Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
marvertin píše:Slovo distributor jsem neslyšel nikdy, pouze jsem ho viděl napsané na oficiálních materiálech v startovací sadě a tam to bylo jen proto, aby nějakým předpisům bylo učiněno zadost. A od té doby se o distributorech mluví až v té zamčené diskuzi. Určitě znáte zkratku PP = přímý poradce. A proč myslíte, že se říká poradci? Aby vstupili i lidi, kteří být distributoři čehokoli nechtějí. Nebo máte jiné vysvětlení? A nebo dokonce s označením poradce pro členy MLM nesouhlasíte?
Slovo distributor jsem neslyšel nikdy, pouze jsem ho viděl napsané na oficiálních materiálech v startovací sadě a tam to bylo jen proto, aby nějakým předpisům bylo učiněno zadost. A od té doby se o distributorech mluví až v té zamčené diskuzi. Určitě znáte zkratku PP = přímý poradce. A proč myslíte, že se říká poradci? Aby vstupili i lidi, kteří být distributoři čehokoli nechtějí. Nebo máte jiné vysvětlení? A nebo dokonce s označením poradce pro členy MLM nesouhlasíte?
Slavek69 píše:Odešel jsem z MLM právě proto, že se lidem v něm pořád lže a maže med kolem úst, přitom skutečnost je mnohdy jiná. Došlo to dokonce tak daleko, že se firmy zdráhají novým lidem říkat, že firma pracuje na bázi MLM.
SP píše:Vetsina lidi se totiz pta proto, protoze maji predstavu, ze budou muset nekde pobihat po panelacich, zvonit na cizi lidi a neco jim vnucovat - a to vetsina MLM nedela. Co ale jina predstava o prodeji? Co treba seznamit lidi ze sveho okoli s tim, co delam a kdyz nechteji se mnou vstoupit do businessu, nabidnout jim, ze jim muzu obstarat zbozi. Nekteri i sami navrhnou, ze by si spis nakupovali to zbozi ode me. Mam je podle Vas odmitnout? To bych byl blazen. Tak jim vyhovim, nakoupim pro ne, co chteji vyzkouset, prip. co jim dochazi a dovezu jim to. Oni mi za to zaplati a jsme vsichni spokojeni. Nekdo tomu rika, ze se domluvil se sousedama, kdyz bude delat objednavku, ze jim da vedet, oni mu reknou, co jim dochazi a on to pro ne nakoupi. Proste jako kdyz nekdo jede do Makra a nabali se na nej jeho okoli. A pritom je to take prodej. Jen trochu jina forma, nez kterou maji obvykle lidi na mysli, kdyz se Vas ptaji: "a nebudu muset prodavat?"
marvertin píše:Tak to je, ale to totálně zmanipulovaní distributoři (jako SP) nikdy nepochopí. Naopak budou za lháře označovat ty, které na nešvary v tom kterém MLM upozorní.
Slavek69 píše:Tehdy mi oponovali dobře vyškolení agitátoři, že je to otázka vývoje a že to bude stejné i u nás, jako třeba v USA, ale ani po těch 13 letech se nic k lepšímu nezměnilo.
marvertin píše:Hezká pohádka. To by mohlo fungovat, muselo by ale zboží být pro ně výhodné, tak je výhodné nakupovat v Makru, protože tam nakupují za VOC. To by člověk napřed musel chtít používat zboží pro to zboží a být s ním spokojen. Pak by se opravdu stačilo známým zmínit a zboží jim prodat, pokud ale nejsem vydřiduch, tak za cenu, kterou mám já a nějaké bodíky se mohou hodit.
marvertin píše:MLM ale mají zboží značně předražené a pro zákazníky nevýhodné a pokud se to zdá být výhodným, je tam jiný zadrhel. MLM totiž počítají s psychologií, počítají s tím, že zákazník dostává nalejvárnu a je tak ochoten plati víc. Počítají s tím, že si lidé koupí něco, aby neurazili nebo aby tomu sousedovic klukovi pomohli, "To je dobře, že něco dělá, hlavně že nevysedává po hospodách." Vždyť nabízíme přádtelům a známým a těmto lidem by přeci nenabízel někdo nic nevýhodného, tak i když se mi to nezdá, koupím.
marvertin píše:Aple proč neexistuje MLM, kde se budou prodávat poukázky na litr benzínu za 25 Kč? Asi bych se do toho byznysu pustil a o zákazníky neměl nouzi. Spíš se ale dočkám toho, že někdo bude prodávat poukázky na litr benzínu za 100 Kč a bude tvrdit, že na pumpách mají speciální nádrže a když platíme poukázkami, tak se z nich čerpá benzín daleko benzínovější a ekologičtější a že vlastně ušetřím. Což nakonec budé pravda, protože přestanu autem jezdit.
Pokud se tyka vyhod, ktere mely USA a Nemecko v podobe katalogu (napr. Personal Shoppers), to je davna minulost. Dnes je tento sortiment k dispozici pres tzv. partnerske obchody. A ty dnes nabizeji i v CR velmi siroky sortiment. To vsak nic nemeni na tom, ze vetsinu bodu, podobne jako v pripade katalogu Personal Shoppers ziskavaji distributori stale za zakladni vyrobkove rady spotrebniho zbozi, protoze je take nejvice nakupovane.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků