Amway a příjmy? - svobodná diskuze (žádné mazání příspěvků)

Vše o této přímé formě prodeje

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod S474N 6. 4. 2014 10:05

Netusim, z kolika MLM a zejmena na jakych urovnich mas sam zkusenosti, ale co mam zkusenosti ja, tak tech opravdovych "obchodnich zastupcu" z cele skupiny je vzdycky takove %, ze bys to spocital i na prstech jedne ruky. Navic nemusi byt clovek obchodak, realizovat se da i pouhou "vlastni spotrebou".
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod yowie 6. 4. 2014 12:28

Satan: Tak co se Amway týká, tak jsem kdysi měl možnost sledovat genezi jednoho amwayáka. Nejdřív měl ty milionářské kecy a neodbytně Amway produkty tlačil každému, koho potkal. Byl to rodinný kamarád, nicméně od jeho Amway období už se s ním, stejně jako většina dalších, nestýkáme. A skončilo to rozvodem, protože jeho žena na to už taky neměla žaludek. Až potom se z toho probral, když už neměl vůbec žádné peníze a vrátil se do zaměstnání, které předtím s "milionářskou" nabubřelostí okázale opustil. Škoda, že už je Hrabal po smrti, byl by to skvělý tragikomický námět na Slavnosti Sněženek 2.

Myslím, že to, z jakých úrovní mám zkušenosti, je bohužel úplně jedno. Důležité je vidět, co to dokáže s některými lidmi udělat. To je stejné, jako poznávat různé úrovně drogového obchodu např. Dole jsou feťáci a všechna ta špína a třeba taková manželka mexického drogového bosse se naopak může vnímat jako velký přínos pro svou komunitu, protože ty peníze v nějakém mexickém regionu pomáhají a umírající feťáci jsou v milionových amerických aglomeracích daleko na severu...

Určitě souhlasím, že těch pravých obchoďáků je mizivé procento, proto se v běžných MLM každoročně protočí víc než polovina lidí.

Ano, v Amway je hodně běžné samozásobování, ale mě to spíš připadá jako důsledek postupného uvědomění si, že prodejem a rekrutováním dotyčný nevydělá, tak má ty brutálně předražené produkty alespoň o něco levněji.

Neříkám, že to není možné, ale nikdy jsem neviděl zástupce Amway, který by někoho rekrutoval na samozásobení. Vždy se láká na sen o zbohatnutí a na podnikatelskou příležitost a to následné samozásobení je spíš důsledkem uvědomění si, že sny a realita se dramaticky liší.
yowie
Nadšenec

Odeslat příspěvekod S474N 6. 4. 2014 14:06

Me osobne Amway neoslovilo (a urcite i zde na foru jsem zminoval duvody proc), nicmene pokud vyjdu z lidi, o kterych vim, ze delaji Amway, tak znam asi opacne spektrum lidi, nez ty. Na druhou stranu ani to mne nepresvedcilo do Amway skocit. Nicmene tedy budeme resit:
1) MLM jako takove
2) pouze jeden z MLM a to Amway?

Pokud se zde resi pouze bod dva, tak nechapu to preskakovani do bodu 1.

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod yowie 6. 4. 2014 15:27

Satan: jj, to je možné. Kdo z nějakého důvodu začne dělat MLM a trochu u toho přemýšlí, tak se snaží spíš praktikovat attraction marketing, než na lidi působit jako zdivočelá kombinace islámského fundamentalisty a jehovistického distributora strážné věže.

Zároveň pokud jsi potkal třeba už nějakého manažera, tak je třeba si uvědomit, že je statisticky vyselektován z několika set až tisíců lidí a tedy poměrně pravděpodobně někdo docela schopný s jinými lidmi normálně komunikovat a také někdo, kdo se dokáže přepínat z role do role, tedy s normálními lidmi mluvit normálně, ale na nějaké Amway seanci malovat lidem ty sny:

http://www.dailymotion.com/video/xgw7lo ... way-05_fun

Tohle je nějaký Amway hlavoun, aneb jak jsem šukal Gitu v Riu a jak byla Gita vydřená z teplých oříšků... :-)

vs. tohle:

http://www.dailymotion.com/video/xpadjh ... shortfilms

Povinně dobrovolný nákup školících materiálů.
yowie
Nadšenec

Odeslat příspěvekod KOSŤA KOSTIČ 6. 4. 2014 20:00

V multilevlu jsem se před dvaceti lety hodně úspěšně pohyboval a svezl jsem se na vlně popularity i různých letadel a obdobných projektů. Dnes je jiná doba a kdo chce prorazit, musí být mnohem větší svině než dřív, doba přeje šmejdům.
Jsem gastrosexuál, takže mi každá může akorát tak uvařit...
Je lepší mrtvej frajer, než živej sráč?
KOSŤA KOSTIČ
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod yowie 6. 4. 2014 21:53

Kosťa Kostič: Přesně! Ono je totiž něco zcela jiného být jedním z prvních na území ČR, nebo nastupovat do rozjetého rychlíku. Ten matematický model fungování MLM je neúprosný, takže jakmile nejsi jedním z prvních, kteří se vezou na hypeu, tak už je až na výjimky pozdě, přitom se to ale stále prodává jako úžasná příležitost... :-D
yowie
Nadšenec

Odeslat příspěvekod S474N 6. 4. 2014 22:06

A ja naivka myslel, ze je to pouze o produktu/sluzbe. Takze uz je vlastne na vsechno pozde. :roll:

S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod yowie 6. 4. 2014 22:45

Satan: Ale vždyť sám tvrdím, že pozdě pro schopné (tedy dostatečně bezskrupulozní prodejce) jedince není v žádném oboru. Nicméně s rostoucím počtem lidí v tom určitém MLM roste samozřejmě i saturace trhu, tedy se snižuje možnost uspět a třeba fin. poradenství je typickým příkladem.

A ten, kdo má s MLM nějaké zkušenosti, tak než by se stavěl do 10 linie v rozjetém MLM, tak si MLM raději vytvoří, nebo do ČR přivede nové, což jsou dobré strategie, protože je samozřejmě velmi výnosné mít jako majitel své vlastní MLM (pokud uspěje), nebo případně být na vršku pyramidy a slíznout alespoň část medu, než většina těch na dně pyramidy nevyhnutelně přijde na to, že už není kde brát.

Nakonec známé světové MLM značky nerostou proto, že by stále více vydělávaly na jednom trhu, třeba v USA, ale neustále expandují a prodávají své sny stále novým lidem v čím dál odlehlejších koutech světa. Nakonec třeba i v Číně, kde je MLM oficiálně zakázáno a kde už mnohé MLM firmy, přestože oficiálně pozměnily svůj model fungování, dostaly pokuty za brainwashing a klamavé obchodní praktiky.
yowie
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Karlsbad_1978 8. 4. 2014 11:18

Můžu dostat pár odpovědí:

1.) Proč srovnáváte průměrný plat zaměstnance s průměrným platem podnikatele v MLM??? To srovnáváte nesrovnatelné. To je jako by jste srovnával plat amaterského fotbalisty, co si občas kopne o víkendu s fotbalistou extraligy??? To Vám dává smysl????
Nevím jak Vám kdo vysvětlil plán, ale Amway byznys se dělá na vedlejšák, nikdo Vám nezaručuje, že budete milionář ( jen je tu ta možnost a to je obrovský rozdíl ) a na vedlejšák je těch Vámi uváděných cca.5000,-Kč ( převedo z dolarů ) myslím velmi dobré. Co by za to kdejaká Avon Lady, či Oriflame dala. Mimochodem statistiku příjmu průměrné Avon Lady a Oriflame taky máte????
Takže opravdu bych rád věděl, proč srovnáváte zaměstnání na full time s podnikatelskou příležitostí na vedlejšák????? To Vám to nepřipadá jako demagogie??????

2.Vám opravdu připadá 5000,-Kč bokem jako málo. Zvlástě když to je průměr????

3. Kolik procent lidi podle Vás dělá Amway na full time, když pořád vytahuteje ty statistiky kde strovnáváte příjmy z hlavní činnosti s vedlejší činností?

4. Počítat do aktivní práce studium ( tj.čtení a semináře ) je podle Vás fér. A to jako když budete např.právník, tak do výdělečné činnosti, za kterou si zasluhujete odměnu, patří i studium na VŠ a všechny další nutná školení????? A jen tak mimochodem.....ta se podle Vás neplatí???? Platí a to jsou pěkný dardy......kam se hrabe 350,-Kč za celodenní seminář Amway ( na který je mimochodem záruka vrácení peněz ) Co Vy na to?

5. Říkáte, že máte zkušenost s jedním člověkem. A Amway jste nedělal. Takže podle jednoho člověka posuzujete všechny. Tak to je dost síla. Já poznat taky jednoho Pražáka a byl do debil....takže to jsou jistě debilové všichni. A taky jsem poznal kluka, co začal posilovat a zmagořil z toho a mluvil jen o tom. Takže to tak podle Vaší logiky dopadnou všichni????

6.Nezapomeňte, že se bavíme o lidech ( a to jsou stvoření líná a lžou ), takže nemůžete automaticky počítat, že když se člověk zaregistruje, tak bude automaticky dělat. Kolik lidí se začalo učit anglicky a neumí ? Většina neumí....je to chyba angličtiny? A kolik lidí si koupilo permanentku do posilovny,na aerobik,nebo cvičící stroj v TV Shopu a nejsou hubení a svalnatí? Většina. Proč? Nefunguje to? Ale ano......funguje.....KDYŽ TO DĚLÁTE!!!!!!!! A stejně tak, jako většina lidí necvičí a nedodržuje správnou životosprávu i když si za to zaplatila, neučí se anglicky, i když si zaplatila kurs, tak i proto většina lidí nedělá Amway ani doporučovaný čas, který se má. By jste se divil. Když jsem byl na semináři kde byla cca.1000 lidi a speaker se zeptal, kolik lidí udělalo prezentaci 20x za minulí měsíc, tak stalo ani né 10 lidí!!!!!!!!!! Rozumíte...ani né 10!!!!! A proto Ti ostatní nejsou tak výděleční a mají "jen" 5000,-"
To to nesmíte srovnávat s finančním poradestvím, kde člověk musí dělat full time.
Co říkáte na to, že jen tak malé počty lidí zvednou zadek a jdou opravdu dělat????????

7. Na www.amway-fakta.cz jste byl cenzurován, protože jste porušoval pravidla diskuze, na odpovězenou otázku jste se zeptal tím samým a hlavně jste začal tapetovat. A na to jste byl upozorněn

8.Pokud vím, tak www.amway-fakta.cz neslouží k hledání nových partnerů a proto tam nemáte žádný kontakt. Slouží k vyvrácení všech falešných pověr, demagogii a napadnutí od konkurence ( slovo shánění oveček je totální hnus a dost vypovídá o tom jak (ne)chápete Amway byznys. Do své organizace si nehledám nemyslíci ovci, ale naopak sebevědomého motivováného leadera,kterému nebudu muset vysvětlovat základy podnikání a finanční gramotnost .....s ovcema je to ztáta času )

Tak doufám, že mi na mé otázky odpovíte. Jsem na to zvědavý :-)
Karlsbad_1978
Návštěvník

Odeslat příspěvekod yowie 8. 4. 2014 14:50

Karlsbad_1978: Jelikož zde nebude má odpověď cenzurována, tak Vám rád na vše odpovím.

1.) Srovnání ročního průměrného příjmu z MLM s ročním průměrným příjmem ze zaměstnání je logické a samo se nabízí. Nicméně dobře. Pokud by se nějaký Američan po práci chtěl věnovat ještě něčemu jinému, tak má možnost vydělat cca těch 2424 dolarů ročně v Amway, anebo si může najít ke své práci ještě part time job, tedy nějaký zkrácený úvazek. A pokud bychom v USA vzali ten nejhorší zkrácený úvazek, tedy obracení hamburgrů v Mc Donalds za minimální mzdu, tak si dotyčný vydělá 7540 dolarů ročně, tedy asi třikrát tolik, co v Amway... :-)

Jinak zde jsou odkazy na income disclosure různých firem:

http://www.sequenceinc.com/fraudfiles/2 ... sclosures/

Btw. ta stránka se jmenuje fraud files.... :-)

Co jsem viděl income disclosure třeba Herbalife, tak tam je to v průměru dvakrát více, než v Amway, ale třeba Nu Skin je ještě horší, než Amway, cca 1600 dolarů ročně. Na druhou stranu jsou ale i daleko horší MLMka, než Amway, to musím uznat. Třeba World Ventures, kde 75% lidí nedostane vůbec nic, dalších 23% 40 dolarů ročně a zbytek se podělí o miliony.

2.) No a jinak s těmi čísly manipulujete neskutečně. MLM firmy mají povinnost zveřejňovat čísla týkající se amerických členů. Není to celosvětová statistika, ale jen americká.

Tzn. protože české HDP je zhruba poloviční proti americkému, je třeba čísla patřičně pokrátit a hned jsme někde v okolí dvou až dvou a půl tisíc měsíčně, ale dost možná i méně. Nejlépe by bylo zavést americkou regulaci, tedy income disclosure, i u nás.

3.) Naprosté minimum lidí dělá Amway na full time a pokud ano, tak jen pár měsíců. A je to zcela logické, protože jen s Amwayem by se neměli šanci uživit.

4.) Podívejte, já zažil spousty přednášek na VŠ a většinou jsem se tam dověděl o hodně víc, než to, že hlavoun z Amwaye šukal Gitu v Riu do zadku... :-) Jestli tomuto říkáte vzdělání, tak to potěš koště... viz.: http://www.dailymotion.com/video/xgw7lo ... way-05_fun
A btw. za tohle Vy jako fakt platíte? Hustý...

Jinak v jiném MLM jsem zažil "vzdělávání" a byl jsem zcela v šoku, co se dnes také dá nazývat vzděláváním...

5.) Ano, mám zkušenost jen s jedním člověkem. Jsem obklopen poměrně vzdělanými lidmi - zaměstnanci a skutečnými podnikateli, takže mě s Amwayem už roky nikdo neotravoval.

Nicméně nevypadá to, že by se to za ty roky nějak zlepšilo, viz.:

http://www.dailymotion.com/video/xrfwl4 ... shortfilms

Borec tam sám tvrdí, že ho nějaký jistě velmi úspěšný "leader" naverboval na ulici a kolík sám přiznává, že "vydělal" 2000 za půl roku, nicméně vlastně nic nevydělal, protože ty 2000,- jsou pravděpodobně jen sleva na produktech. Nevypadá, že by vůbec kdy někomu něco prodal...

6.) Sám tvrdíte, že je to bokovka, ale na druhou stranu říkáte, že k úspěchu je třeba 20 a víc prezentací za měsíc? To jako bokovka moc nevypadá...

7.) Jsem rád, že uznáváte, že jsem byl cenzurován. Byl jsem cenzurován v momentě, kdy jsem se Vám snažil vysvětlit bod 2.) tohoto příspěvku, tedy to, že nelze vzít americkou statistiku a bez patřičných úprav ji přenést do ČR, protože je to samozřejmě zcela nesmyslné. Nebo myslíte, že zástupci Amway vydělávají všude stejně bez ohledu na HDP té země? Víte např. že třeba na Ukrajině by důchodce na koupi jednoho balení Amway opalovacího krému vydal téměř dva své měsíční důchody? Proto nelze znásilňovat statistiku takovým způsobem, jako to děláte Vy.

8.) Koho hledáte nebo nehledáte je mi jedno. Nicméně vraťte se k bodu 5. a podívejte se na toho zřejmě psychicky narušeného chudáka (sám tam tvrdí, že si nějakou dobu pobyl v léčebně). Někdo z Vašich kolegů si opravdu myslel, že z něj bude leader? Spíš si ho vzal do struktury proto, aby na jeho samozásobitelství (protože objektivně nemá šanci nic prodat), alespoň nějakou tu korunu vydělal...

A vůbec, prodává se úžasná byznys příležitost na ulici stejně jako tarify operátorů?
yowie
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Karlsbad_1978 8. 4. 2014 16:25

Vážený Pane,

rozhodně Vám neberu, že jste analitik, ale posuzovat to podle pár jednotlivců, to je fakt síla. Stejně inteligentí by bylo, podívat se na seriál VYŠETŘOVÁNÍ LETECKÝCH NEŠTĚSTÍ a na základě toho tvrdit, že létání je sebevražda,podívejte se, jak ty lidi dopadli.
To je prostě demagogie..to se nezlobte. V Amway jsou registrovaní lidé všeho druhu a tak je možné, že se tam vyskytnou i psychicky slabí a stejně tak i nadprůměrně inteligentní. Moji spolupracovníci jsou ze dvou třetin vysokoškoláci, má sponzorka také a rozhodně se snažím registrovat inteligentní jedince, protože s "blázínkama" to fakt nemá cenu. Bohužel jste teoretik a v praxi jste to asi nezažil a nebo jste měl smůlu taky na blázínka...to se prostě v životě stane.

Rozhodně neplatím za informace o sexu...to už je fakt nesmysl. Na semináři se řeší byznys a né sex. Pokud to tam nekdy někdo použil, tak to možná mohla být vtipná vsuvka, ale to je asi tak vše a to už to s tou anállízou fakt přeháníte. Systém je o informacích a né o šukání.

A když se tedy chcete dívat na srovnání Mekáče a Amway, tak se opět dostaneme k tomu, že je potřeba započítat časovou investici. A v mekáči fakt nestrávíte 10 hodin týdně za ten příjem, který uvádíte. A mimoto nemá ani náhodou šanci vytvožit pasivní příjem. Mám v organizaci lidi, kteří již byznys aktivně nebudují třeba z rodiných důvodů a stejně jim už roky chodí peníze. To z mekáče těžko. Takže srovnávat srovnatelné. Podníkání s podnikáním. Děkuji.

20 prezentací měsíčně je podle vás kolik hodin? Schůzka je 30-90 mitu. Když s člověkem něco řešíte, tak max 2 hodiny, ale to už jste fakt na schuzce dlouho. Tj.5x2 hodiny tydně a jsem na tom čase, co jsem udal...a to s rezervnou. Do aktivní činosti nepočítám 1x měsíčně seminář 6 hod (7hod i s přestávnkou),ale klidně si ho přičtěte. A pokud by jste chtěl počítat i studium a učení ( což je nesmysl, protože za školu vás taky nikdo neplatí ), tak 15 minut čtu třeba v metru, takže žádná stráta a když poslouchám CD, tak u toho většinou něco dělám, řídím, jdu po ulici atd...takže opět jen efektivně využitý čas....takže žádná časová investice. čas věnuji jen těmto diskusím a to je silně prodělečný čas.
Mrzí mě, že jste se s Amway setkal jen se špatným příkladem, ale to jste měl bohužel smůlu.....většinou jsou tam normální lidi ( aspon co znám ty stovky lidi já ) a ty se snaží dělat dobrý dojem.
Co takhle zkusit poznat ty lidi osobně, než to jen studovat z nějakých útržků. Prostě nebát se létaní, protože pár letadel spadlo :-)

-- 8. 4. 2014 18:09 --

Jo a ještě jedna věc, proč statistiky jsou k ničemu. Jeden z důvodů, proč byl člověk do průměrného přijmu zahrnut je i to, že získal měsíční bonus. A to je průšvich. Chápu, že analiticky předpokládáte, že každý, kdo získa bonus, je aktivní. Ale to fakt není. Ve skutečnosti zde funguje Paretovo pravidlo 20 : 80. Takže to je tak že jeden z pěti, je skutečně aktivní. Ale protože většinou ten aktivní je pod někým, tak i ten neaktivní, co si třeba pro sebe koupí jen pastu, nebo v ČR má je tel.tarif, tak bonus získá. Sice to je třeba 6% ze 150,-Kč, ale každopádně bonus získá. A tím je tato statistika totálně mimo. Smiřte se s tím, že je to byznys lidí a že neexistuje žádné měřítko, podle kterého poznáte, kdo to opravdu dělá. Víte kolik lidí mám ve skupině, kteří dostávají bonus a dělají prdlajs? Jéje...těch je...a to mají pod sebou dokonce i 21%, která si vydělává krásně přes 40 tis a stejně ty lidi nic nedělají.
Strašně rád bych dal lidi do tabulek, ale bohužel to nejde
Karlsbad_1978
Návštěvník

Odeslat příspěvekod yowie 8. 4. 2014 19:17

Karlsbad: Není letadlo jako letadlo. Letadla jako dopravní prostředky opravdu moc nepadají, ale jiná "letadla" padají celkem spolehlivě...

Mě opravdu fascinuje ta základní premisa všech lidí, kteří pracují v MLM, systém je dokonalý, jestli je něco špatně a nevydělávám, tak je to o mě a hlavně na mě. To je blbost. Je strašný rozdíl, jestli jste na určitém území první, nebo někde vzadu. Když tady v 90. letech lidé nevěděli, zač je toho Amway, tak se dalo vydělat a ty největší hvězdy se podle mě rodily v té době. Ale dnes už prostě hned jak lidé slyší Amway, tak ucuknou. Proto to mnoho z Vás taky raději ani neříká na rovinu, ale spíš jako "tvl, to je ohromná byznys příležitost", a že se jedná o Amway z Vás většinou leze jako z chlupaté deky.

To, co tam ten strejda z Amway povídal má asi další 3-4 části a ani slovo o byznyse, snad jen o business class v letadle, o tom mluví hodně... :-)

Ale má to svůj smysl. MLMka jsou vlastně sekty konzumu a důležitější, než Vám říkat něco odborného, je Vás namotivovat, naplnit sny, zblbnout, abyste ještě třeba další půlrok - rok prodávali, hlavně ale kupovali a naháněli další lidi do systému.

A mimochodem, neměl si ten chlapík z toho videa třeba už nějakých 10 let užívat důchodu a svého pasivního příjmu? Proč pořád jako zběsilý objíždí různé seance? Ono totiž najít toho člověka, o kterém všichni mluví, tedy "5 let poctivě dřel a teď už má ten pasivní příjem a nedělá nic", je horší, než hledat Yettiho... Spíš jsem v různých MLM viděl spoustu lidí, kteří měli velké týmy, šlapalo to atd. a za pár měsíců už zase řídili tak maximálně sami sebe.

Vzhledem k tomu, co jsem viděl a zažil tak když mi někdo z MLM řekne, kolik bere, tak to preventivně dělím dvěma až třemi, podle oboru.

Děkuji za nabídku, ale zcela jistě ji nevyužiji.

Umíte anglicky?

Pokud ano, tak zahoďte Kiyosakiho a najděte si knihy Roberta Fitzpatricka a Jona M. Taylora. Jsou snad i volně ke stažení na netu.

Oba udělali rozsáhlé rozbory různých MLM a jejich poznatky opravdu stojí za to. Jen to zatím nikdy nepřeložil do češtiny, ale to už je bohužel úděl semiperiferie, jakou ČR je, tedy být tak cca jednu dekádu pozadu za informacemi z centra dění....

A nakonec využili i toho Kiyosakiho. Ten tvrdí, že pozná z jednoho listu daňového přiznání, co je člověk zač. A oni opravdu hledali daňová přiznání lidí z MLM a zjistili, jak jsou na tom ti lidé špatně.

A závěrem bych se ještě zeptal na dvě věci, o kterých si myslím, že jste zajisté slyšel a asi jim i věříte (ale nechci Vám to podsouvat)...

První je, že na škole v Harvardu někdo bádal nad MLM a jak je to super systém atd.:

http://amlmskeptic.blogspot.cz/2013/07/ ... iness.html

A další rozšířený mýtus v MLM je, že MLM dostalo nobelovku.

To už jsem slyšel hodněkrát a dokonce jsem někde viděl týpka, který tvrdil, že nobelovku dostalo přímo MLM, což je samozřejmě nesmysl, protože nobelovky dostávají konkretní lidé za konkrétní práci. Tehdy po něm někdo chtěl to konkrétní jméno ekonoma, nebo vědce, který tu nobelovku získal, nebo na ní byl alespoň nominován. Ale ten týpek už se pak pochopitelně neozval....
yowie
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Karlsbad_1978 9. 4. 2014 03:43

Víte, musím říci, že jste mě teď zklamal. Celou dobu jste diskutoval věcně, používal fakta ( to že s nimi nesouhlasím, je věc jiná, ale rozhodně jsem si vážil toho, že jste u toho nějak přemýšlel a z něčeho jste vycházel a snažil se své názory podložit ). Ale narážka na letadlo je vysloveně trapná a na takový milionkrát vysvětlený blábol nebudu reagovat. To za prvé.

Za druhé. Nejdříve jste psal, že znáte jednoho Amwayáka a teď najednou více. Tak kde je pravda????

I kdyby jste jich znal více, tak bohužel nevím koho znáte, co vám navykladal apod, takže těžko můžu o tom diskutovat. To je prostě jen Váš úhel pohledu. Sám za sebe mohu říci a vyvrátit tím vaší teorii, že do Amway byznysu jsem se rozhodně neregistroval na začátku a přesto jsem se dostal na platinovou úroveň a i spousta mojich kolegů a to se registrovali po mě. Průměrný příjem platiny asi víte, takže to nemusím vysvětlovat. A kdyby Vám to nestačilo jako vyvrácení té fámy ( ničím nepodložené ), že člověk musí být na začátku, že to pak nejde, tak se stačí podívat na historii opravdu velmi úspěšných lidí. Nevstupovali všichni v roce 1959,ani v 70 letech, ale jsou často registrovaní v 90 letech i po roce 2000 a to na trzích jako je i USA, kde firma působí od r. 1959.
Sorry,ale ten blábol, že člověk musí být na začátku jsem už při prezentaci slyšel tolikrát, že to je už nudný. Nejvtipnější je, že když lidem řeknu, že jsem vstupoval hodně let po začátku a přesto jsem 21%, (což je to, kde prezentaci končím, takže jim to připadá jako vrchol. O milionech rozhodně nemluvím - jak nás tady tak často obvińujete ), tak si rychle najdou jinou výmluvu a to je, že jsem měl prý štěstí. A to už je fakt úsměvný.
Jen tak mimochodem.....je to opravdu o dobré práci. Když jsem nemakal, tak jsem měl malý uspech a když jsem začal dělat ( a mimochodem jsem nikdy nedělal 20 prezentací měsíčně...fakt jsem se flákal ), tak to najednou šlo. Takže vaše teorie proti mé praxi silně pokulhává.

Jen tak mimochodem, zapomněl jste mi sdělit, co si myslite o těch 20ti prezentacích měsíčně, tj. 30-40 hodinách. Víc to už fakt nenafouknete......a pořád jste ty vaše tabulky srovnával se zaměstnáním, či vedlejšákem a ten čas ne a ne přijmout jako fakt, což já tedy absoluteně nechápu, protože to je snad jasný v jakékoliv činnosti, že 2 hodiny práce je méně výnosné, než 200 hodin.

Videa jsem neviděl a anglicky umím špatně, takže bohužel. Tady neposloužím reakcí.

Ale co se týká toho, že úspěsný nepřestávájí, je to, protože je to pořád baví. Proč Karel Gott pořád zpíva....protože si chce nahrabat? To těžko...baví ho to. Tak je to i s úspěšnými leadery....je to prostě baví. Je to práce s lidmi a ti lidé jsou pak i vaši přátelé. To není nepříjemná dřina...ale zábava.

Jen tak pro příklad. V mé sponzorké linii je člověk, který když jsem vstupoval, tak měl rekord cca. 55 -60 tis/měs ( to jsem viděl výpis z účtu ), nyní má rekord za měsíc bez pár korun celý milion. A to bacha...to ne na školícím systému, jak tvrdíte. on žádný systém neám a nedělá, ale z Amway. To jsem taky výpis viděl.......takže sorry, tím padá i vaše teorie o tom, jak vydělávají na systému a na byznysu ne.

Ja si myslím, že háček máte v tom, že jste se asi setkal s člověkem, co to nedělal inteligentně, motáte MLM všechny dohromady a to je guláš a navíc zbytek berere z nějakých bláznivých ukazek na netu. Já nic, co vy popisujete nezazivam a to patřím k opravdu velké organizaci. A to to tady nepíšu, jen abych to napsal, a přitom bych si to cucal z prstu. To je prostě fakt a vy jste na nas asi holt neměl štěstí.

Jo a když se už vrátím k těm statistikám. Kolik lidí v CR v zaměstnání vydělává víc jak 300 tis. měsíčně? Víc jak 60 tis? Víc jak milion? Dle vaší logiky by totiž nemělo cenu chodit ani do zaměstnání, proože tam nebudete milionář????? To je samozřejmě nesmysl, že. Nevím, co jste viděl, ale my na prezentacích mluvime o příjmu cca. 3-7000, 20-30 tis a 50-80 tis za práci a adekvátní čas. Žádné zaručené příjmy......to vám na vedlejšák za 40 hodin měsícně připadá málo? A proč si asi myslíte, že vám můžu psát v půl páte ráno? Né protože jsem vstal,a le protože můžu ponocovat a já rád ponocuju.....nemusím totiž vstávat. Mrzí mě, že jste se nepotkal s někým "normálním", kdo by Vám to v pohodě vysvětlil.

O sektách konzumu nediskutuju....a hlavně o tom že chceme být namotivovaný prodávat. Tak to už je úplně mimo mou realitu. Mě nidko nenutí prodávat a rozhodně se neučím nějaké nicříkajcí bláboly. A ano...taky se neučím nicříkající statistiky ze kterých bych si tvořil nějaké analýzi. Já se omlouvám, ale analytiků mám plnou skupinu........a pro samou analýzu nic nedělaj tj. nevěnují práci vámi tolik opovrhovaný čas. Tak ano, tihle analitici, co znají Amway od shora až dolu, ale na plány nechodi, tak ty fakt nic nevydělávají a je fakt, že ty štvou mě a asi i vás. Ale to je taky ve všech oborech lidské činnosti.

O Harvardu nic nevim, Kyosakiho jsem nečetl...tak smůla, to nepokecáme

A mimochodem.....jaká je vaše motivace věnovat tolik a tolik času studiim byznysu, který nikdy nebudete dělat a nikdy z toho nebudete nic mít?????
Já si tady plácám játra proto abych obhájil svůj byznys, který mě živí a když by náhodou někdo brouzdal na netu, tak aby našel k vašim názorům i oponentůru.....ale co z toho máte vy. To museli být hodin a hodiny studia. Co z toho????

PS. Nemotejte mi prosím jiné MLM do Amway. Stejný jako posuzovat kabryolety s náklaďákem. Já jiné MLM znám a jsou tak nahony jen výpočtem odměn vzáleny Amway v tolika rozdílech, že to bych fakt neřešil....rozhodně ne na netu....už teď jsem napsal román.

Takže jen malé srhnutí. Průměr ani medián příjmů mi nic neříká, důležité je,že to jde vydělat si třeba i jen 10-20 tisic bokem.......to je významný rozdíl pro mnohé...a pak se můžou snažit i více

A neházejte prosím Amwayáky do jednoho pytle.....všichni nečteme Kyosakiho ( i když je dobrý ), netančíme, nezpíváme na semináři....a přesto peníze tí co dělají máme. Ale je potřeba ukázat min.15 prezentací měsíčně.....toť vše. Přeji dobrou noc :-)
Karlsbad_1978
Návštěvník

Odeslat příspěvekod yowie 9. 4. 2014 11:04

Karlsbad: O letadlech jste mluvil Vy a musím říct, že je to skvělý oslí můstek k tématu MLM, takže mi to nedalo, abych ho nevyužil.

Amwayáka jsem znal jednoho, ale od toho jeho Amway období se s ním už nestýkáme. Nicméně znám lidi z různých jiných MLM. Vy nad sebou všichni navzájem ohrnujete nos, ale všude je to stejné, viz.:

http://zpravy.idnes.cz/sarka-grossova-v ... nazory_fri

A základem je nahánět pořád další lidi, z nováčka vytahat všechny kontakty a snažit se prodat nebo verbovat, ideálně obojí.

Vždyť už jsem tu psal, že není nemožné uspět, ale že je to méně pravděpodobné jednak kvůli saturaci trhu a také tím, že lidé už většinou vědí, co je Amway. Na druhou stranu je třeba uznat a je to vidět v mnoha MLM, že se rodí nová generace "Kyiosakiho idiotů", tedy mladých lidí, kteří opovrhují formálním vzděláním, přečtou si nějakou motivační břečku a mají hned jasno. Už jsem viděl i případy lidí, kteří kvůli MLM opustili VŠ, což mi připadá obzvláště tragické, nicméně až se probudí z MLM snů, tak už bude pozdě. Na druhou stranu, kopáče budeme potřebovat vždycky... :-)

A abyste mě správně pochopil, tak Vám to ukážu na jiném byznyse. Před 5 lety tady nikdo neznal nějaké slevové vouchery. Pak to rozjela jedna firma, načež se jich vyrojilo cca 150 a doslova zahltili trh. A dnes už má většina těch firem po krachu a přežili to jen ti silnější. Jde v této situaci rozjet slevový portál? Určitě ano, ale nebude to zdaleka tak snadné, jako před těmi 5 lety....

Víte, co je strategie tržních mezer? Kdybych chtěl podnikat, vyberu si obor, kde se o prostor na slunci bije 150 firem, nebo tisíce a tisíce IBO? Ne, začal bych podnikat v něčem, co tady není známé a rozjeté.

A nakonec si najděte jméno Michal Mikulášek. Jeden z té nastupující generace. Byl v rozjetém MLM, které prodávalo předraženou kávu a nevydělával. Stálo to za prd. Tak sem ze zahraničí dovezl MLM zabývající se prodejem zlata a teď jede na vlně hypu a jako první registrovaný v ČR z toho má určitě daleko víc, než z té kávy.

Mezi těmi prezentacemi a prací je jeden velký rozdíl. Můžete udělat 20 měsíčně, dokonce i daleko víc, dřít doslova jako kokot a stejně nic nevydělat, stejně jako ten Amwayák, kterého jsem znal. Kdežto v té práci ty peníze prostě dostanete. A logicky je lepší platit faktury penězi, než příslibem: "však já budu za rok milionář".

Ale dobře, srovnávejme tedy podnikání s podnikáním. Sám Amway tvrdí, že aktivních je v USA 46% lidí a nakonec Vy sám jste tvrdil, že je to zřejmě ještě méně. Ve většině MLM se ročně protočí víc, než polovina lidí, někde i třeba 70%. Tedy roční úmrtnost je vyšší, než 50%. Ale pokud si v USA rozjedete vlastní byznys, třeba pekárnu, obchod, dílnu atd., tak po dvou letech stále existuje 76% těchto malých byznysů. Tedy pravděpodobnost úspěchu téměř jakéhokoliv podnikání je daleko vyšší, než pravděpodobnost úspěchu v MLM.

MLM motám všechny dohromady, protože mezi nimi nejsou velké rozdíly, v podstatě se jen liší produkt a odměňovací plány. Ale vždy to nakonec vypadá stejně.: "Budete vydělávat, úžasná příležitost, za rok milionářem.... a teď mi tady vypiš celý tvůj telefonní seznam..." :-) viz. ten článek o Šárce Grossové. Btw. je v Amway ještě?

K těm odměnám a výplatním páskám atd. Zažil jste nějaké jiné podnikání, kde nedílnou součástí toho byznysu je to, že nadřízený mává výplatními páskami? Já to zažil několikrát jen v MLM a dokonce jednou velmi vtipně, když mi borec z OVB ukazoval svou výplatnici na 100 000,-, ale nevšiml si, že mu vidím do složek, kde byla druhá výplatnice z jiného měsíce na nějakých 15 000,-. Nakonec právě proto musí MLM v Americe publikovat každý rok své income disclosure. A týká se to jen MLM firem právě proto, že jejich zástupci v USA celé dekády lákali lidi na lživá tvrzení o možnostech příjmu. Income disclosure má sloužit k tomu, aby si běžný Američan mohl srovnat tvrzení ze školení s realitou. To u nás zatím chybí.

A proč mě zajímá MLM? Protože jsem před lety navštěvoval školení Partners a byl jsem v šoku z toho, co jsem tam zažil. Tady musím uznat, že Amway je proti fin. poradcům neškodná sektářská sranda pro děti, protože někteří jedinci ve fin. poradenství dokázali připravit klienty i o statisíce korun a fin. poradenství je dnes daleko větší problém, než Amway.

To, co mám o MLM nastudováno se budu snažit především šířit mezi lidi, protože v USA to docela funguje a zatímco ještě před pár lety do MLM v USA vstupovali i vzdělaní a vysoce postavení lidé (viz.: dokument Amway Quixtar), tak dnes už jsou MLM v USA doménou především nevzdělané hispánské menšiny.
yowie
Nadšenec

Odeslat příspěvekod yowie 9. 4. 2014 16:44

Btw. velmi pěkně napsaný článek o Amway od D-fense:

http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2013120601

Dokonce tam zhruba vypočítal české Amway income disclosure... :-D
yowie
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka