Amway a příjmy? - svobodná diskuze (žádné mazání příspěvků)

Vše o této přímé formě prodeje

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod fremantle 30. 4. 2014 11:08

Jana K. píše:Takže sbohem, tímto se s tebou loučím.

Jana K. píše:Končím, nestojíte mi za to. Sbohem

Jana K. píše:Já už opravdu reagovat nebudu a ani to tu už nebudu číst.

No jo, něco takového psal i ten druhej snad ještě na první straně a prudí tady dosud... :-))
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod yowie 30. 4. 2014 11:28

Tady se to ale rozjelo...

Patrik: Předběhl jsi mě. Také jsem chtěl zavzpomínat na některé anonymní siláky, kteří, když jim došla munice, na tebe vytahovali, že nemáš holku a podobné nesouvisející nesmysly. Jak říkají MLM guruové, nenávist si musíš zasloužit :-)

Určitě je pár lidí, kteří dokáží prodat i 10x předražený jar například, ale pokud bych se chtěl já živit prodejem, tak se především budu snažit spojit s firmou, která nabízí produkty, které jsou na trhu konkurenceschopné. Prostě prodávat jar téměř za 300,- nebo nefunkční opalovací krém za více než 700,- téměř nedává šanci uspět. A další věc je samozřejmě svědomí, ale to deprivanti typu Štorka/Mikuly neřeší.

Ale stejně, MLM není o prodeji a ten, kdo to myslí vážně, musí nekompromisně verbovat. Na prodeji nikdo v MLM nezbohatne.

Jana K.: Ten návrh na prodej vibrátorů a lubrikačních gelů jsem uvedl v kontextu toho dokumentu, na který jsem odkazoval, protože tam byla mladá Američanka, která pracovala pro MLM Pure Romance, které u nás ještě nemá zastoupení. A proč? Protože každý, kdo má všech 5 pohromadě a chce dělat MLM, tak si do ČR dotáhne MLM ze zahraničí, nebo vytvoří vlastní, tedy v této diskuzi už mnou zmiňovaná strategie tržních mezer. Málokdo uvažující by se zařadil s číslovkou 28 000 do v ČR 20 let rozjetého MLM, kde jsou karty nahoře již dávno rozdány a není téměř možné narazit na zákazníka nebo potenciálního prospekta, který by si v duchu neřekl: "A jéje, Amway..."

Stačí se podívat na Hassmanna, toho do Amwaye zlanařil podle jeho vlastních slov nějaký Mexičan, když pracoval v USA a pak to dovezl sem, kde to nikdo neznal a rozjel to. To je ukázka strategie tržních mezer.

MLM aktivně neděláte? To se divím, že Vám Karlsbad nevynadal, jakto že si tedy o tom dovolujete vůbec mluvit...

Víte kolik já znám lidí, kteří znají někoho bohatého v Partners nebo v Amwayi? :-) Zajímavé ale je, že v návodech různých MLM guru je na jednom z prvních míst to, že máte působit na lidi jako někdo, kým se chcete stát. A kým se chce stát každý, kdo vstoupí do MLM? No přece milionářem! Takže to, že si někdo koupí za poslední peníze oblek a auto na leasing mě na rozdíl od Vás nechává chladným.

A mám jeden návrh. Dopracujte tento článek: http://www.amway-fakta.cz/mytus-sanci-u ... -300-lidi/

Přidejte tam průměrné mzdy v dolarech pro každou pozici. Pak se snadno dopočítáme, jestli je to pravda a především kolik zbývá na těch 98,88% downline.

Zase se tu argumentuje nádhernými výplatními páskami... Jak typické! Pokud si dáte dohromady obrat Amway a kolik z toho cca jde na provize, tak Vám prostě vyjde, že ta známá je jedna z několika málo, kdo na tom skutečně vydělávají, anebo lže a ukazuje Vám to nejlepší, co kdy dostala, což je taky pro lidi v MLM typické, viz. moje zkušenost s OVBkem.

Jeden blogger dal do kupy asi 20 tvrzení českých Amwayáků o příjmech. Já to propočítal a vyšlo mi, že těchto 20 si rozdělí převážnou část všech provizí, které může Amway vyplatit v ČR... :-)

A opět se argumentuje tím, že členové Amway se v drtivé většině samozásobují. Zajímavé! Jak jsem říkal, přečetl jsem spousty blogů, kde blogeři píší o schůzkách v Mc Donaldu, ale nikdo z nich tam nezmiňuje, že by byl verbován kvůli samozásobení. Naopak vždy se hovoří o super výdělcích, ukazuje se plán a možnosti příjmů... Taky Vám to nesedí?

Že by ti samozásobitelé byli spíš ti, co se s nadšením nechali naverbovat, začali verbovat sami, ale vzdali to, protože se jim jejich okolí vysmálo? Vždyť i v té Americe Amway každý rok opustí 54% lidí a už si nikdy nic nekoupí.

Sleva za registraci do Amway není potřeba, když se ty produkty běžně prodávají na internetových bazarech ještě levněji...
yowie
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Akciový Klokan 30. 4. 2014 12:05

Jana K. píše:1. Jen jsem vyjádřila svůj souhlasný názor s jiným uživatelem (v*l jak k*ava)

No jestli každému na potkání nadáváš do volů a krav tak potěš koště :D
Nevěřte lidem nad 30 let. Mohli by mít znalosti a zkušenosti ! :-)))
Akciový Klokan
Diskutér

Odeslat příspěvekod Karlsbad_1978 30. 4. 2014 19:10

Pánové, opakujete pořad to samé.
Průměrné příjmy jste dostali min 2x
Lidé kteří v Amway vydělávají tu také psali a dokonce nabízeli, že se sejdou a dokážou to. Ale yowie se bojí a nereaguje.
Jen pišete, co by jste dělali....tak už to bežte sakra udělat a nekecejte. Radit umí kazdej
A nezijte jen sběrem informaci z diskusí.

PS.Yowie se sam přiznal, že holku nemá a z VŠ odešel

PS 2: Proč se pořad vracim? Protože mi nedalo to bezduché pomlouvání, překrucování faktů, zveřejňování polopravd a následné teorie, které si tu někdo cuca z prstu. Viz. Zavřeli managera Amway v Indii, ale že ho hned pustili a sam ministr se omluvil to se tu už nenapíše.
Ale je to marný. I když se tu napisou jakékoliv důkazy (např.včetně těch průměrných příjmů, tak yowie a spol.dělá, že to nevidí). Kdo chtěl, už pochopil. Kdo důkazy vidět nechce, tak je nevidí i kdyby je měl pod rentgenem, že yowie? V tom případě ztratila diskuse smysl. Pro mě jistě.
Je mi jasný, že se tu do mě budete ještě navážet, tak si to uzijte. A hlavně nezapomeňte radit, co by jste dělali, kdyby jste to uměli.

PS 3: A já si nechám tu informaci, která vychází z yowiho oblíbeného oficiálního prohlášení Amway, že na příjem 52 tis dolarů stačí 4 lidem pomoci na cca 10-20 tis Kč/měs. (Tj. 89 lidi ve skupině). Díky yowie ;-)
Karlsbad_1978
Návštěvník

Odeslat příspěvekod yowie 30. 4. 2014 20:25

Karlsbad: Ano, kdysi jsem se rozešel s holkou, se kterou jsme si nevyhovovali z hlediska sexu (zřejmě je bohužel frigidní). Vy běžně zůstáváte ve vztazích, které Vám nevyhovují? A po bakalářském studiu jsem si dal rok pauzu a pak nastoupil na magisterské... :-D

A co?

Já vidím, jak se chovají někteří lidé v různých MLM, což ale rozhodně neznamená, že bych se jakéhokoliv MLM chtěl kdykoliv účastnit. Já mám problém spojit své jméno s naprostou většinou toho, co se takto prodává. Nepřijde Vám absurdní popisovat někomu, jak je Amway efektivní a obchází řetězec překupníků a pak oznámit, že litr jaru stojí skoro 300,-? Já bych se cítil jako debil... :-D

A prosím už přestaňte plést dohromady americké a české příjmy. Obávám se, že je nám tady všem jasné, že když někdo pod sebou bude mít 90 lidí, z čehož 4 budou brát 10-20 tisíc měsíčně, tak, že ten nad nimi nebude brát 12 355 200,- ročně, tedy přes milion měsíčně. Kdyby to tak bylo, tak cca 12 takových lidí by si rozdělilo veškeré roční provize v českém Amwayi...

Valím k ohni, běžte taky, určitě to bude lepší, než se tady do nekonečna snažit nás přesvědčit, že Amway tady na odměnách rozdělí několikrát víc, než je jeho roční český obrat... ;-)
yowie
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Karlsbad_1978 30. 4. 2014 21:44

Yowie:
Nepiš mi. Nechceš si nechat vysvětlit tabulku odměn, tak mě už laskavě nevybízej k reakcím. Děkuji

PS. Já bych napsal, že stačí 4 lidi dostat na 12% či 15%, jenže to pak nebudeš vědět, co to je a kolik se tam vydělává, když vůbec neznáš tabulku odměn a příjmy na nich. Tak jsem ti to chtěl dát názorně v částkách.
Naposledy upravil Karlsbad_1978 dne 1. 5. 2014 00:19, celkově upraveno 1
Karlsbad_1978
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Akciový Klokan 30. 4. 2014 22:14

yowie : pusť to z hlavy, nemá to konce. Toto jsou lidé, kterým budeš tvrdit že tráva je zelená a oni budou reagovat že né, že je černá+nemáš babu+honíš si péro+málo vyděláváš+jsi vůl jako kráva. A skutečně to pak nemá konec.
Nevěřte lidem nad 30 let. Mohli by mít znalosti a zkušenosti ! :-)))
Akciový Klokan
Diskutér

Odeslat příspěvekod Karlsbad_1978 30. 4. 2014 23:16

Pravda. Já věřím tomuhle. Větší odborník než yowie, nebo jiný anonymní diskutér na netu bez prokazatelných zkušeností a znalostí.

http://www.amway-fakta.cz/prof-ing-dana ... ybnitelny/

A o diskusích jsem našel toto. A to mě myslím vyléčilo z této diskuse o pár diskutérech

http://exar.kuun.sweb.cz/primitivove.htm

Mějte se tu
Karlsbad_1978
Návštěvník

Odeslat příspěvekod yowie 27. 5. 2014 08:07

Mirek aka Karlsbad:

http://www.amway-fakta.cz/amway-kde-jso ... spokojeni/

No to je paráda, nestátní organizace, která je známá tím, že dává firmám dobré hodnocení za to, že pravidelně platí příspěvky, tvrdí, že na Amway nejsou stížnosti... :-D

http://en.wikipedia.org/wiki/Better_Business_Bureau

Dobře tedy, založím si neziskovku a firmu Amway ohodnotím 5-, to bude mít asi stejnou váhu, jako hodnocení BBB a věřím, že to také zveřejníte jako nevyvratitelný fakt.

Srovnávat Amway s Microsoftem? Omg, produkty Microsoftu používáme snad úplně všichni kromě batolat a bezdomovců, produkty a služby společnosti Amway využívají v každém státě maximálně desetiny % obyvatel a především členové Amway.

Jako byste srovnával spokojenost Čechů s vozy Yugo, kterých je v ČR několik kusů a tvrdil, že jsou lepší, protože na Škody Fabie, kterou má každý druhý, je víc stížností...

Mirku, běžte raději prodávat a verbovat, uděláte líp. Pokud se nepletu, tak snad někdy v roce 2009 jste dostal 15% odznak a od té doby jste se dál neposunul.

Aby Vám ten Amway byznys "explodoval" musíte pro to něco udělat a ne psát snadno vyvratitelné nesmysly na internetu... :-D
yowie
Nadšenec

Odeslat příspěvekod S474N 27. 5. 2014 12:10

yowie: tak mi to neda a musim se zeptat, co teda presne ma byt vystupem teto diskuse? Mam takovy pocit, ze se nam timto zjevil fenomen zvany "Napravovatel sveta a vseho svetomiru".
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 27. 5. 2014 13:14

A to já jsem za tuto diskusi rád. Také jsem se ocitl na nalejvárně Amway a taky tam lidi házeli milionama a coby "uchazeči" tam byli většinou studenti, maminky na mateřské a nezaměstnaní (spíše bych řekl nezaměstnatelní). A je dobré, kdyby věděli, do čeho jdou, že šance na úspěch je vskutu minimální a pro tyhle lidi dokonce nulová.
Zkrátka že vydělávat tímhle systémem může jen pár lidí.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod luboal 27. 5. 2014 14:57

PatrikChrz píše:A to já jsem za tuto diskusi rád. Také jsem se ocitl na nalejvárně Amway a taky tam lidi házeli milionama a coby "uchazeči" tam byli většinou studenti, maminky na mateřské a nezaměstnaní (spíše bych řekl nezaměstnatelní). A je dobré, kdyby věděli, do čeho jdou, že šance na úspěch je vskutu minimální a pro tyhle lidi dokonce nulová.
Zkrátka že vydělávat tímhle systémem může jen pár lidí.

Presne vystihnuto :!:
luboal
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod yowie 27. 5. 2014 15:45

S474N píše:yowie: tak mi to neda a musim se zeptat, co teda presne ma byt vystupem teto diskuse? Mam takovy pocit, ze se nam timto zjevil fenomen zvany "Napravovatel sveta a vseho svetomiru".

Chápu, že tak můžu být vnímán. Jsem v některých věcech poněkud vytrvalejší. Většina lidí, když potká Amwayáka nebo verbíře z poradenských firem, tak se zasmějí, toho chudáka si založí do škatulky k jehovistům a jdou dál a neřeší.

No a já nedávno napsal Robertu Fitzpatrickovi a popsal mu situaci v ČR. Dnes mi odpověděl, že mám jeho svolení k překladu veškerých jeho textů z Pyramid scheme alert.

Také mi napsal, že občas jezdí do Evropy a do ČR by se rád zastavil. Takže už přemýšlím, jestli by se při té příležitosti nedala zorganizovat nějaká jeho přednáška.

Kdybyste náhodou nevěděli, kdo to je, tak nedávno např. vedl tuto diskuzi o Herbalife:

http://www.factsaboutherbalife.com/form ... speak-out/

Normální týpek se maximálně vynadává v hospodě, ale neudělá nic. Já už dokázal některé komunální politiky přesvědčit k tomu, aby udělali to, co chci já (např. zákaz podomního prodeje v mém rodném městě). Většinou stačilo jen pár mailů. Ale většina lidí si vystačí jen s tím nadáváním a jsou líní něco udělat. Já ne.

Ještě bude veselo... :-D
yowie
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Suky. 27. 5. 2014 16:14

Jj, yowie, vydrž s osvětou.

Já mám s těmi zm.dy osobní zkušenost (ač je to velmi dávno, kdysi po revoluci), bejvalka mne dotáhla na jejich "seminář" a já nevěděl, jestli se mám smát, plakat či bát...
No a pak po nějakou dobu otravovala všechny příbuzné a známé, až jsem k některým mohl na návštěvu jen bez ní.

Je to sprostý podvod a jen přemíra demokracie dovolí takovým šmejdům jejich "byznys"...
Suky.
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod yowie 28. 5. 2014 13:05

Suky: budu se snažit ;-)

Problém není v demokracii, ale v tom, že demokracii zde stále dost lidí vnímá s doznívající porevoluční naivitou a české státní orgány reagují víceméně reaktivně. Když zde dlouhé roky okrádali stát výrobci pančovaného alkoholu, zřejmě to nikoho nezajímalo. Muselo umřít 50 lidí a najednou to šlo...

Indie je taky demokracie, dokonce největší světová demokracie a přesto odtud přichází dobré zprávy:

http://www.business-standard.com/articl ... 587_1.html

Místního šéfa Amwaye včera už podruhé zavřeli... :-D

A nejinak je tomu i v případě finančně poradenského evergreenu IŽP. U nás mohou pojišťovny balamutit klienty tím, že se počáteční jednotky se zobrazují ve výpisech, takže klient má falešný pocit, že "si šetří" přestože na účtu vlastně nemá nic. To v Indii nejde...

Vždy jsem si myslel, že bychom se v mnohém měli inspirovat na západě. Teď už bohužel i na východě...
yowie
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka