, pratele,... Slysel jsem ii o variante, ze si s nim sedl jeho nadrizeny se slovy - tady mas papir a na ten napis 100 kontaktu na tvoje zname.
Neni se tak cemu divit, ze timto zpusobem vznika kvalita financnich poradcu, jaka je.
A lidi k tomu zrovna nepridavaji. Neprijde jim divne uvazovat se k produktu kteremu ani poradne nerozumi na 20, 30, 40, 50 let. Dodavateli plynu, elektriny nebo telekomunikacnimu operatorovi by takovou smlouvu nepodepsali, ale cloveku, ktereho neznaji, o kterem nevi jestli pred 2 mesici nehlidal v supemarktu a ktery se jim vnutil po telefonu s lakavou nabidkou ano!
Dokud si lide nebudou vazit vlastniho podpisu, tak se situace nezlepsi

Na tema "cesky financni svet" jsem napsal takovou uvahu;
http://www.mesec.cz/clanky/opravdu-je-c ... ahranicni/