Rád bych reagoval na kritické postřehy na firmu LQZ. Jsem již 7 let pravidelným účastníkem a smluvní partnerem společnosti LQZ, která sdružuje několik desítek či stovek aktivně spolupracujících firem v oblasti obchodu,výroby či služeb, Jak již předurčují jejich naprosto transparentní webové stránky ,jedná se o bartrovou společnost tzn. barter = směna.
Obchody popř zakázky se realizují peněžně ,ale taky částečně bartrovými body,za které se zpětně nakupuje materiál nebo služba. Díky tomu ,že lqz sdružuje firmy po celé ČR , rozšiřuje se i naší firmě trh a dostáváme se k zakázkáma obchodním partnerům úplně mimo naše regionální teritorium. Není to vždy jednoduché i proto ,že firmy si za celým systémem představují bezpracné získání zakázky až téměř ,,do kuchyně,, a nechtějí nést žádné riziko např dočasné bartrové prostředky na účtě. Co se týče ročních poplatků naprosto odpovídají možnostem realizace na trhu. Jsem sice obchodní firma ,ale osobně si myslím ,že na získání zakázky musí dnes každý majitel firmy obětovat mnohém vyšší částky a to úplně netransparentně! V minulosti jsem několikrát řešil složité obchodní situace a to i v lqz a vždy mně vyšel vstříct max. ochotný tým lidí. Samozřejmě , že nevždy se realizace obchodu podaří ku prospěchu klienta,ale to není nikde dané v jejich obchodních podmínkách. Navíc tím , že mezi sebou obchodují firmy pod smlouvou LQZ ,netendrují se zpravidla ceny tzn.že sice koupíte někdy o něco za vyšší cenu,ale na druhou stranu prodáváte za své ceny. V počátcích našeho působení , jsem byl rovněž nedůvěřivý,ale můžu potvrdit ,že za 7 let jsem protočil díky firmě LQZ solidní částku hotovostních i bartrových prostředků. Jejich záměr,možnosti realizace pro Vaše firmy nejde opravdu vysvětlit po telefonu,proto si Vás zvou na schůzku do Opavy, před pár dny jsem byl přímo řešit obchodní projekt na LQZ,kdy hledáme hlavně stavební firmy řádově v několika milionech pro výstavbu sociálních bytů. podronosti a kontakt:
tesplus-lub@seznam.cz