Zdravím,
čirou náhodou jsem zabrousi na toto fórum. Docela mě překvapilo, jak se tu hanobí firma Amway. Předem podotýkám, že nemám s Amwayem nic společného a ani nikdy mít nebudu, ale ty zaujaté kecy o tom, jak ta firma stojí za h... jsou naprosto mimo mísu. Po roce 1975, kdy byla Amway v počátcích, napadla Federální Obchodní Komise celé odvětví víceúrovňového marketingu legislativou, kterou dnes známe jako zákony o pyramidách. Z pouhých 30ti firem tohoto typu, které v té době existovaly, to byla Amway, která nesla hlavní břemeno vyšetřování. Po čtyřech dlouhých letech, kdy soudní výlohy dosáhly 4 milionů dolarů, bitva firmy Amway s federální komisí zkončila.Soud rozhodl, že amway není nezákonná pyramida a že používaná metoda distribuce (multilevelmarketing) je schůdný a legitimní kanál prodeje a distribuce produktů. Po tyto 4 roky se podnikatélé, kteří měli zájem o tento obor drželi zpátky, a čekali co za ně Amway vybojuje. Amway tohle mohla vzdát, mohla ušetřit obrovské peníze, ale naštěstí to neudělala.....V letech 1979 až 83 (po soudním rozhodnutí) začalo podnikat v tomto oboru přes 5 miliónů lidí. Během tohoto období začaly vznikat stovky MLM firem. A to jen díky firmě Amway. Kdyby to tenkrát projela a neinvestovala do toho miliony dolarů, dnes by nejspíš multilevel ani neexistoval.
Nezastávám se ani Amway ani nikoho jiného. Já sám v žádném MLM nejsem. Ale rozhodně než začnete vypouštěť z "pusy" takový kecy tak si nejdřív o tom něco najděte a pak teprve kritizujte. Myslím, že Amway si zamyšlení rozhodně zaslouží.
Hezký den