vpe píše:Problem s najemniky je se zmr… typu netahlo ci levicacka fet…, podivejte se na posledni Mate Slovo s Jilkovou a ta doktorandka FSV, ktera si soucasne zalozila nejakou ligu proti pronajimatelum
tak to je na pest a je jasne videt proc ty dva nikdo nechce,
Jo uz jsem to videl, ta byla drsna
Potom tam resili romove, bylo videt jak se to snazili hned utnout.
U nas v dome teda jsou poctivi, nevim zda je to vyjimka, ale plati radne a jeste si koupili novou televizi
Bartos to tam hezky vysvetlil, jak ty najmy chce dat doporadku a co s tim udela
Proste ze posilni vic prava najemniku
U tech smluv na dobu urcitou, v USA to taky existuje ze je proveri cloveka, musi mit kredit skore a nekde je jen smlouva na pul roku.
Ja zase nechapu proc? Bartos tam zminil, ze prece kdyz jdou lidi do prace, tak maji casto smlouvu na 1 rok na dobu urcitou. Je mozne je vyzkouset, pak jeste prodlouzit o 1 rok dobu urcitou.
To je dostatecna doba
Tudiz i u najmu by to melo byt, 1 rok, pak jeste 1 rok a pak byse mohli davat smlouvy na alespon 3 roky
Nevidim tam problem, toho cloveka uz jako majitel poznas, vis jak plati, jak tam je
Nerikej me, ze clovek co tam normalne bydli, prespi, podivat se na TV, jde do prace, tak za 1 rok znici byt, ze jsou urvane dvere, vytrhana elektrika, znicena vana - sprchac.
Kdysi jsme se taky stehovali, bez zvirat, dal jsem na zem koberec, takze ani podlahu jsem znicit nemohl.
Vanu jsem pouzil normalne, vetsinou sel ven nebo do prace. Takze projdutim po byte, prespanim to opravdu nemuzu hned znicit. Jasne za 30 let uz se to krapet vybydli, kdyz tam byla pred tim nejaky roky sousedka.
Navic ta tam hulila, takze ja s ni menil byt.
Spravne tu dobu, byse to muselo nafotit, udelat popis stavu bytu, to ale nebylo. Majitelka jen prijela, podivala se tam a rekla ze je byt v poradku. Jen ze vymeni vanu a zachod.
U segry to byl jiny pripad, ta nemela 1 zvire, ale posadila do bytu klidne 3x psa, kocku. Tam to po nejakem roce uz bylo opravdu v dezolatnim stavu. Jenze segra byla spis vyjimka, nikde u lidi jsem to uz nikdy nevidel. To byla doba jeste po roce 1989. Najem v dome, cihla, podlaha takovej ten beton vsude, v pokoji drevena stara podlaha, prosklene dvere. Ta se s tim neparala, vlcak by ty dvere rozmlatil, takze vzala se znamim prkna, dvere zatloukla prknama, na okna protoze to bylo v prizemi zasekali 3 kovove trubky do zdi.
Ano mela to jak pred zombi apokalypsou, ale majitel co i prijel neco podepsat, prej nic na to moc nerikal
Jen jsou ruzne zivotni etapy, takze ano muze treba casem poridit si psa nebo kocku a ty to ani nemusis vedet a muze byt hned problem. Ty mu to budes chtet nacenit vic, on nebude tolik chtet, protoze bude vedet, ze to zakon nezakazuje. Zpetne je to snad nevymahatelne.
Ja co se bavil naposledy s pravnikem, rikal me ze neni pravda ze majitel z bytu nemuze najemnika dostat (u doby neurcite). Rikal ze cloveka lze vystehovat, jen samozrejme kdyz navic plati tak, dokaze to natahnout u soudu klidne na dva roky a trochu toho majitele potrapit
-- 14. 2. 2024 09:28 --vpe píše:Chce se mi rici, lidi kteri radne plati az do konce je jen 10%. 90% proste vypadne na neplaceni, dluhy, nebo si chce konec odbydlet z kauce (cimz popira smysl kauce).
Vidis a ja platim radne uz 20 let, kauci ofiko zadnou nemam, mam starou smlouvu kde nic neni a presto tak nejak dodrzuju vse
A i ten kamarad, ten nekde prisel, platil trzni najem a v byte max chvilku u PC, spani a byl venku. Jako hoch byse mohl zdat podezrelej, ale pokoj mel skoro jen na prespani. Idealni najemnik
Jen ho to trochu taky trapilo, rikal ze ma od realitky smlouvu na jeden rok, takze mu ji nemusi prodlouzit, proto si nic ani nema cenu kupovat. Pokud by mel to treba na pet let, asi by mluvil jinak.