Zubař schválně odvádí špatnou práci...?

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod trada85 13. 4. 2015 22:24

Mám pár let nového zubaře, předtím jsem měl babu (zubařku). Od té doby co jsem u zubaře se výrazně zvýšila moje frekvence náštěv (oprávněně, mám tam kazy, vypadlé plomby atd.). Je to až podezřelé, začal jsem postupně podezřívat zubaře, jestli schválně neodvádí špatnou práci, abych tam musel častěji a on měl více pěnez od pojištovny... já ho nijak nevytrhnu, ale pokud by to tak dělal u více lidí, už by to zvýšení příjmů bylo asi dost na to, aby o tomhle min. uvažoval...

vede mě k tomu najednou vyšší frekvence návštěv a kazů u něj, celkově arogantnější přístup, způsob jakým to dělá (nerozumím tomu, ale baba byla o dost pečlivější, plombu xkrát z různých stran postupně zatlačila atd. byla jednoduše pečlivější, tenhle to tam snad jednou dvakrát zastrčí, ani nijak nezatlačí a hotovo... a v neposlední řadě na mě taky jednou vyjel, když jsem přišel že jsem byl objednaný na jindy a nepřišel jsem a že ještě tohle jednou a že jsme spolu skončily, že mu utíkají peníze, protože ten termín měl neobsazený... (s tímhle jsem se nikdy předtím nesetkal, aby takhle mluvil zubař a ne prodejce nemovitostí... a v neposlední řadě, taky platím o dost častěji a víc (x stovek často) než dříve...

Nechci být paranoidní ale setkali jste se v ČR s tímhle a myslíte že by některý doktor/zubař mohl být natolik velká svi... a hovado že by takto pacientům schválně škodil (špatně opravoval kazy/dával plomby tak, aby tam pacient musel za pár měsíců znovu?) aby se obohatil...?

Je to možné, jaké máte zkušenosti, nebo je to jen paranoia?
trada85
Návštěvník

Odeslat příspěvekod guru jára 14. 4. 2015 05:52

Já mám stejnou zkušenost, přešel jsem asi před deseti lety od jedné zubařky k jiné a také jsem musel začít chodit častěji k zubaři. U staré zubařky jsem nikdy nic neplatil, u nové jsem platil jednou 600 Kč, ostatní zákroky zdarma, pokud nepočítám ty 30 Kč poplatky. Ale nemyslím si, že nová zubařka odvádí nekvalitní práci. Můžu si za to sám tím, že jsem si dříve nečistil kvalitně zuby. U staré zubařky jsem mohl přijít bez objednání, u nové se musím objednat a dá mi termín třeba až za měsíc. Ale jsem s ní spokojen, myslím si, že odvádí kvalitní práci. Jinak já se zubařů bojím a chodím k nim jen nerad, až když mě vypadne plomba nebo až když mě bolest donutí.
guru jára
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kocmeister 14. 4. 2015 08:59

Je to v současnosti ten nejlepší byznys, tedy být zubařem. Neuvěřitelně vysoké ceny za velkou část zákroků - pro spoustu lidí s běžnými příjmy je návštěva zubní ordinace s něčím vážnějším než s jedním kazem nedostupná.
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Návštěvník

Odeslat příspěvekod helenaoparilova 14. 4. 2015 15:58

Také jsem měla podobnou zkušenost, změnila jsem zubařku.
helenaoparilova
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pako11 18. 5. 2015 10:48

Já mám zkušenost naštěstí dobrou. Jezdím až do Liberce k panu Jilemnickému. Nikdo jiný mě nechtěl vzít :(
pako11
Kolemjdoucí