Síťový Marketing (nemoderováno)

Vše o této přímé formě prodeje

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Slavek69 16. 5. 2006 20:50

to Lubyk. Hned se nečerti, já Amway neodsuzuju, jen mně hold nesedí. Určitě máš pravdu v tom, co píšeš, jen tady v ĆR, pokud chceš vydělat a někam dojít, musíš být u toho, u čeho se vydělat dá. A když více vyděláš, dále dojdeš. Co z toho, že ve světě se na Amway vydělat dá, když tady je to už spíše bída. Tady se bohužel Amway zdiskreditoval svým podomním prodejem a rozdáváním vizitek v Metru. Byly tady totiž na začátku dvě větve. Ta jedna to vzala za dobrý konec a ta druhá otevřela sklady, najala dealery a poslala je prodávat. Ta poškodila tu první a dá ještě spoustu práce a bude to chvíli trvat, než si získá zpět své renomé a lidi tomu začnou znovu věřit. No, ale proti gustu, žádný dišputát. Když chce někdo prodávat čistící prostředky a kosmetiku, ať ji prodává. Já ji prodávat nechci. Mimochodem, Amway je prodejní MLM a nebo spotřebitelský? Dle toho, co dělají jeho dealeři to totiž není patrné.
Slavek69
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lubyk 17. 5. 2006 07:37

Cau, me se taky nechce prodavat drogerie a kosmetika. Zase na druhou stranu, kdybych to kvuli snum delat musel, tak bych to delal. V ramci systemu se vytvari sit zakazniku. Amway nejde cestou nekolika velkych obratu, ale vice malych. Samozrejme se najdou ti, kteri to zbozi dealuji, jen to dle meho nazoru neni to prave orechove. Jak by rekl Kyjosaki, bohati buduji site.
Lubyk
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Hráč 17. 5. 2006 13:40

Pokud jste z Prahy, pak s Vámi můžeme delší dobu připravovat vaše začlenění do MLM v rámci firmy VISION - kursy, finanční a manažerské vzdělávání. Přehledný marketingový plán, oblast zdravé výživy- opakovatelný nákup u získaných klientů - postupná tvorba pasivního příjmu.
Nespolupracujeme se zlatokopy a netrpělivými lidmi, zajímají nás lidé čestní, kteří rádi pomáhají dalším. Službou lidem dostanete adekvátní odměnu. Informace : jar.mlc@centrum.cz
Hráč
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Slavek69 17. 5. 2006 15:04

to Lubik, v jakém odvětví bys nejraději pracoval?
Slavek69
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lubyk 18. 5. 2006 07:41

Cau, asi takhle. Ja se budu do konce zivota venovat Amway a vecem, ktere si budu za to schopen dovolit. Jak by rekli nekteri negaci, uz me maji :). V tehle dobe jeste pracuju pro firmu spolupracujici s google. Proc se ptas? Zatim se mej krasne. CAU
Lubyk
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Slavek69 18. 5. 2006 21:49

Já jen, jestli nechceš dělat ve financích, když máš takové zkušenosti, ale již jsi mi odpověděl , že budeš dělat v Amway a tím to je uzavřeno.
Slavek69
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lubyk 19. 5. 2006 09:56

tak tak :)
Lubyk
Návštěvník

Odeslat příspěvekod marvertin 29. 10. 2008 11:00

Lubyk píše:Cau, me se taky nechce prodavat drogerie a kosmetika. Zase na druhou stranu, kdybych to kvuli snum delat musel, tak bych to delal. V ramci systemu se vytvari sit zakazniku. Amway nejde cestou nekolika velkych obratu, ale vice malych. Samozrejme se najdou ti, kteri to zbozi dealuji, jen to dle meho nazoru neni to prave orechove. Jak by rekl Kyjosaki, bohati buduji site.
A najdou se i takoví, kteří Vám budou nadávat, že zboží nedealujete, někdo dole holt dealovat musí, jinak si nikdo nic nevydělá. Zkuste vyrukovat například na velkého Amwayáka s nickem SP, že chcete JEN budovat síť a nic neprodávat. Uvidíte, kam Vás pošle.
marvertin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 29. 10. 2008 11:48

marvertin: ano, ciste teoreticky by mohlo fungovat pouze budovat sit, bohuzel v praxi to moc nefunguje. Ono cela sit je takovy rekneme zivouci organismus a lidi nize pod tebou kopiruji tve chovani, tzn. v realu se stane to, ze se ti suprove buduje sit, ale tim, ze nikdo neprodava, tak si take nikdo nic nevydela. Tak to proste obecne funguje ve vetsine MLM at se ti to libi, ci nikoliv.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Slavek69 29. 10. 2008 13:14

Nejlepší varianta je pracovat v MLM v páru. Jeden se věnuje prodeji a druhý budováním sítě. Viděl jsem tuto variantu v praxi v OVB a tento pár je velmi úspěšný. Má to však jednu podmínku. Musíte to dělat s někým, komu opravdu věříte. Stanete se tak jedním organismem zvládajícím obě varianty.
Slavek69
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SP 29. 10. 2008 14:12

marvertin píše:A najdou se i takoví, kteří Vám budou nadávat, že zboží nedealujete, někdo dole holt dealovat musí, jinak si nikdo nic nevydělá. Zkuste vyrukovat například na velkého Amwayáka s nickem SP, že chcete JEN budovat síť a nic neprodávat. Uvidíte, kam Vás pošle.

Marvertine, srovnejte si to v hlave. Bud chcete byt odmenovan za objem prodaneho zbozi/sluzeb (MLM) nebo chcete byt odmenovan za loveni dusicek bez nutnosti prodeje zbozi (letadlo). To prvni je legalni zpusob distribuce a prodeje zbozi, to druhe je nelegalni podvod, protoze se jedna o prerozdelovani vkladu novych clenu.
Pokud chcete jit do MLM a nedelat obrat, tak Vam predem rikam, at do toho radeji nechodite, protoze Vam to proste nebude fungovat. V MLM nejste odmenovan za pocet ulovenych dusicek, ale vyhradne z obratu, ktery firme prinesete. Muzete mit milion lidi ve skupine, pokud kazdy z nich udela to, co jste na konci delal Vy (tj. 0 bodu osobniho obratu), Vase odmena bude 0Kc.
Ja Vam nenadavam za to, ze jste "nedealoval" zbozi - pouze jsem vysvetlil, ze pokud ocekavate odmenu za to, ze mate nulovy obrat, pak jste blazen. A pokud Vy obrat nedelate a po Vasich lidech to chcete, tak jste pokrytec, ktery neco jineho rika a neco jineho dela. A pak se nemuzete divit, ze na Vas skupina bude zvysoka kaslat. Capito?
A jeste jedna vec - abyste byl v MLM uspesny, musite davat dobry priklad sve skupine. Tj. delat i MO obrat. Pak mate sanci, ze to budou delat i lide ve Vasi skupine. Rika se tomu duplikace a psal o ni i S474N. Takze nejake kecy o tom, ze jen ti "dole" prodavaji a ti "nahore" na to kaslou je pochopitelne nesmysl. Prodavaji i ti nahore, jen jejich prijmy z prodeje jsou v porovnani s prijmy za vedeni organizace zanedbatelne. Ale to neznamena, ze by prodej pro ne nebyl dulezity. Staci si spocitat, jaka by byla odmena, kdyby jejich obrat klesl na nulu (prestali by prodavat) a skupina by je zduplikovala.
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod marvertin 29. 10. 2008 15:56

Nepíšete zde nic nového, všecho to vím a s většinou věcí souhlasím. Ale proč bych musel prodávat zrovna já, když mohou prodávat ostatní, ti pode mnou. Vedoucí nějakého provozu a ředitel továrny také stojí u výrobního pásu? Ne, nestojí. A je to podle Vás pokrytectví? Nikdy jsem svým ovečkám neříkal, že já prodávat nebudu a oni musí. Dostali vždy víceméně na výběr: prodávat nebo budovat organizaci. Ono totiž už při prvním rozhovoru člověk pozná, kam by ti lidé mohli směřovat a to jim musíme nabídnout. Nemá smysl zapřísáhlého odpůrce prodeje nutit cokoli prodávat. Kdybychom všechny od začátku nutili prodávat, tak bychom jich ve skupině neměli ani polovinu a museli bychom to zabalit mnohem dřív. Mnoho lidí se už do telefonu ptá: "Budu muset něco prodávat?" A my po pravdě odpovíme: "Nebudeš muset, záleží na tobě, zda budeš chtít." A kdyby nám zpočátku naše sponzorka nedala možnost nic neprodávat, asi bychom do Amway nevstoupili a ona by o nás přišla. Říkali jsme si ostatně "poradci", tak budeme radit, né? Možná Vám nepřipadá důležité, jaké slovo se používá, ale jako "distributor" bych se určitě nikomu neupsal.

Na druhou stranu, někoho prodávat baví, to jsou ti, kteří budou dělat obrat. Jendou jsme měli na rozhovoru paní, kterou budování organizace vůbec nezajímalo. Už úspěšně prodávala masážní strojky, pojištění a já nevím co ještě a chtěla si něco přibrat. Když se dozvěděla, že je to Amway, byla zklamaná, protože měla zkušenost, že Amway se špatně prodává. Ale skoro jsme ji měli.

A ty řeči o duplici, to jsou spíš zbožná přání. Lidé jsou různí. A když dva dělají totéž, není to totéž. Já nedělal přesně to, co moje sponzorka a moje ovečky nedělaly přesně to, co já, vždyť by to ani nešlo.
marvertin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 29. 10. 2008 16:06

marvertin: tak primo se nemusi jednat o prodej, ale i napriklad o "samospotrebu". Tim se take generuje obrat.

BTW do teto obecne diskuze o MLM bych Amway s dovolenim netahal (ac souhlasim s tebou, ze se dle meho nazoru spatne prodava), je tady na to temat uz dost a vetsina jich je pekne "zavsivenych". Toto ma byt obecna diskuze o MLM.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod SP 29. 10. 2008 16:11

marvertin píše:Nepíšete zde nic nového, všecho to vím a s většinou věcí souhlasím. Ale proč bych musel prodávat zrovna já, když mohou prodávat ostatní, ti pode mnou. Vedoucí nějakého provozu a ředitel továrny také stojí u výrobního pásu? Ne, nestojí. A je to podle Vás pokrytectví?

Tovarna narozdil od MLM nestoji a nepada na duplikaci.
marvertin píše:Nikdy jsem svým ovečkám neříkal, že já prodávat nebudu a oni musí. Dostali vždy víceméně na výběr: prodávat nebo budovat organizaci.

A jak jste si mohl overit, nefungovalo to.
marvertin píše:Ono totiž už při prvním rozhovoru člověk pozná, kam by ti lidé mohli směřovat a to jim musíme nabídnout. Nemá smysl zapřísáhlého odpůrce prodeje nutit cokoli prodávat. Kdybychom všechny od začátku nutili prodávat, tak bychom jich ve skupině neměli ani polovinu a museli bychom to zabalit mnohem dřív.

On je rozdil mezi tim, kdyz nekoho nutite a nebo motivujete. Dam priklad: pujdete se mnou kydat hnuj na Vaclavak? Asi ne. A co kdyz za to dostanete 10 milionu Kc? :-)
marvertin píše:Mnoho lidí se už do telefonu ptá: "Budu muset něco prodávat?" A my po pravdě odpovíme: "Nebudeš muset, záleží na tobě, zda budeš chtít." A kdyby nám zpočátku naše sponzorka nedala možnost nic neprodávat, asi bychom do Amway nevstoupili a ona by o nás přišla.

Vetsina lidi se totiz pta proto, protoze maji predstavu, ze budou muset nekde pobihat po panelacich, zvonit na cizi lidi a neco jim vnucovat - a to vetsina MLM nedela. Co ale jina predstava o prodeji? Co treba seznamit lidi ze sveho okoli s tim, co delam a kdyz nechteji se mnou vstoupit do businessu, nabidnout jim, ze jim muzu obstarat zbozi. Nekteri i sami navrhnou, ze by si spis nakupovali to zbozi ode me. Mam je podle Vas odmitnout? To bych byl blazen. Tak jim vyhovim, nakoupim pro ne, co chteji vyzkouset, prip. co jim dochazi a dovezu jim to. Oni mi za to zaplati a jsme vsichni spokojeni. Nekdo tomu rika, ze se domluvil se sousedama, kdyz bude delat objednavku, ze jim da vedet, oni mu reknou, co jim dochazi a on to pro ne nakoupi. Proste jako kdyz nekdo jede do Makra a nabali se na nej jeho okoli. A pritom je to take prodej. Jen trochu jina forma, nez kterou maji obvykle lidi na mysli, kdyz se Vas ptaji: "a nebudu muset prodavat?"
marvertin píše:Říkali jsme si ostatně "poradci", tak budeme radit, né? Možná Vám nepřipadá důležité, jaké slovo se používá, ale jako "distributor" bych se určitě nikomu neupsal.

Mily marvertine, pletete se. Pokud jste podepsal registraci v roce 1996, pak jste ji podepsal jako distributor. Firma Amway nikdy zadne oznaceni "poradce" nepouzivala, to pouzivaly nemecke skupiny a bylo to jen jejich interni pojmenovani oficialniho statutu distributor.
marvertin píše:Na druhou stranu, někoho prodávat baví, to jsou ti, kteří budou dělat obrat. Jendou jsme měli na rozhovoru paní, kterou budování organizace vůbec nezajímalo. Už úspěšně prodávala masážní strojky, pojištění a já nevím co ještě a chtěla si něco přibrat. Když se dozvěděla, že je to Amway, byla zklamaná, protože měla zkušenost, že Amway se špatně prodává. Ale skoro jsme ji měli.

Kdyz o zbozi clovek nic nevi, prodava se spatne. Kdyz si o nem zjistime informace, prodava se dobre.
marvertin píše:A ty řeči o duplici, to jsou spíš zbožná přání. Lidé jsou různí. A když dva dělají totéž, není to totéž. Já nedělal přesně to, co moje sponzorka a moje ovečky nedělaly přesně to, co já, vždyť by to ani nešlo.

Ano, kdyz dva delaji totez, neni to vzdy totez. Pokud chcete, aby Vasi lide delali nejaky pocet bodu, mel byste jim ukazat, ze je mozne delat vice. Duplikace neni zbozne prani - je to presne to, co zpusobilo, ze napr. Amway se rozrostla ze 2 lidi na vice nez 3 miliony. Opravdu si myslite, ze by Rich DeVos a Jay Van Andel byli bez duplikace schopni zasponzorovat 3 miliony lidi? Ja o tom silne pochybuji. Ale presto je na svete dnes vice nez 3 miliony distributoru. Jojo, duplikace funguje. :-)
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod marvertin 29. 10. 2008 16:40

SP píše:Mily marvertine, pletete se. Pokud jste podepsal registraci v roce 1996, pak jste ji podepsal jako distributor. Firma nikdy zadne oznaceni "poradce" nepouzivala, to pouzivaly nemecke skupiny a bylo to jen jejich interni pojmenovani oficialniho statutu distributor.

Slovo distributor jsem neslyšel nikdy, pouze jsem ho viděl napsané na oficiálních materiálech v startovací sadě a tam to bylo jen proto, aby nějakým předpisům bylo učiněno zadost. A od té doby se o distributorech mluví až v té zamčené diskuzi. Určitě znáte zkratku PP = přímý poradce. A proč myslíte, že se říká poradci? Aby vstupili i lidi, kteří být distributoři čehokoli nechtějí. Nebo máte jiné vysvětlení? A nebo dokonce s označením poradce pro členy MLM nesouhlasíte?
marvertin
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka