AVOX

Vše o této přímé formě prodeje

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod papshop 21. 12. 2010 23:15

Min. plnění za celou síť = jedno kolik karet v budoucnu bude, je 5000 měsíčně. při 100 simkách je plnění zaplacené. Nepoměřuju to co ty, ale to, že těch 70 lidí provolalo dříve a to mohu jen odhadnout, protože asi nevolali všichni jako já ale částku tak 80.000 já dřív platil mezi 3000 -5000 měsíčně, co vím, tak někteří i daleko víc, jiní 2000, pak jsou tam i rodinní příslušníci a děti, kteří naopak provolali méně. Dneska za stejné volání těch 70 lidí zaplatí částku 12-15000 včetně paušálů. Je docela příjemné slyšet, když mi volá jeden kolega že jeho dcera měla dřív fakturu na 2500 a teď za totéž platila okolo 300,- a děkují, že u nás takovou výhodu mají. Závazek 2 roky, první půlminuta, potom po vteřinách, ale to už nějak teď nikdo neřeší :)
Vy mě neznáte, když se nase.u, ale až mě poznáte, to se teda budete divit.
papshop
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vpe 22. 12. 2010 00:14

papshop píše:já dřív platil mezi 3000 -5000 měsíčně, co vím, tak někteří i daleko víc, jiní 2000

Nekolik let (cca 3 roky ?) tu uz jedou flat rate cena mezi 3000-1500, na to se da dostat bezne...

Posledni rok napriklad VF pultova cena bez zavazku a DPH a kohokoliv z ulice je 2025, se zavazkem a jakousi pofiderni slevou za 1400, neoficialne za 600.. za NEOMEZENE VOLANI do vsech smeru... Takze za co nekdo provolal v dobe nedavne 5000, za roaming? Nebo to bylo nekdy 2007 a starsi?

Ta tarifikace je zajimava, to jsem ani neznal, diky za informaci a ted konecne, ktera sit, 23001, 23002 nebo 23003?

To mi prijde ulet, aby s mnozstvim SIM nenavysovali zavazek... jak zabrani tomu abys udelal druhy avox?

Jak vidim, tak 2 kc uz je bezna (pristi rok klesne terminace na 1,33), papshop v 60 Kc asi nic nema (volne minuty) a tady je to vlastne za 2,10 s nejakym tim pausalem. Rejzujou na VPN... Koukam ze MPhone presel od O2 k Vodafonu ... No jo kdyz VF nejak umi i neomezenou sedivku za 600,-
-----

Nejak jsme tu zah.... avox, no tam je to o tom, mit spotrebitelskou sit a mit dalsi slevy, na povinnem ruceni a na kreditce Shell a mit obcas zdarma novy telefon (prave jsem si jeden objednal,) a mit provizi z obratu volani lidi pod tebou, coz je nikdy nekoncici mlm (tedy az na ukonceni sluzby)
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod S474N 22. 12. 2010 09:03

Jako Avox ma obecne proti ostatnim MLM brutalni vyhodu v tom, ze "spotreba" je opakovana, automaticka a de facto bez dalsiho pricineni. Zatimco jinde clovek musi nekde nabizet kdovi jake cistice, vonavky nebo kdovi co, tak zde pri klasickem prubehu (tzn. clovek telefonuje a plati) dochazi k automaticke opakovane spotrebe a tim padem i opakovanym automatickym provizim :mrgreen: Tohle bych rekl, ze je jedna z nejbrutalnejsich vyhod.

Na druhou stranu, jsou zmeny, ktere probehly v systemu. Cely system je aktualne jiz spise ve forme letadla, nez poctiveho MLM, kterym byval. Jiz nejsou provize z volani z prubezne spotreby, ale pouze z jednorazoveho clenskeho vkladu s rocnim opakovanim (jak ja rikam "nechci slevu zadarmo"). Jasne, muzeme se bavit o tom, ze to "jinak nejde", ale to nic nemeni na faktu, ze se z toho stalo dle definice letadlo. To se me osobne moc nelibi, ale jsem zvedav, co se vyvrbi po konferenci v lednu.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod usersinfo 31. 12. 2010 12:16

vpe píše: tak s neomezenou za 600,- (takze nic pro me).

Ahoj, je tato nabídka stále ještě k dnešnímu dni aktuální ? Můžeš napsat podrobnosti?
usersinfo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod neodhalitelny 7. 1. 2011 23:57

...i ja pridam sve zkusenosti s AVOXem.... jehoz jsem (doufam byl) 3,5 roku clenem.
Jelikoz jsem v zadnem pripade nechtel prechazet do site T-Mobile, ihned jak jsem se dozvedel, ze se bude prechazet, zacal sem se zajimat o to, jak si sve cislo vyvazat (cca srpen 2010). Dohromady jsem mel 3 SIM karty, ovsem 2 byly kmenove a kdyz jsem chtel vyvazat i ty, bylo mi receno, ze to v zadnem pripade nejde .... po otazce z jakeho duvodu, mi bylo na infolince receno, jestli pry nejsem natvrdly (ne doslova, ovsem v tomhle smyslu) a ze se semnou o tom nebudou bavit... apropos... po nescetnem telefonovani jsem zjistil, ze na "infolince" pracuji dve zeny: 1) pí Večeřová - velmi nepříjemná stará paní, u které na první poslech zjistíte, že to je člověk, který Vám nebude chtít pomoct - vůbec nechápu, jak někdo takový může pracovat na pozici, ve které má jednat se zákazníkem 2) pí Cholastová - ta je vstřícnější, je u ní vidět i nějaký ten zájem a pochopení, ovšem nikdy nesplnila to, na čem jsme se domluvili.
....po nescetnych telefonatech a dotazech na webu avoxu (ktere jsem si pro jistotu zazalohoval - u nich clovek nikdy nevi), jsem postupoval dle instrukci k tomu, ze moje puvodni cislo melo byt k 1.1.2010 uvolneno, a ostatni dve cisla (kmenova) zrusena (driv nez v prosinci to pry vyvazat neslo - z jakeho duvodu, netusim, nikdo mi to nebyl schopen rict). Ovsem jake bylo me prekvapeni, kdyz jsem zjistil ze cislo, ktere melo byt pouze uvolneno, je odpojeno. Samozrejme na Avox se dalo dovolat az v pondeli 3.1.2010 a od te doby s nimi "komunikuji" az do ted.. ovsem zatim bez vysledku, jelikoz cilo stale neuvolnili a dodnes ani nevedeli jak!!! Co delali od te doby (konec listopadu 2010, jelikoz je mesicni vypovedni lhuta), kdy dostali moji pisemnou vypoved Licenci OP s jasne vyjadrenym pozadavkem na uvolneni cisla, do zacatku ledna, netusim, ..kdyz jsem se na to zeptal, tak mi odpovezeno nebylo.. zaver je zatim takovy, ze svoje cislo, ktere me zivi, stale nemam a na infolince pokazde slysim jen vymluvy (obcas zkusi ze nemaji moji vypoved, ci jinou fintu). P. Traxler na emaily neodpovida... videl bych to tak, ze se firma msti takto tem, kteri od Avoxu odchazeji, i kdyz je to z duvodu podstatne zmeny podminek z jejich strany...
...jen perlicka na zaver... byl jsem se mimojine informovat na jedne O2 pobocce, kde mi samozrejme nedokazali pomoct, dokud Avox moje cislo neuvolni, ale prodavac mi rekl, ze jsem uz treti clovek z Avoxu, ktery prisel s tim papirem co ja (ktery je k nicemu) a bloudi po meste a nevi co delat...

Timto chci varovat vsechny lidi, kteri by chteli vstoupit do teto firmy, at si to hodne dobre rozmysli, jesli jim pripadne problemy stoji za to...
neodhalitelny
neodhalitelny
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S474N 8. 1. 2011 07:26

neodhalitelny: tak jsem si to prelouskal a nejak nechapu spoustu veci. Pokud vim, bylo jasne avizovano, ze volani s O2 bude funkcni minimalne do 1.3.2011 a pote, ze po ukonceni smlouvy vsechny SIM BUDOU prevedeny primo pod O2 na jejich klasicky pausal. Proc si tedy toto resil nekdy v rijnu 2010? Proc si proste a jednoduse nepockal, jako cekame my vsichni ostatni? Stejne tak dnesniho dne je konference Avox, kde by budou oznameny novinky, osobne pocitam s tim, ze se bude resit i O2, takze uvidime a nechame se prekvapit.

Proste sis to ***** sam a ve spojeni s tim, ze neni aktualne jasne, jak se bude nakladat se SIM pridelenymi ze site (ty prevedene dle mych osobnich zkusenosti bez problemu pousti ven) ses tam kde ses. Je to sice smutne, ale zpusobil sis to hlavne sam svou zbrklosti a neuvazenym jednanim.

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod vpe 8. 1. 2011 09:35

kde to bylo avizovano, ze min. do 1.3.? Asi zase neumis cist, protoze v kvetnu bylo avizovano datum 26.2. a pokud by k tomuto datu doslo k zruseni zbytku cisel, tak by musel uzivatel cisla a potazmo Viavox podat do 31.12. (fakticky by stacilo do 3. ledna - to je ale posledni datum) vypoved daneho cisla s prenosem cisla, datovanou napr. ke dni 25.2.2011. Ale to neni pravdepodobne, to by musel Viavox podat do 31.12. vypoved sluzeb Telefonice, aby cisla mohl takto zrusit!!!

"Prevedeny pod O2", to je ale zjevny dalsi nesmysl z vice duvodu:
- to nemuze Viavox udelat bez pisemneho souhlasu klienta, predat treti strane (O2) fakturacni data klientu!
- navic byla formulace "budete volat za ceny O2", slo teda dovodit, ze Viavox bude prefakturovavat bezne ceny O2 (konci puv. smlouva ramcovaq, ta definuje zvyhodneni proti beznym tarifum, imho nekonci normalni smlouva, podle me ale nejake zvyhodneni zustane zachovano, O2 by byl nenormalni, kdyby nezvyhodnil firmu s 15000 sim oproti jednotlivci, navic terminacni poplatky jsou dolu a 2Kc/minutu kamkoliv je dnes bezna cena)

Ad prenos cisla: Telefonice staci naskenovany mailem, avsak podepsany kontaktni osobou viavoxu, de yure.

Tvrzeni Viavoxu, ze to nejde (na jejich cisla), neni pravdive, spravny vyrok by mel znit -my to nedovolime :-) No s dobrym pravnikem sepsanym pisemnym pozadavkem adresovanym na Viavox by to jiste slo :-D Jde o jeden podpis a jeden sken a pokud by nekomu na tom hodne zalezelo, muze udelat na Viavox tlak.

s jasne vyjadrenym pozadavkem na uvolneni cisla

K tomu tvemu cislu vnesenemu do Avox teoreticky stacilo dodal plnou moc overenou k prenosu cisla, viz priloha... ktera plne resi problem neodhalitelneho :-)

Problem Viavoxu je, ze to je hura akce a nemaji na sve postupy radne zdokumentovane procesy a pak se nevi, co se jak a proc dela a kdyz uz to vi Viavox, oveckam to nekomunikuje, jejich politika je - prijd se zeptat na skoleni (coz rika operator take - dojdi si na prodejnu), ale chtel bych videt, jak by to tam odpovidali...

Je pochopitelne, ze Viavox si nenecha rozborit svou sit nejakymi amatery prebihaci, kteri si pletou vypoved smlouvy s prenosem cisla a nedojdou si ani na to skoleni. S O2 prece take musite nekam dojit, kdyz neco specifickeho chcete. Ne ze bych to schvaloval, ale je to proste bezne, i u O2 musite rusit pres retence a neni to nijak snadne...

Ad Viavox - do dnesniho dne! nebylo oznameno, zda se simky budou rusit (to je podle me nesmysl), anebo jake budou nove podminky!

Vi se, ze Viavox s O2 jednal resp. jednani nebyla uzavrena a to, ze si informace Viavox schovava na 8..ledna, to ponekud znejistuje spoustu uzivatelu..

Fakt, ze viavox neuvolnoval dulezite informace je bohuzel pravda. Na druhou stranu, pote, co dela Telefonika, to jednani lze pochopit. jde prece o prachy, i o ty tvoje, abys jednou dosel a tlacil na kompetentni. Kdyz budes tlacit na pracovniky O2 ve sve privatni smlouve, nanejvys se ti vysmeji.
pokud jsem uvedl neco nepresne, prosim konkretni pripominku.
Přílohy
PrenosCisla.jpg
PrenosCisla.jpg (17 ) Zobrazeno 1818 krát
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod neodhalitelny 8. 1. 2011 10:05

to S474N:
1) " Pokud vim, bylo jasne avizovano, ze volani s O2 bude funkcni minimalne do 1.3.2011" - kde a jakou cestou? Na strankach Avoxu urcite ne, tam neustale svitilo jen ze do konce terminu prechodu zbyva xxx dni - s datem expirace koncem roku a na infolince mi to take nerekli... takze mi jasne napis (kdyz uz si teda tykame), v kterem oficialnim kanale jsem to mel zaregistrovat

2) "(ty prevedene dle mych osobnich zkusenosti bez problemu pousti ven)" - nevim teda, jak definujes "bez problemu" - ja tedy tak, ze o neco pozadam a firma to na prvni pokus udela :D

3) "ale zpusobil sis to hlavne sam svou zbrklosti a neuvazenym jednanim." - ocividne jsi nepochopil o co tu jde a sve slepe obhajovani firmy Avox je az usmevne. Takze podle tebe je, ze chci odejit (je jedno prece z jakeho duvodu) zbrklost i kdyz to resim 3 mesice a to ze firma jedna tak jak jedna, vykrucuje se, nebal bych se napsat, ze lze, nema nachystane postupy, je zpusobeno mym neuvazenym jednanim :D

-- 8. 1. 2011 10:29 --

to vpe:
"Ad prenos cisla: Telefonice staci naskenovany mailem, avsak podepsany kontaktni osobou viavoxu, de yure." - tuto informaci jsem take dostal, ovsem na dvou pobockach O2 mi rekli, ze toto musi obdrzet od obchodniho zastupce O2, kdyz jim to posle primo Avox nebo kdyz to donesu ja, tak to neaxceptuji - jak jsem nakoupil, tak prodavam....

ad pousteni cisel - me uz o ty kmenova cisla ani nejde, ty nastesti nebyla tak dulezita, takze sem si poridil jina, ovsem opet jde o pristup...

ad prebihajici amateri - pokud to bylo mysleno na me, pri podpisu "smlouvy" mi slo pouze o telefonovani, nic jineho, a OZ mi rekl, ze pokud me to nezajima, nemusim se o nejaky konference vubec zajimat....
neodhalitelny
neodhalitelny
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vpe 8. 1. 2011 11:39

kdyz jde o pristup, tak jde o pristup :-))

Posli screenshot, kdy a jak jsi pres menu Komunikace, pres stranky pozadal o vypoved sim a uvolneni cisla.

Domnivam se, ze jsi postupoval chybne, a proc by ti nedokazali rici, ze vypovedni doba je 1 mesic od prvniho nasl. mesice (a mozna s podminkou pouzivani cisla 1 rok v siti O2, nevim co je v ramcove smlouve), tedy pokud jsi pozadal v rijnu a oni to zpracovali v rijnu, mohl jsi opustit s cislem k 1. prosinci apod. To jsou podminky O2. Dalsi soucinnost, jako PAC kod a noveho opa, si musis zaridit sam.

Podstatne je, kdy a jak jsi pozadal o prenos, pokud jsi pozadal platne a urcite, tak muzes zadat nahradu pripadne skody.

Tipnu si, ze tvuj pisemny pozadavek byl neurcity, pokud vubec nejaky pisemny nezpochybnitelny byl...

A neplet si smlouvu s Viavoxem, resp. ucet OZ, jehoz zruseni stoji 300 Kc (mel jsi na uctu dost penez?) a svou SIM, to jsou ruzne veci, jestli jsi vypovedel smlouvu OZ a nemel jsi na uctu 300 Kc, tak ti pravdepodobne vubec nic nevypovedi, neni to ten problem?

Pritom stacilo jen vypovedet SIM, to je BEZ POPLATKU.
Naposledy upravil vpe dne 8. 1. 2011 11:56, celkově upraveno 1
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod neodhalitelny 8. 1. 2011 11:56

...sry, ale nebudu nic posilat, jeste me podle toho identifikuji a sprajcnou jeste vic ;-)
neodhalitelny
neodhalitelny
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vpe 8. 1. 2011 12:02

zaver je zatim takovy, ze svoje cislo, ktere me zivi, stale nemam

jo tak ty jsi ztratil SIM :-) tak to je za poplatek 400 Kc. Jinak nechapu, jak bys nemohl mit cislo, ja cislo stale mam :-)

A pro me vyse uvedene znamena, ze jsi ani nepozadal o prenos cisla a cele jsi to zpackal, pourazel jsi koho se dalo a ted klickujes (protoze jsi zadost neposlal a na zruseni OZ nemas na uctu penize?), udelej to pres Avox stranky jak jsem ti pospal a je to. A proc jsi nekontaktoval toho, s kym si podepisoval smlouvu?

Ted si vezmi, ze jen 10% lidi se bude chovat jako ty, 1500 lidi zacne volat na jedno cislo a pretezovat svymi telefonaty 2 administrativni pracovnice...
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod neodhalitelny 8. 1. 2011 12:58

"Tipnu si, ze tvuj pisemny pozadavek byl neurcity, pokud vubec nejaky pisemny nezpochybnitelny byl.." - prosim, uz na me nereaguj, pokud naznacujes, ze lzu, urazi me to.

"jo tak ty jsi ztratil SIM" - nevim, jestli nejsi mentalne zaostalejsi, ale z mych predchozich prispevku je jasne, ze CISLO NEMAM FUNKCNI, SIM kartu samozrejme mam..

"2 administrativni pracovnice" - pi Vecerova je tvoje pribuzna, ze?

..jelikoz jsem na ruznych webech jsem nasel podobnych zkusenosti vice, asi bude chyba jinde...
neodhalitelny
neodhalitelny
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S474N 8. 1. 2011 19:50

neodhalitelny: jsme na internetu, tady si tykame vsichni - mas-li s tim problem, tak je mi lito. Abych ti rekl pravdu, tak na Avox me jiz nezalezi, naopak se k cele veci snazim pristupovat naprosto racionalne a bez emoci, coz tobe evidentne moc nejde. Evidentne si taktez nebyl ani na jednom skoleni ci konferenci, protoze tyto informace tam byly vzdy verejne dostupne (tim nerikam, ze je ovsem dobre to, ze to nedali na web - v tomhle maji proste hluboke nedostatky).

Nejde o to, jak to definuji ja, pouze rikam to, co jsem osobne dozvedel. Stejne tak jsem se napriklad dnes dozvedel, ze, cituji pana Kajabu: "nebudou delat problemy s prevodem nasich cisel ven". To, jak to bude v realu tezko mohu jakkoliv ovlivnit, proste jak jsem koupil, tak prodavam. Ja se narozdil od tebe snazim alespon neco osobne delat a zjistit informace a ne byt "drsnak za klavesnici".

---------------------------------------------------------------
Nove informace pro vsechny:

Jinak aktualne jsou jiz oficialne zname dva nove tarify (predstaveny na konferenci), oba dva jsou pohorsenim vuci stavajicimu stavu u O2 - zrejme chce AVOX podojit lidi, dle meho nazoru jim O2 zanechalo stejne podminky a chtej si kluci prilepsit na cene pausalu i volani, ale to ovsem neni vse. Je zaveden POVINNY rocni poplatek (pro Budovatele je to 3.600 Kc a pro Spotrebitele 1.440 Kc), ktery radeji ani nekomentuji (druhe podojeni?). O tomto budou pry vsichni informovani (sam jsem zvedav jak?). Veskere ucty budou prevedeny k 1.3. na minimalne Spotrebitele a tim padem jim vznikne povinnost zaplatit 1.440 Kc za rocni poplatek, takze na to pozor! Vypovedni doba je jeden mesic s tim, ze se to musi logicky stihnout do 1.2.

Sam jsem zvedav, jak se poperou s takovymi "speky", kdy bude chtit nekdo zrusit "spolupraci" s tim, ze bude mit aktivni POV. Dojde i k jeho zruseni, pujde to vubec? V kazdem pripade lituju vsechny, kteri maji jenom POV a diky novym podminkam budou muset hratit rocni poplatek, ktery vyhodnost POV posune uplne nekam jinam.

S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod neodhalitelny 8. 1. 2011 21:08

to S474N: " Ja se narozdil od tebe snazim alespon neco osobne delat a zjistit informace a ne byt "drsnak za klavesnici"" - informace jsem si zjistoval, jak jsem jiz nekolikrat psal, uz od srpna, jak pisemne tak telefonicky... muzes si ty prispevky aspon cist, kdyz uz na ne reagujes?

Diiiky

P.S. k tem zaverum z "konference" - mas pravdu, jsem zvedavej kdo tam zustane (-:
neodhalitelny
neodhalitelny
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod usersinfo 8. 1. 2011 22:19

to neodhalitelny:

snazis zjistovat ? takze si zajiste byl jako ja a dalsi x lidi dnes na Konferenci v Kurdějově předpokládám, jinak potvrzuji co píše uživatel pod nickem s474n, nove podminky souhlasi ..

jinak prostě jedním slovem - ŽUMPA
usersinfo
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka