MLM past by Partners

Vše o této přímé formě prodeje

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod BukajAktobos 12. 4. 2013 20:52

Ono abych tady nebyl označen jen za jakéhosi anti Partners prudiče - upřímně jim musím nechat, že po svém vzniku přinesli do poradenství po česku skutečně mnohé dobré. Dlouho udávali trend a dělali poradenství skutečně jinak.
I z profesiónálního hlediska od nich člověk mohl dost okoukat, spousta věcí tehdy byla nových.

Jasně, nic není tak křišťálově tyrkysové a MLM struktura už svým principem svádí k bouchání a budování vlastní pyramidky oveček, co obvykle jen vytřískají vlastní rodinu, to už je jiná.
Ale dost pozitiv by se u nich tehdy našlo.

To co předvádí letos je podle mně sebevražda v přímém přenosu. Bývalí akcionáři to zapíchli (nahrabáno už je) a zatím všechny jejich kroky jsou hodně rozporuplné.
BukajAktobos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kamey 12. 4. 2013 22:01

Mě by zajímalo, zda tuto smlouvu podepsal Švorba. Dřív tu byl často, tak čekám, kdy se vyjádří...
kamey
Diskutér

Odeslat příspěvekod Fantucci 13. 4. 2013 08:08

kamey: ty jsi tu smlouvu četla?
Pracuji ve fin. poradenství? No a?
Fantucci
Diskutér

Odeslat příspěvekod kamey 13. 4. 2013 16:58

Viděla jsem ji na poradcích. Někdo ji tam dával. Podle mě to nikdo rozumně uvažující nemůže podepsat. Na nějaké vysvětlování co bude a jak bude, bych se nespoléhala, vždycky platí co je psáno, a ta smlouva lze vykládat - jako ostatně vždy u takových smluv - různými způsoby. 2 právníci, 2 výklady - jak se komu hodí. Každopádně někteří si vyjednali smlouvy úplně odlišného znění a Partners je s nimi podepsala, takže kdo maká a křičí, dostane k podpisu jinou. To už svědčí o hodně. Asi tak.
kamey
Diskutér

Odeslat příspěvekod alexpraha 13. 4. 2013 20:54

Problémem českého finančního trhu a zprostředkovatelů jsou životka, resp. provize. Od doby co jsem před nějakými 10 lety začínal, tak šly provize asi o 30% nahoru a v několika případech dokonce na dvojnásobek a vyplácejí jednorázově. Obvykle to vypadá tak, že někdo najde chudáka, navalí mu hřebíky do hlavy, klient podepíše životko. Platí tak dva roky, a obvykle si to rozmyslí, tak něco přes půl roku poté co skončilo storno vůči poradci. Klient jde životko do pojišťovny zrušit. Tam pokrčí rameny, zruší pojištění a vyplatí mu odbytné, obvykle nic. Bouchač životka je i s provizí za kopečkama. Pojišťovně je to fuk, ta dostala poplatky. A tak se to točí furt dokola. Průměrná doba životního pojištění je prý kolem 4,5 roku, ale to je neformální hodnota z pojišťoven.
Některých státech v Evropě se provize vyplácí postupně, snad několik let. Možná by to trh počistilo, vypadli by bouchači a zůstali zkušení poradci. V USA je průměrný věk poradce před 50 let, v ČR pod 25 :- )
Konkurenční doložky apod. jsou sice strašákem, ale povětšinou je soudy ruší. Jak dopadne „náklady vzdělání“ nelze odhadnout, počkejme na první soud.
alexpraha
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod galan.marten 13. 4. 2013 21:25

"Problémem českého finančního trhu a zprostředkovatelů jsou životka, resp. provize. "

To není pravda. Provize za sjednání pojištění jsou zcela oprávněné, odpovídají fyzické a psychické náročnosti profese. Najít někoho, kdo si sjedná (a taky u něj vydrží) osobní pojištění za rozumné pojistné (nikoli ty poměrně časté třístovkové zbytečnosti), je složité.

Skutečným problémem je abnormální počet agentů (na trhu vládne totální převis nabídky nad poptávkou; ve skutečnosti chce osobní pojištění - pouze to zajistí kloudný příjem - jen málo lidí), neustálé verbování dalších a dalších zprostředkovatelů (na tom mají největší podíl právě mlm struktury typu Partners), manažeři, kteří lžou nováčkům, začátečníci bez jakékoli soudnosti (chytrý člověk i v zoufalé životní situaci disponuje sebereflexí, která mu zabrání, aby vstupoval do oboru, v němž nemá co pohledávat), vztah lidí k penězům (hlavně nic neměnit, nic se nedozvědět - strašně to bolí) a jejich iracionální rozhodování (tetička, donedávna zdravotní sestra, ví o financích víc než ty, dlouholetý poradče, který se o svět financí živě zajímáš) atd.

Řešení této situace neexistuje, protože finanční instituce a tzv. poradenské firmy mají jediný zájem, a to stálý přísun produkce, kdo ji přinese, je jim zcela lhostejné. Na nějaký proklientský/proagentský přístup zapomeňte, manažeři firem se zodpovídají akcionářům/majitelům.

-- 13. 4. 2013 22:30 --

BukajAktobos píše:Ono abych tady nebyl označen jen za jakéhosi anti Partners prudiče - upřímně jim musím nechat, že po svém vzniku přinesli do poradenství po česku skutečně mnohé dobré. Dlouho udávali trend a dělali poradenství skutečně jinak.
I z profesiónálního hlediska od nich člověk mohl dost okoukat, spousta věcí tehdy byla nových.

Jasně, nic není tak křišťálově tyrkysové a MLM struktura už svým principem svádí k bouchání a budování vlastní pyramidky oveček, co obvykle jen vytřískají vlastní rodinu, to už je jiná.
Ale dost pozitiv by se u nich tehdy našlo.

To co předvádí letos je podle mně sebevražda v přímém přenosu. Bývalí akcionáři to zapíchli (nahrabáno už je) a zatím všechny jejich kroky jsou hodně rozporuplné.

Nic dobrého přinést nemohli. Tento obor je z principu zkažený (kazí ho klienti, firmy a tzv. poradci), všechny kecy o jinakosti jsou jen sladké manažerské plky.
galan.marten
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod LuiS_666 13. 4. 2013 21:43

Pekne napísané,

niektoré pasáže by mali byť "tučne" povinne uvádzané pri inzercii práve týchto MLM spoločností hľadajúcich "finančních poradcov"
LuiS_666
Nadšenec

Odeslat příspěvekod BukajAktobos 14. 4. 2013 00:14

galan.marten píše:...a jejich iracionální rozhodování (tetička, donedávna zdravotní sestra, ví o financích víc než ty, dlouholetý poradče, který se o svět financí živě zajímáš) atd....

Pravda pravdoucí. Otázka co je inflace a deflace končí nervózním mlčením a že kreditní a debetní karta není jedna a tatáž věc nemají nejmenší tušení, ale proč by tenhle džob nemohli dělat? :shock:

V lepším případě skončí rizikovka přepsaná znova se stejnými parametry. V horším případě klient dostane "mnohem lepší pojistku se spořením". Bohužel, dotyční experti opravdu věří, že lepší je...

O klienta pochopitelně nemá smysl dál bojovat, pokud mu to přenastavil někdo z rodiny. Tam sebelepší argumenty či grafy nepomůžou. Za poslední půl rok jsem takhle konvertoval zpět jen jednoho člověka, protože to byl velký klient a o toho jsem přijít nechtěl, ale kolik to dalo práce... Synovec sice nedávno udělal maturitu a je profesí automechanik, ale "šak majů nějakó analytickó divizu?!" (a navíc jsem klukovi chtěl pomoct) :oboze

Pokaždé když dělám někde rizikovku, tak nafukuji finanční rezervu, protože to hrozí průserem. Alespoň že nešahají na věci jako majetek či auta, protože v MLM za to dostanou možná dvě stovky, tak co by se s tím otravovali.
BukajAktobos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 14. 4. 2013 03:38

Tak řešení to má - striktní oddělení produktů. Na spoření banky a záložny, na investování investiční společnosti a fondy a na pojištění pojišťovny. Tedy zákaz kočkopsů typu rezervotvorné životní pojištění a určité požadavky na kvalifikovanost nikoliv prodejců, ale naopak kupujících. Zkrátka investice by bylo možné nabízet jen těm, kdo prokáží, že ví, co kupují - např. nějakou zkouškou dozorovanou ČNB. Sice by tím výrazně poklesl objem prodeje (a ze systému by vypadli právě tihle "synovcové"), ale to by rozhodně nebylo na škodu.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod alexpraha 14. 4. 2013 07:36

Ad "Skutečným problémem je abnormální počet agentů ".
Proč je abnormální počet agentů?
alexpraha
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Fantucci 14. 4. 2013 13:14

kamey píše:Viděla jsem ji na poradcích. Někdo ji tam dával. Podle mě to nikdo rozumně uvažující nemůže podepsat. Na nějaké vysvětlování co bude a jak bude, bych se nespoléhala, vždycky platí co je psáno, a ta smlouva lze vykládat - jako ostatně vždy u takových smluv - různými způsoby. 2 právníci, 2 výklady - jak se komu hodí. Každopádně někteří si vyjednali smlouvy úplně odlišného znění a Partners je s nimi podepsala, takže kdo maká a křičí, dostane k podpisu jinou. To už svědčí o hodně. Asi tak.

Také jsem jí četl. A je zaměřená na odchod - ke konkurenci.
"Podle mě to nikdo rozumně uvažující nemůže podepsat" - takže nováček v oboru by při nástupu hned měl uvažovat nad odchodem ke konkurenci? To je trošku přitažené za vlasy, ne?
Je určitá skupina poradců(dle pozice) v rámci PFS, kteří nad tím zřejmě opravdu bedlivě přemýšleli a dost možná to třeba i nepodepsali, ale paušalizovat to na to, že to podepsali jen nerozumně uvažující, je hloupé...
Pracuji ve fin. poradenství? No a?
Fantucci
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 14. 4. 2013 13:16

Tak ono podepisovat cokoliv, co mě do budoucna nějak svazuje ruce, aniž za to dostávám adekvátní náhradu vždy zavání určitou neprozíravostí.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod LuiS_666 14. 4. 2013 14:45

galan.marten píše:
Skutečným problémem je abnormální počet agentů (na trhu vládne totální převis nabídky nad poptávkou....

Inak HR papagáje naprieč trhom ale hovoria niečo iné :D

Všetci hľadajú ďalších a ďalších agentov....
LuiS_666
Nadšenec

Odeslat příspěvekod kamey 14. 4. 2013 16:42

Fantucci píše:
kamey píše:Viděla jsem ji na poradcích. Někdo ji tam dával. Podle mě to nikdo rozumně uvažující nemůže podepsat. Na nějaké vysvětlování co bude a jak bude, bych se nespoléhala, vždycky platí co je psáno, a ta smlouva lze vykládat - jako ostatně vždy u takových smluv - různými způsoby. 2 právníci, 2 výklady - jak se komu hodí. Každopádně někteří si vyjednali smlouvy úplně odlišného znění a Partners je s nimi podepsala, takže kdo maká a křičí, dostane k podpisu jinou. To už svědčí o hodně. Asi tak.

Také jsem jí četl. A je zaměřená na odchod - ke konkurenci.
"Podle mě to nikdo rozumně uvažující nemůže podepsat" - takže nováček v oboru by při nástupu hned měl uvažovat nad odchodem ke konkurenci? To je trošku přitažené za vlasy, ne?
Je určitá skupina poradců(dle pozice) v rámci PFS, kteří nad tím zřejmě opravdu bedlivě přemýšleli a dost možná to třeba i nepodepsali, ale paušalizovat to na to, že to podepsali jen nerozumně uvažující, je hloupé...

Nemyslím že je hloupé uvažovat jako nováček nad tím, že v případě, kdy budu chtít po 3 měsících, půl roce odejít musím vysázet peníze za školení. Btw co např. nastupující poradci z jiných společností? Ti co to chtějí dělat jinak a zjistí, že jinak je jinak, ale než si představovali. Ti už většinou vyškoleni byli jinde, ti budou platit za co? Znám jich osobně dost.

Paušalizovat nemusím, stačí mi, že pokud kdokoli od nich odejde - ať již s placením nebo bez, nemá jinou možnost jak nadále pracovat se svými klienty než je přebouchnout jinam. Smlouvy sjednané pod touto společností jsou totiž v trochu jiném režimu.... I to je dost nefér jak pro klienta, který je držen u společnosti, i kdyby chtěl správu od konkrétního poradce, tak pro poradce, který klienta získal a do společnosti přivedl.
kamey
Diskutér

Odeslat příspěvekod H.G. 15. 4. 2013 23:27

Nevim o tom nic, mimo zakonneho pojisteni na vozy, a zdravotky nemam zadnou pojistku, ale to co jsem tu precetl je opravdu zajimave z pohledu z boku. Ja bych se tech jejich pokut a smluvnich pokut vubec nebal. Podle meho nazoru nemaji velkou pravni vahu i kdyby v tech smlouvach bylo napsano i podepsano cokoliv. Poplatek za skoleni by asi shorel s prvnim dotazem na skutecny pravni zaklad, poskytovat za uplatu takove skoleni. Stejne tak obsah skoleni by se pravdepodobne nevpisoval v zadne osnovy ministerstva skolstvi. Co se tyce odchodu k jine firme, tak bych bez strachu odesel k jine firme, pokud bych tam citil lepsi atmosferu a na tu pokutu bych asi opravdu nekoukal, soudili by se o ni se mnou pravdepodobne dlouho a nudne, pokud by se soudili vubec. Smlouva uzavrena za napadne nevyhodnych podminek, pro jednu ze smluvnich stran je totiz neplatna. A jednostrannou nevyhodnost by z toho, co tu bylo napsano, asi nebylo moc tezke dokazat. Vyse smluvnich pokut jake zde byly ozvuceny se navztahuji na nijake zapatentovane, nebo vlastnicky chranene informace a pracovat s tajnymi informacemi, nebo je zpracovavat, nebo prednaset na skoleni pravdepodobne takove firmy ani nemaji povoleni od statu a jejich skoleni se nezaklada ani na zadne unikatnosti ( takovych firem budou mraky). Jedna se tedy o nejake verejne informace (tarify pojistoven atd.) , jestli jsem to spravne pochopil.S povahou si prectu jakoukoliv reakci na muj prispevek. A s radosti i dalsi prispevky lidi, jaci se setkali s danou tematikou. Zni to zajimave a dobre se to cte, protoze lidi tu o tom tak pekne pisou, ze to tahne do deje jak v novym filmu.
H.G.
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka