Síťový Marketing (nemoderováno)

Vše o této přímé formě prodeje

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Slavek69 30. 10. 2008 14:45

S474N píše:Slavek69: na slova "vsichni" bych byl opravdu velmi, ale velmi opatrny. To, ze existuji MLM, ktere nabizeji vyhodnejsi veci a levneji je proste fakt a budu si za nim stat. Ano, dokonce primo porovnatelne s tim, co je na trhu - ne, jako v pripade Amway pouze "teoreticky" lepsi, protoze je neni mozne s cimkoliv srovnat. Proto bych byl na tvem miste opravdu opatrny v onom generalizovani. Diky :wink:

Omlouvám se za užitý termín "všichni", trvám však na tom, že převážná většina firem je takto nastavena. Pokud některá firma není, pak to je jen vyjímka a bylo by dobře kdyby to vyjímka nebyla a vyjímkou by byly spíše firmy, které dělají MLM ostudu.
Slavek69
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SP 30. 10. 2008 14:46

marvertin píše:Nov vidíte, konečně jsme se domluvili. :tleskani :tleskani :tleskani Konečně jste uznal, že prodávání za VOC na začátku MLM "podnikání" je správné.

Co to melete? Nikdy jsem nic takoveho nerekl. Pokud delate MLM pro to, abyste vydelal nejake penize, pak jen idiot bude prodavat za VO ceny. A nezalezi na tom, jestli to delate na vedlejsak nebo jako hlavni cinnost. Vetsina aktivnich lidi dela MLM pro to, aby vydelala, ne proto, aby prokazovala pratelskou sluzbu nekomu jinemu zadarmo. Pokud takoveto zakladni veci nechapete, pak se opravdu radeji odstehujte na Kubu, v tamnim zrizeni se konkretne Vam bude urcite zit lepe.
Vy jste si stezoval na to, ze Vam Vase podnikani nefungovalo. Bodejt by fungovalo, kdyz jste prodaval za VO ceny... :roll:
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod SP 30. 10. 2008 14:54

marvertin píše:A zblbnou se nechají i jinak inteligentní lidé, stačí se podívat, kvůli čí mánii bylo natrvalo zamčeno největší vlákno na finexpertu.

Tak ja Vam prozradim, kvuli ci manii bylo zamceno nejvetsi vlakno Finexpertu - kvuli manii odpurcu neustale plivat na nase podnikani. Kdyby nebylo Vas, nikdy bych do te diskuze nezacal prispivat. Takze kdyz uz nekoho obvinujete z manie, zamette si nejdrive pred vlastnim prahem. To, ze to moderator zakoncil, jak to zakoncil, je jeho vec. Ostatne, kdyz si prectete jeho prispevky, zjistite, ze i on patri mezi odpurce.
Doporucoval bych Vam zamyslet se nad pricinou a dusledky. Ja jsem nebyl ten, kdo zacal do Vami zminene diskuze prispivat jako prvni. Moje prispevky byly vzdy jen reakci na nektere zlovolne a lzive vypady odpurcu. Takze pricinu zamceni vlakna hledejte spise ve lzich, ktere jste tam siril Vy a Vam podobni. Nebyt techto lzi, nebylo by ani mych prispevku. Ze to jeden z odpurcu (shodou okolnosti moderator) neustal, za to nemohu.
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod SP 30. 10. 2008 15:01

Slavek69 píše:...I mezilidské vztahy mohou být aktivem a nebo pasivem a oni to dobře vědí a proto vztahy, které jsou pro ně pasivum, neudržují. Moc přátel nemají a to, čemu říkají přátelství je jen aktivum, které je pro všechny zúčastněné něčím výhodné....

Nevim, co jste delal za MLM Vy a jake vztahy tam panovaly, ale pokud se tyka me organizace, tak verte, ze tam to funguje uplne jinak.
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod Slavek69 30. 10. 2008 15:09

A najdou se i takoví, kteří Vám budou nadávat, že zboží nedealujete, někdo dole holt dealovat musí, jinak si nikdo nic nevydělá. Zkuste vyrukovat například na velkého Amwayáka s nickem SP, že chcete JEN budovat síť a nic neprodávat. Uvidíte, kam Vás pošle.

V MLM je důležité jak prodávat, tak si budovat síť spolupracovníků. Důvodem je to, že takto si zajistíte dva příjmy a nebudete závislí jen na prodeji. Lidé, kteří jsou závislí jen na prodeji se mnohdy snaží prodat za každou cenu (ne vždy čistým způsobem), protože je to živí a tím škodí jak svému jménu, tak jménu celé firmy. Pokud budete mít příjem i ze své sítě, stáváte se více svobodnější a nezávislejší a pak vám nebude tolik vadit, že jste prodali o produkt méně. Na druhé straně, pokud budete jen budovat síť a nebudete prodávat nic, nebudete mít v ruce ten největší nástroj pro motivaci svých spolupracovníků a tím je vlastní obrat. Příklady táhnou!!!
Slavek69
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SP 30. 10. 2008 15:11

Slavek69: Hazite hrach na stenu. Presne tohle uz marvertinovi vysvetluji asi 1/2 roku a on to ne a ne pochopit.
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod Slavek69 30. 10. 2008 15:24

SP píše:
Slavek69 píše:...I mezilidské vztahy mohou být aktivem a nebo pasivem a oni to dobře vědí a proto vztahy, které jsou pro ně pasivum, neudržují. Moc přátel nemají a to, čemu říkají přátelství je jen aktivum, které je pro všechny zúčastněné něčím výhodné....

Nevim, co jste delal za MLM Vy a jake vztahy tam panovaly, ale pokud se tyka me organizace, tak verte, ze tam to funguje uplne jinak.

Povídali, že mu hráli. Záleží na tom, čemu Vy říkáte přátelství. Pracoval jsem ve více MLM systémech, dokonce jsem ho školil na centrále, tak dobře vím o čem píši. Nesetkal jsem se s žádnou úspěšnou skupinou, kde by panovalo kdovíjak velké upřímné přátelství a solidarita. A pokud solidarita ano, tak jen do výše toho, co to přinese řídícím ve skupině. Naopak jsem se setkával s tím, že čím vetší dril ve skupině fungoval, tím byla skupina úspěšnější. Nevím jak Vy, ale lidi v MLM pracují převážně proto, aby si vydělali peníze a pokud jim jejich sponzor neukáže, jak je vydělat, rozutečou se lidé jako myši. Zkuste nabídnout lepší podmínky komukoliv v jiné skupině lepší peníze a podmínky rozvoje osobnosti. Uvidíme kolik lidí zůstane věrných svému získateli.
Slavek69
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SP 30. 10. 2008 15:57

Ja se s Vami hadat nebudu. Moji organizaci neznate, takze ani nemuzete vedet, jak fungujeme. Jen opakuji, ze pokud jste zazil to, co popisujete, tak u nas tomu tak neni. Tot vse.
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod Slavek69 30. 10. 2008 17:41

Já se s Vámi nehádám, jen ventiluji své zkušenosti. Pokud to ve vaší skupině funguje jinak, nic proti tomu. Jen by mne zajímalo, jak řešíte lidi, kteří začnou demotivovat skupinu tím, že Vám oponují a třeba i věcně a nenechají se oblbovat Vašimi argumenty o tom, jak jste začínal Vy a jak jste se stal úspěšným v době, kdy to bylo o něčem úplně jiném než dnes. Jste jejich kamarádem dál a nebo je veřejně popravíte, jak je zvykem v podobných systémech? Protože pokud to po 12 letech své kariéry neděláte, tak dost silně pochybuji o Vaši úspěšnosti.

Abychom si rozuměli, já proti podstatě MLM nemám výhrady, ale mé výhrady směřují ke slabinám MLM a jeho zneužitelnosti lidmi, kteří se v něm dlouhodobě pohybují. Nechci se rozhodně dohadovat jestli ta nebo ona skupina je méně či více dobrá nebo špatná. MLM v oblasti financí je ještě více zneužitelné, než zbožový MLM. Ještě nikdy jsem neslyšel, že by lidé na vyšších pozicích řekli svým koníkům (pardon, spolupracovníkům), že má ještě další příjem pramenící z toho, že ho kontaktují zástupci spolupracujících bank, pojišťoven a jiných finančních institucí, protože má velkou skupinu pěšáků, a páchají dohody o další "provizi" za to, že jeho skupina bude preferovat při prodeji ten či onen produkt finančního trhu. On, jakožto řídící na to má přece největší vliv na jaké školení jeho lidé půjdou a na jaké ne. Co z toho, že jejich firma nabízí pojištění u několika pojišťoven, když skupina uzavírá jen to, na co byla záměrně proškolena a k čemu byla vedena. Jsou v tom opravdu nemalé peníze, to mi věřte.
Proto nerad slyším, že si lidé z MLM říkají poradci a mnohdy mystifikují veřejnost tím, že jsou nezávislí. Jen malá hrstka z těch, kdo se na trhu pohybuje a pochází z MLM je skutečně nezávislý. Pokud však má jejich nezávislost spočívat v tom, že jejich mateřská společnost má ve svém portfoliu desítky finančních institucí, ale nekvalifikovaní pěšáci nabízí to, co je pro ně jednodušší, výhodnější a k čemu je záměrně (za odměnu) vede jejich sponzor, tak nevím.
Za všechny stačí jeden příklad. Začalo být in investiční životní pojištění a co myslíte, že udělali sponzoři. Nafasovali stovky smluv, vyškolili (spíše namotivovali) spolupracovníky a bez úvahy nad rizikem, do kterého ženou klienty svých koníků a potažmo své "spolupracovníky" samotné, kteří budou první na ráně, když se něco podělá a rovnou se mohou přestěhovat na druhý konec republiky, poslali je do ulic prodávat smlouvy IŽP. Jsem zvědavý, co se bude dít teď, kdy jsou propady ekonomiky takové, jako jsou. Jenže zkuste oponovat svému sponzorovi v době, kdy v tom vidí pro sebe obrovský zisk. On na trh kůži nenese. Na to má koníky.
Slavek69
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod marvertin 30. 10. 2008 20:33

SP píše: ... ale s tim zebrickem hodnot jste ponekud vedle. .... A jednou z nich je svoboda.

Jen s Amway se cítím svobodný! :D :D :D
marvertin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod marvertin 30. 10. 2008 20:52

SP píše:Kdyby nebylo Vas, nikdy bych do te diskuze nezacal prispivat.

Lež má krátké nohy, panáčku! Já poprvé přispěl 3.10.2007 a vy 5.8.2005.
marvertin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SP 30. 10. 2008 23:19

...a jak jste si jiste racil vsimnout, me prispevky zdaleka nebyly prvni. Jiz predtim sem totiz prispivali odpurci. Nebyt jich, nebyly by tu me prispevky. To se netykalo jen Vasi osoby. Nejste pupek sveta. Jsou i jini.
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod Petr1968 30. 10. 2008 23:21

Běž chrápat
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod SP 30. 10. 2008 23:32

Slavek69 píše:Já se s Vámi nehádám, jen ventiluji své zkušenosti. Pokud to ve vaší skupině funguje jinak, nic proti tomu. Jen by mne zajímalo, jak řešíte lidi, kteří začnou demotivovat skupinu tím, že Vám oponují a třeba i věcně a nenechají se oblbovat Vašimi argumenty o tom, jak jste začínal Vy a jak jste se stal úspěšným v době, kdy to bylo o něčem úplně jiném než dnes. Jste jejich kamarádem dál a nebo je veřejně popravíte, jak je zvykem v podobných systémech? Protože pokud to po 12 letech své kariéry neděláte, tak dost silně pochybuji o Vaši úspěšnosti.

Vite, mne ani nikdo z mych spolupracovniku neoponuje tim, ze za mych dob se tento business delal lepe. Opak je totiz pravdou. Otevrete si Amagramy z let 1996-2000 a porovnejte je s Amagramy za poslednich nekolik let a podivejte se na pocty kvalifikaci. Krome toho, dalsi dukazy o tom, jak rychle rosteme, vidi tito lide na seminari, kde chodi na podium nove "jednadvacitky", ktere jsou v businessu necele dva roky. Takze asi tak

Jinak k tomu zbytku, co pisete, vicemene souhlasim. Mne osobne na financnim MLM vadi jedna dosti zasadni vec - clovek doporucuje neco, co nevi, jestli bude za rok nebo za 5 let platit. Muze se zmenit legislativa, banky mohou prijit s jinymi produkty atd. Uzavru-li napr. ZP, zavazi se platit x-let x-tisic korun mesicne. Pamatuji doby, kdy financni radobyporadci radili lidem, aby uzavreli ZP na milion Kc s tim, ze se to vyplati, protoze si to odectou z dani a zaroven jim to zhodnoti pojistovna 8%. Pokud se nepletu, TUM je dnes neco kolem 2%... A odecet z dani? Pamatuji si vypocty, pri kterych by clovek usetril docela dost diky tomu, ze patril do nejvyssiho danoveho pasma. Jenze to uz take neplati, protoze je rovna dan...
To je presne duvod, proc bych financni MLM nikdy nedelal. Nepochybuji, ze se v nem da vydelat dost penez, ale mne se nelibi ta nejistota. Proste neco nekomu doporucim a jestli to bude nebude dobre, se ukaze za x-let. A bohuzel, ty zmeny, ktere mohou nastat, nezalezi na Vas. Vy muzete doporucit produkt, ktery na svou dobu dava smysl, ale diky zmenam zakonu za 2 roky muze dotycny litovat a proklinat Vas, ze si ten produkt poridil.
SP
Diskutér

Odeslat příspěvekod marvertin 30. 10. 2008 23:41

Brzy se tu bude tapetovat šekama.
marvertin
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka