Mikkeline píše:Ve sprcháči se plísním daří bez ohledu na odvětrávání no a zateplené domy s kvalitními neprodyšnými okny plesniví více.
Jinak jsi vyjmenoval přesně ty důvody, proč bych ve starém cihlovém domě v centru bydlet nechtěla. Ale zase chápu, musí to být fajn, projít se každý večer historickým centrem,
aha to je presne to, ted jsi to napsala. Mladej clovek co se nastehuje, bydli leta, potom byt za ty roky nejaky majitel poradne zatepli. On nevi ze by mel vetrat najednou jinak, takze se mu zacnou tvorit plisne
Jsem s tim nikdy nemel problem, az pak po letech koukam, co je to tam kde na zdi? Kde se to vzalo
Zacal jsem pak premejslet a uz to zacinalo davat smysl... puvodni stare drevene vokna co byli v hezkem stavu, museli jit pryc. Potom dalsi sekani, vrtani a ze se dela zatepleni domu a co penez to stalo.
Neresis, pustis ty lidi, udelaj praci. Vsimnes to az za nejaky rok, ze v byte se neco deje jinak.
Nejde o prochazku historickym centrem. Pokud mas nekde jinak "vyhodny najem" tak se stehovat za mesto za drazsi najem nechces

Pokud cestujes, tak je pro tebe dulezity mit dobre spojeni na nadrazi a dobre spojeni do prace (kdyz pracujes zase v sirsim centru mesta). Takto to mam do prace cca 14minut tramvaji, kousek na nadrazi.
Kamaradka je treba v Hostiku, pro me uplne ***** sveta, protoze za ni jet tak to tam jedu tejden.
Panelak taky neni terno, stacilo me to videt u lidi, vse je tam slyset, hrozne tenke zdi a vic to pusobi jako kralikarna. Super na internet, optika v centru je, ale zalezi v jak kterem vchode, jaky je majitel. U nas je prastary, takze povi na vse ze vsichni jsou podvodnici, ze to je vse v poradku a dobry

Takze internet jsem si musel svepomoci doresit a kdyz jsem vrtal diru, tak samozrejme bez reseni s majitelem.
Tady to funguje jeste po staru, zadne takove ty souhlasi se prilis neresi. Chces psa, koupis psa, postavis do bytu.
-- 21. 1. 2024 13:29 --Mikkeline píše:Mi to moc dobrá noclehárna nepřipadá, to už bych radši šla do Teplic nebo Ústí, to je taky hodina. Navíc tamní složení obyvatelstva - no nic, Praze to prospělo.
A plny smazek, Usti mam kamaradku co ma byt po rodicich. Radsi platila v Praze byt za 17-18 tisic.
Jen ted uz asi muze pracovat na dalku, takze to mozna v Praze vzda.
Jinak ano, dnes uz se to ani nevyplati. Koukal jsem treba na Sydney.
https://www.numbeo.com/cost-of-living/c ... ComparisonApartment (1 bedroom) Outside of Centre
Praha vs Sydney
18,333.33 Kč (1,221.19 A$) vs 35,088.84 Kč (2,337.29 A$)
Average Monthly Net Salary (After Tax)
Praha vs Sydney
40,963.12 Kč (2,728.58 A$) vs 88,270.75 Kč (5,879.77 A$)
kdyz vyjede Prazak s tim udanym platem, tak je to dobra socka