Pomilionté, kdy konečně přijde krize?

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod panPeněženka 2. 3. 2025 09:45

Je tu někdo, kdo se kompletně zbavil celé akciového portfolia nebo to hodně redukoval? Narazil jsem na dost příspěvků na soc. sítích, kdy lidé dost pozic redukují. Při současných valuacích mi přijde, že vyhlídky na nějaký růst jsou hodně mizivé... tak chci zase oživit tohle vlákno... :-D P/E Ratio 26 vůbec nevypadá zdravě... https://worldperatio.com/area/united-states/
panPeněženka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aaaa 2. 3. 2025 10:18

Prodavaji akcie, aby nakoupili akcie zbrojnich firem.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod saabik 3. 3. 2025 19:49

panPeněženka píše:Je tu někdo, kdo se kompletně zbavil celé akciového portfolia nebo to hodně redukoval? Narazil jsem na dost příspěvků na soc. sítích, kdy lidé dost pozic redukují. Při současných valuacích mi přijde, že vyhlídky na nějaký růst jsou hodně mizivé... tak chci zase oživit tohle vlákno... :-D P/E Ratio 26 vůbec nevypadá zdravě... https://worldperatio.com/area/united-states/

Rozhodovat se podle části příspěvků na sítích není podle mě dobré, i kdyby skutečně k poklesům došlo. Jediný správný postup podle mě je přikupovat při poklesech. Časování trhu téměř nikdo neumí.
Spx je drahý? Pokud pojedeš world, tak tě to bolí méně. Letos jede Evropa víc než US. A ta je daleko levnější. Stejně jako EM. Jen proto, že je prý US index drahý, ke všemu jen některé firmy z něj, odprodávat velkou část portfolia? Stejně nechytíš případnou otočku a ve výsledku někteří pak nastupují výš než odprodávali. Z těchto strašáků jsem za těch 26 let už vyléčený.
Btw. Zisky US firem mají růst letos i příští rok dvojciferným tempem. Nějaká vyšší valuace proto je normální.
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér

Předchozí stránka