Slavek69 píše:Já se s Vámi nehádám, jen ventiluji své zkušenosti. Pokud to ve vaší skupině funguje jinak, nic proti tomu. Jen by mne zajímalo, jak řešíte lidi, kteří začnou demotivovat skupinu tím, že Vám oponují a třeba i věcně a nenechají se oblbovat Vašimi argumenty o tom, jak jste začínal Vy a jak jste se stal úspěšným v době, kdy to bylo o něčem úplně jiném než dnes. Jste jejich kamarádem dál a nebo je veřejně popravíte, jak je zvykem v podobných systémech? Protože pokud to po 12 letech své kariéry neděláte, tak dost silně pochybuji o Vaši úspěšnosti.
Vite, mne ani nikdo z mych spolupracovniku neoponuje tim, ze za mych dob se tento business delal lepe. Opak je totiz pravdou. Otevrete si Amagramy z let 1996-2000 a porovnejte je s Amagramy za poslednich nekolik let a podivejte se na pocty kvalifikaci. Krome toho, dalsi dukazy o tom, jak rychle rosteme, vidi tito lide na seminari, kde chodi na podium nove "jednadvacitky", ktere jsou v businessu necele dva roky. Takze asi tak
Jinak k tomu zbytku, co pisete, vicemene souhlasim. Mne osobne na financnim MLM vadi jedna dosti zasadni vec - clovek doporucuje neco, co nevi, jestli bude za rok nebo za 5 let platit. Muze se zmenit legislativa, banky mohou prijit s jinymi produkty atd. Uzavru-li napr. ZP, zavazi se platit x-let x-tisic korun mesicne. Pamatuji doby, kdy financni radobyporadci radili lidem, aby uzavreli ZP na milion Kc s tim, ze se to vyplati, protoze si to odectou z dani a zaroven jim to zhodnoti pojistovna 8%. Pokud se nepletu, TUM je dnes neco kolem 2%... A odecet z dani? Pamatuji si vypocty, pri kterych by clovek usetril docela dost diky tomu, ze patril do nejvyssiho danoveho pasma. Jenze to uz take neplati, protoze je rovna dan...
To je presne duvod, proc bych financni MLM nikdy nedelal. Nepochybuji, ze se v nem da vydelat dost penez, ale mne se nelibi ta nejistota. Proste neco nekomu doporucim a jestli to bude nebude dobre, se ukaze za x-let. A bohuzel, ty zmeny, ktere mohou nastat, nezalezi na Vas. Vy muzete doporucit produkt, ktery na svou dobu dava smysl, ale diky zmenam zakonu za 2 roky muze dotycny litovat a proklinat Vas, ze si ten produkt poridil.