MLM past by Partners

Vše o této přímé formě prodeje

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod BukajAktobos 12. 3. 2013 11:24

Poslední krok zpoplatnění "vzdělání" v rámci Partners musel každého cynicky naladěného člověka celkem pobavit.
Ale i já, ač jsem veskrze zlomyslná osoba, soucítím se životem nezocelenými nešťastníky, co už nyní v pasti jsou, nebo je v rámci akce "přijďte si mezi semerstry vydělat na brigádě 100.000 za jedinný měsíc", do této pasti nalákají.

Za jedinný podpis už dlužíš 48.000,- a pokud by si byl náhodou "úspěšný" bouchač a byl "Consultant", tak tě vize světlých zítřků bude stát bratru lidových 156.000,- :shock:

Well done :tleskani

(ach, chybí tu možnost hodit to do spoileru ať to tak nepřekáží)
Partners_joke_1.jpg

Partners_joke_2.jpg
BukajAktobos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Fantucci 12. 3. 2013 12:08

to platí i při opuštění firmy(oboru) či přechodu ke konkurenci?
Pracuji ve fin. poradenství? No a?
Fantucci
Diskutér

Odeslat příspěvekod LuiS_666 12. 3. 2013 12:10

To je vtip ? :D
LuiS_666
Nadšenec

Odeslat příspěvekod BukajAktobos 12. 3. 2013 12:33

Fantucci píše:to platí i při opuštění firmy(oboru) či přechodu ke konkurenci?
Zcela do detailu to neznám, ale předpokládám, že kdo to má jednou podepsané, tak bude muset podle svého stupně to vzdělání zaplatit. To z toho jasně plyne.

No a samozřejmě při opuštění firmy, očekávám klasické konkurenční doložky a další pokuty v 50 či 100.000 :-)
BukajAktobos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 12. 3. 2013 12:52

S těmi pokutami přidej - až 1,4 milionu. Partners jsou v tomto smyslu nejhorší (tedy nejvíce tlačí na svoje poradce ve smyslu "buď budeš prodávat pro nás, nebo vůbec" - nejdelší výpovědní lhůta, nejdelší konkurenční doložka")
http://www.investujeme.cz/financni-pora ... nejtvrdsi/

Prostě na trhu přituhuje, jsou daleko větší možnosti pro osamostatnění i malých obchodních skupin a Partners, kteří se sami oddělili od OVB, mají strach, že stejným způsobem od nich i s klientskou základnou mohou různě velké obchodní skupiny odcházet.

Nejlepší je v tomto smyslu Fincentrum. Výpovědní lhůta jen 1 měsíc (Partners 12 měsíců), žádná smluvní pokuta ke konkurenční doložce.
I když vymahatelnost konkurenčních doložek je problematická (poradce za ni nedostává adekvátní náhradu; sami Partners mají se soudy s OVB zkušenosti), považuji za neférové něco takového v podmínkách mít. A když se chovají neférově ke svým vlastním lidem, jaké chování lze očekávat ke klientům? Ale kdo chce kam,... :twisted:
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod BukajAktobos 12. 3. 2013 13:04

A co se diví. Těm kdo to s poradenskou branží myslí vážně se nechce platit tu pyramidu nad sebou. Možnosti jsou dvě - sám dělat manažera, což je velmi výnosné, ale taky složité a v budoucnu to bude asi dobrý způsob jak si zadělat na (nejen) žaludeční vředy.
Druhá možnost je jít dělat na vlasní pěst - buď si vše zařídit sám, což je ale extrémně náročné a pro jednotlivce né moc praktické, nebo jít dělat před brokerpool. A právě brokerpooly v poslední době k sobě stahují všechny, kdo chtějí dělat čistě poradenství a né obchod v podobě manažerských činností.

Na Partners, BC, OVB apod. tak zbývají jen studenti, matky na mateřských a vůbec všichni tihle, co najednou zjistili, že rozumí financím.
Bohužel právě tohle pak kazí jméno i práci těm slušným.

Debata o doložkách je pravda složitá. Jinak klidně přidám. Například BC má výpovědní lhůtu 1 rok a má to odstupňované: 20.000, 50.000, 100.000, 150.000, 200.000, 400.000, 700.000 a 1.000.000.
+ samozřejmě další dodatečné sankce za nevrácení certifikátů, dat klientů, obsluhování klientů...
BukajAktobos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vit.spinka 12. 3. 2013 13:04

PatrikChrz píše:A když se chovají neférově ke svým vlastním lidem, jaké chování lze očekávat ke klientům? Ale kdo chce kam,... :twisted:

A já dodám - jak férově a "pro dobro klienta" se asi budou chovat prodejci, když mají takový nůž na krku.

Au. :-\
vit.spinka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod LuiS_666 12. 3. 2013 13:17

Tak takmer 3 roky ak som správne pochopil z článku je maximum.... Prirovnanie k sekte je v tomto smere fakt na mieste :D
LuiS_666
Nadšenec

Odeslat příspěvekod galan.marten 12. 3. 2013 14:00

Tohle je pro tento obor naprosto typické. Aspoň vidíte, že za všechno zlo nemůžou jen ti tzv. poradci. Protože jeho absolutním vrcholem jsou finanční instituce a poradenské firmy, těm na vlastních lidech a klientech nezáleží ani náhodou.

A fakticky tohle způsobily právě firmy, potažmo jejich manažeři. Do oboru zatahují kdekoho, začátečníkům věší bulíky na nos atd. Tím zmenšují podnikatelské možnosti svým vlastním agentům. Jejich úmrtnost a stornovost smluv je čím dál vyšší (celkově se zužují možnosti, jak ojebat klienty), takže zpoplatnit vzdělávání (dodejme, že přísně zaměřené na bouchání smluv, nikoli na finanční gramotnost) je dalším krokem, jak udržet hospodářské výsledky.

-- 12. 3. 2013 14:05 --

vit.spinka píše:
PatrikChrz píše:A když se chovají neférově ke svým vlastním lidem, jaké chování lze očekávat ke klientům? Ale kdo chce kam,... :twisted:

A já dodám - jak férově a "pro dobro klienta" se asi budou chovat prodejci, když mají takový nůž na krku.

Au. :-\

Všestranný přínos může praktikovat jen agent, který má hlavní (významnou) část příjmu z produktů, co jsou ze svý podstaty poctivé (to jsou fakticky jen pojištění na pojištění a úvěry). A těch je menšina. Většina agentů si v prostředí, ve kterém působí, ani nemůže dovolit, aby nebyla tak trochu hajzlíkama.
galan.marten
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Fantucci 12. 3. 2013 14:07

BukajAktobos píše:Zcela do detailu to neznám, ale předpokládám, že kdo to má jednou podepsané, tak bude muset podle svého stupně to vzdělání zaplatit. To z toho jasně plyne.

No a samozřejmě při opuštění firmy, očekávám klasické konkurenční doložky a další pokuty v 50 či 100.000 :-)

No a co tedy o tom víš? Nechci Partners obhajovat, ale zatím to vypadá tak, že jsi vytáhl nějaký ceník či co a zbytek se domníváš... Tě v nečem podvedli?

Za co to tedy je? Kdy se ty peníze platí?

-- 12. 3. 2013 14:12 --

Tak to jsi nevytáhl zrovna ten nejobjektivnější server. Patří pod Fincentrum, tedy konkurenta Partners. Navíc Fincentrum je známé přetahováním lidí z jiných firem. Čili pokud dotyčné pokuty u Partners platí v případě přechodu k jiné firmě, Fincentrum to pocítí nejvíce.
Investujeme.cz je spíše takový poradenský bulvár sloužící vedení Fincentra ke slovním válkám proti konkurenci.
Pracuji ve fin. poradenství? No a?
Fantucci
Diskutér

Odeslat příspěvekod BukajAktobos 12. 3. 2013 15:05

Dát na net varobání pro všechny, co před tím než zajdou na pohovor do nějakého firmy použijí strýčka Googla není na škodu. Aspoň předem uvidí, do čeho jdou.
Osobně s nimi nemám společného nic. Já jsem začínal v jiné firmě.

Co se věrohodnosti týče, k tomu použiji materiál vložený na web poradci-sobe, ohledně přetahování duší z Partners. Na stejném webu se o tomto také vede diskuze. Konkrétně jde o 4. odstavec.

galan.marten: Více méně souhlasím. Jen dodám, že storna mají snadné řešení. Namísto prasáran typu upisování IŽP se věnovat produktům, které storna nemají, potažmo u nich nehrozí přepis s každým novým synovcem klienta, co se dal na tříměsíční dráhu finančního experta. Typicky majetek.
Už jen proto, že opticky je za ně méně peněz, byť paradoxne tyto smlouvy mají lepší výnosnost peníze/rok.

Rizikovky budou pochopitelně nebezpečné vždycky. Protože proč by si to klient v budoucnu nenapsal znovu stejné sám na sebe a schrábl za to prachy? Když mu to poradil starý známý manažer v hospodě? Tady se dá to riziko jen zmenšit.

Ale storna jsou primárně problémem těchle rychlokvašek z MLM společností.
Přílohy
dopis_.png
BukajAktobos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod BukajAktobos 11. 4. 2013 11:40

Ajajaj.

Dneska jsem si přečetl článek, u kterého jsem si na nešťastníky v Partners opět vzpomněl. Nejenže tedy přechází z louže pod okap, ale ještě budou platit poctivé pálky za brainwashing, nebo tedy vzdělávání. Záleží z jakého úhlu pohledu se na to díváte.

Pro samotného zemského ředitele je to určitě vývar, možná i regionálové dostanou nějaký finanční bonus no a kdo to všechno zaplatí? Opět pěšáci na spodních větvích mimo jiné právě platbami za ono "vzdělávání".

Se divím, že to někdo s MLM společnostmi ještě může myslet vážně, když je na trhu tolik příležitostí jak se osamostatnit přes broker pooly...

OVB přichází o zemské ředitelství. Odchází do Partners
BukajAktobos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod LuiS_666 11. 4. 2013 12:38

Článok nezaujatý :) , ale tá výživná diskusia. Ako flame náboženských fanatikov, ktorý boh je vačší...:D
LuiS_666
Nadšenec

Odeslat příspěvekod BukajAktobos 12. 4. 2013 20:20

No to mi povídej, ta diskuze o vyplácených provizích do sítě brzo půjde do krve.
Ale koukám, že u některých je to i na diagnózu :-D

...v každé fírmě se musí tvrdě makat ;) a já makám už několik let, je mi fajn a dříve, nebo později se u někoho z vás objevím beztak doma a udělám mu super životku a nadupanou úrazovku.. Nebo je libo investice?? :D jsem rád, že jdem do Partners… Těším se ;)
BukajAktobos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 12. 4. 2013 20:32

Co se musí Partners nechat, tak mají naprosto skvěle zvládnutý marketing. A teď nemyslím jen surovou investici do reklamy. Sledují články na hlavních finančních serverech i příspěvky v diskusních fórech a více či méně skrytě na ně reagují.
Reklamy netlačí jen pouhým objemem, ale mají i určitý nápad, opravdu to dělají jinak - pokud vím, byli první, kdo dávali na reklamy konkrétní osoby. Mají svoje lidi v NERVu (byť je to teď skutečně jen prázdná schránka, tedy alespoň za Topolánka byla - co jsem slyšel, tak dostávali zadání "jak to má vyjít", takže skuteční odborníci z toho dávno odešli), objevují se v TV, rozhlase, spolupracují na různých projektech, které se financí týkají.

Samozřejmě co se týče jejich hlavního oboru činnosti, to je jiná. Nejsou lepší nebo horší než ostatní, ono to dost dobře ani nejde. Cílem je prostě prodat a prodat se musí co je, ne co by mohlo být. A protože nabídka finančních produktů na našem trhu stojí za starou bačkoru, tak prodávají úplně ty samé bačkory jako ti ostatní :)
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Další stránka