Dnes ráno jsem objevil web www.amway-fakta.cz.
Nedalo mi to, abych nepřispěl s tímto:
http://pyramidschemealert.org/wordpress ... ochure.pdf
Jedná se o tzv. income disclosure, tedy statistiku, která má ukázat, kolik lze v Amway průměrně vydělat. V USA na rozdíl od ČR bohužel, musí MLM firmy jednou ročně zpracovat takovouto statistiku.
Stěžejní je fakt, že Amway u prodejců, kteří byli celý rok aktivní (v Amway jich je 46%) udává průměrný výdělek 2 424 dolarů ročně. Jedná se o příjem před zdaněním a před započtením nákladů.
Pro úplnost přidávám průměrný roční příjem průměrného Američana, který v témže roce byl 28 051 dolarů.
Šokovalo mě, že během cca půl hodiny byl admin webu schopen obrátit vlastní statistiku Amwaye proti mě v článku: Průměrné příjmy v Amway - mýty pokračují
Pro mě je neuvěřitelné, že někdo označí za mýtus i ověřená čísla samotné firmy.
Zároveň mi nebylo umožněno na článek reagovat a na stránky se dostanu již jen pomocí anonymizérů. Někdo tedy velmi silně nechce, aby o příjmech v Amway probíhala svobodná diskuze. Nakonec i proto přenáším diskuzi sem.
Zároveň jsem byl nařčen z toho, že zamlčuji příjmy nejvýše postavených lidí v Amway, což samozřejmě není pravda.
Platinový manažer, kterých je v Amway 0,32%, má průměrný roční příjem přes 55 000 dolarů. Jde tedy cca o každého třístého podnikatele v Amway
Smaragdový manažer, kterých je v Amway 0,10%, má průměrný roční příjem přes 135 000 dolarů. Smaragdový manažer je cca každý tisící podnikatel v Amway.
Diamantový manažer, kterých je v Amway 0,03%, má průměrný roční příjem téměř 591 000 dolarů. A nakonec jeden diamantový manažer připadá na více, než 3000 podnikatelů v Amway.
Je samozřejmě na zvážení každého, jestli si myslí, že je tím jediným nejlepším z 300, 1000 nebo 3000 lidí, kteří v Amway uspějí a dosáhnou na opravdu velké peníze.
Dále mě zaujala jedna reakce admina, kterou se dost možná prořekl. Přestože na webu není žádná reklama, děkoval jednomu diskutérovi za reakci, tedy za provoz na webu. Zároveň, což je u různých MLM webů běžné, nikde není kontakt na nikoho, u koho by se případná MLM ovečka mohla registrovat. To je pro weby tvořené MLM rádobypodnikateli velmi neobvyklé, protože hlavním cílem webu je přilákat si leady. Proč by někdo tvořil web, kde nenachytá žádné ovečky toužící po milionech?
Názor ať si udělá každý sám, ale hned mě napadlo, jestli to není třeba tímto:
http://strategie.e15.cz/zpravy/pro-amwa ... ng-1055201