Vývoj cen bytů v ČR (pro individuální pronajímatele)

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod ripper6 21. 1. 2024 17:19

vpe píše:Ve druhem odstavci - ze se normy dodrzovaly at to stoji co to stoji? Ze se nekradlo? Spousta jich z nakradeneho postavila vilky a ve spouste filmu si z toho delaji srandu jak se kradlo kdeco https://youtu.be/E6cLDF03-GQ :-)

Jo tohle jsem napsal lidem jinde, jako vzpominku a co me poucivali jiny z okruhu a dostal jsem info, ze na to jsi musel mit penize. Ze si zadali radne o byty, jen byla cekacka, ale byt dostali.
Stacilo zajit a najit firmu, kde po podpisu jsi dostal normalne pridelej byt za par korun :-)
Pritelkyne me rika, ze svagr teda na dedine sel a nakradl material, postavil barak zadarmo.
To me nikdo neveril a rikali, ze to rozhodne nemohl nakrast.
Rodice ze nevi jak v Praze, ale dostali byt zadarmo od prace.
Jiny me rikal, ze to meli zelinari, ze on se zenou malem skoncil na ulici a bytu se nemohl dockat ale to myslel v Praze.

Myslim ze jsem to zminoval, celej dum dostala stara maminka v restituci zpet. Puvod tech bytu a domu je, ze byl normalne statni, sousedka vyrostla v dome od malicka, takze to pamatuje.
Tedy kdyby se to nestalo, mel bych ted normalne statni ten byt, tak jak ctes Praha 3 bude muset zvednout najem, stary veterani drzi stare smlouvy protoze je to pro ne vyhodne.
Majitel je ted vic uz syn, jen to nechteji moc resit. Takze udrzuji dum v ramci moznosti a zase to az tolik nehroti.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod vpe 21. 1. 2024 21:09

Prostě jejich předkům stát zabavil dům, tak ho dostali v restituci. To měl ještě štěstí, že to stát nezbořil a nepostavil tam paneláky
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Mikkeline 21. 1. 2024 22:53

ripper6 píše:A plny smazek, Usti mam kamaradku co ma byt po rodicich. Radsi platila v Praze byt za 17-18 tisic.

To je kde? Podle mě všude :-) v Praze 10 se kdysi nacházely jehly v každém pískovišti (jedna až dvě), zdroj jsou ti lidi, kteří to hledali detektorem kovů.
Milovice neznám, byla jsem tam jen jednou na dni oslavy pantografů.

-- 21. 1. 2024 22:08 --

vpe píše:Ve druhem odstavci - ze se normy dodrzovaly at to stoji co to stoji? Ze se nekradlo?

Ale tak samozřejmě, že se kradlo, ale ne zase tolik, aby to mělo zásadní vliv na pevnost a trvanlivost betonu :-) Z panelů se vily staví blbě. A také nově nastěhovaní kradli svým budoucím sousedům, co jim chybělo, třeba držátka od skříněk v kuchyni a tak podobně.

Jihozápadní město je celkem průšvih, protože zakonzervování objektu mu tedy nepomůže.

vpe píše:Zdravotni nezavadnost se dnes hlida vic nez tehdy

Třeba nějaký limit pro formaldehyd by nebyl? Je to naopak, nehlídá se to vůbec. A jaké budou "eko"stavebniny, uvidíme časem.

vpe píše:Nezvladas vrtat? A mas vrtacku s priklepem https://www.eberry.cz/fdv-200501-e-prik ... -fieldmann + vidiovy vrtaky https://www.proteco-naradi.cz/dilna-a-s ... 655896?s=5

Nemám dost síly na tak pevné panely.

vpe píše:Malovat (rychlo) valeckem jde na kvalitni povrch, to pravda v cinzaku neni, tam bude nekolikamilimetrova vrstva maleb po tech 100 letech

V tomto bytě se mi to asi nestane, ale jinak ty vrsty seškrabávám stěrkou.
Mikkeline
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ripper6 21. 1. 2024 23:52

vpe píše:Prostě jejich předkům stát zabavil dům, tak ho dostali v restituci. To měl ještě štěstí, že to stát nezbořil a nepostavil tam paneláky

Proste jim to spadlo zadarmo da se rict do klina a jelikoz nejake zajisteni maji, tak to dokazou z najmu a veci kolem i tak nejak +- udrzovat. Navic museli vydelat dost, kdyz jsem ti psal ty castky, co se davalo na byt jako odstupne. A mozna to vedli stylem, staci dat rozumny najem a hlavne at je klid, nez to resit draho. Pokud to mas stare, konzervativni lidi tak je na nove veci uz nenaucis. Takze vznik tech spravcovskych firem muze byt nekde efektivni, ale ne pro kazdeho. No a nekdo nechce platit dalsiho prostrednika.

-- 21. 1. 2024 22:58 --

Mikkeline píše:To je kde? Podle mě všude :-) v Praze 10 se kdysi nacházely jehly v každém pískovišti (jedna až dvě), zdroj jsou ti lidi, kteří to hledali detektorem kovů.
Milovice neznám, byla jsem tam jen jednou na dni oslavy pantografů.

Malovat (rychlo) valeckem jde na kvalitni povrch, to pravda v cinzaku neni, tam bude nekolikamilimetrova vrstva maleb po tech 100 letech

Jo ale Praze mas i lidi normalne pracujici, kdy sezenou praci, takze potkas i normalni lidi ;-)
Teplicich/Usti se ti to moc nestane. Nemaj tam praci, to souvisi s nizkym prijmem, casto prodejem drog. Natrefis tam tak vic kamaradu s pikem :-))
Milovice taky moc ne, ale pamatuji tam ty vybydlene domy, to sidliste ala Cernobyl, co se bouralo, to meli dost autenticke. Jinak proste vesnice, dojizdet to ani tak nechces i kdyz spojeni tam je dobre.
To je vic veci kolem. Ja treba zajdu na obed v Praze za 112czk, mam ho vegi a jaky chci :-) Nekde jinde, proste uz nevarej ten vegi obed, takze bych byl spis o hladu. Vidim to u znameho v Nachode. Rika ze penize na to ma, ale nic tam neni, takze objedna k obedu burger za 200 nebo pizzu min za 200.

Malovat valeckem, jo ale to se lehce rekne, zalezi co to je za byt. Tam kde ma rovne zdi, je to takova ta klasika tak to jde snadno. Pokud tam ma blbosti, jde to uz pomerne tezko. Treba v koupelne by jses ani do tech zahybu nedostala.
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod vpe 22. 1. 2024 07:01

https://youtu.be/OopQDWIuh4A Včera další týpek, 25 let, 25 bytu, příjem mega měsíčně, a bydlí - v nájmu :-)

Na konci ukazuje panelakovy byt Barrandov, za mesic ho opravi a proda.. nejskej blazen to koupi za 4
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Mikkeline 22. 1. 2024 17:06

Trochu jsem to přeskakovala, dívat se na to nedalo, jen že ten chlápek má nejspíš zdroje nestandardního původu a k tomu dluhy.

-- 22. 1. 2024 16:18 --

ripper6 píše: Ze si zadali radne o byty, jen byla cekacka, ale byt dostali.
Stacilo zajit a najit firmu, kde po podpisu jsi dostal normalne pridelej byt za par korun :-)

V Praze dostávali byty (hlavně ty lepší) jen vyvolení. I v těch panelákách je to vidět. Běžně bydlely 2 generace dohromady, čím víc dětí větší šance, a taky se lidi stěhovali z Prahy. Přes práci to šlo, ale zase to musel být přínosný člověk, kterého si KSČ dotáhla z kraje.
U nás (lepší krajské město) šlo taky všechno přes protekci, běžní tedy dostali, ale 2+1 při dvou dětech.
4+1 se skoro nestavěli a když už tak dvougenerační, zadejte si to do vyhledávače, jak málo jich vyjede. A jedna místnost bude 8m2.

Dostupné byty byly na severu, byly i větší, i ty 4+1. Jen zdraví tamních obyvatel nebylo nic moc, byla tam výrazně vyšší potratovost atd. Dnes už se tam netěží a cikáni tam udělali ghetta, tam těch bytů i 4+1 najdete dost.

-- 22. 1. 2024 16:23 --

vpe píše: Spousta jich z nakradeneho postavila vilky

Docela legrační představa, betonová/panelová vilka s umakartovým jádrem a sektorovou kuchyní.
Mikkeline
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ripper6 22. 1. 2024 18:59

4+1 potom ani netouzim :) Radeji vetsi mistnosti jako mam ted, co mistnost 20m2 :)

To vim ze v Usti se lidi maji, ale zase je to vse zavisle na davkach, neni moc prace a kdo nemuze delat IT na dalku, ma to horsi :( Takze ne, radeji Praha s mensim bytem ale vyhodama.

Ze zhruba šesti set bytů v mojžířských panelácích jich jen dvanáct patří tamní radnici. Většinou jsou dlouhodobě neobsazené, protože se sem – do lokality sedm kilometrů od centra Ústí – nikdo stěhovat nechce.

Desítky bytů v ulici Jindřicha Plachty vlastní pan Jaroslav z Prahy. Na rozdíl od jiných přiznává, že je koupil, aby rychle vydělal. Stát totiž sociálně slabým nájemné doplácí. „Za čtyři sta tisíc se dal koupit menší byt. Tři plus jedna je ještě dnes za sedm set tisíc.

https://www.idnes.cz/usti/zpravy/jak-se ... 337025.jpg

Byl jsem i na navsteve v obci Krupka na Teplicku, to bych nechtel i kdyby to bylo jeste levnejsi :D Pro zajmavost...
https://www.sreality.cz/detail/prodej/b ... 3627861324

770 000 Kč, Nabízíme vám možnost převodu družstevního podílu k bytu 3+1+L , 68m2 v Krupce, v ulici Dukelských hrdinů.

nebo
850 000 Kč, K prodeji družstevní byt o dispozici 3+1 s lodžií, který se nachází v přízemí /1. NP/ panelového domu v Krupce - Maršově, ulice Karla Čapka.
https://www.sreality.cz/detail/prodej/b ... /921236812

Lacine byty, jen bych chtel videt kolik lidi se dobrovolne do Krupky stehuje :hm :-))
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod vpe 22. 1. 2024 22:29

Ja netvrdim ze vsichni a ze 100% - ale tady to krasne vidis, kdo byl sikovny tehdy, je i dnes, uspel by za kazdeho rezimu. Moula bude plakat stale.
Mikkeline píše:Trochu jsem to přeskakovala, dívat se na to nedalo, jen že ten chlápek má nejspíš zdroje nestandardního původu a k tomu dluhy.

V 15 letech flipoval tenisky. Pak za tri roky musel sehmat mame na byt… Tak si to dej znova, cely a delej si vypisky :-) Dnes je doba ze nikoho nic nebavi, focus udrzi v prumeru (GenZ) 3 sekundy a kazdej vsechno zna (bo to videl 2 sekundy z rychliku)… Kazdopadne na tom kanale jsou vsichni takovi, 21 let a x mega mesicne tak to je jen k zamysleni, jaky je rozdil mezi uplakanyma … a tema co umi tvrde maknout. Staci par let a muzes jit do duchodu. Ale pro tyhle lidi, cilem je ten PROCES. Ne ze nabouchaji za 5 let majetku co prumernak neda za cely zivot.

Ps: resil tam i ze byty v praze maji vynosove procento 3% ale ze on dela na BD, kde bude mit vynosove procento pres 20%. Ten typek ma v 25 know how, ktery vetsina nedosahne do smrti :tleskani
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod ripper6 22. 1. 2024 23:13

vpe: tak jasne, aspon vidis ze na planete je 90% hlupaku, proste neumi spravne krast jak se rika. Kellner to taky umel, ale v 90 letech tak to nabouchal :)
Mark Zuckerberg prisel s FB 8-)
Proste to jsou vyjimky, je jich par, tak ty se smejou tomu zbytku :D

Je zvlastni, ze i z finexpertu nepoznam lidi, co by byli jako Zuckerberg, at jsem mluvil i se vzdelanyma lidma, tak vsichni ty milionari nebo lidi co se nemeli zle, utikali stejne kazdej den do normalni obycejne prace.
Uz i jako dite, potkal jsem cloveka co fakt penize mel, mel drahy doma TOP kino (dnes by to bylo snad kino za mega). Podnikatel... padala mu hlava u stareho CRT monitoru, stacilo na nej nemluvit a malem z te prace spadnul ze zidle :D

Kdo je v duchodu treba od 44 let, myslim tim koupe baraku u Prahy za par mega, dalsi nejaky ten byt a nedela do smrti, jsou to lidi co sedeli. Takovej kluk me to popsal, no ze uz delat nemusi, protoze prodaval na strahove CDecka po 1500kc tu dobu, mel auto co nepoznal ani prezident, potom jel i drogy. Rikal ze sedel 4 roky v CR, pak prodal Bitcoiny a ze neni blbec aby chodil do prace jako zbytek hloupejsich lidi ;-)
Driv jeden Rus, ten rikal ze uz je v RU teda, sedel 5 let, delali zlatnictvi at se nebojim, bezny lidi je nezajmali :-D Base das ten herak (abys ten trest prospal), potom te pusti, prachy nekde pokud mas zakopany, vyberes a jdes pryc.

Mas ale pravdu, ze hodne lidi jsou negativni, jak je to mimo jejich schopnost. Staci se podivat u cestovani.
Ano je to mimo zde tema, ale pokud mrknes lehce tam do diskuze, lidi jsou z toho na prasky...
https://www.novinky.cz/clanek/cestovani ... u-40457606

A je to mozna vychovou? :) Asi jo, prostredim. Ja mel treba rodice, rikali ze staci to jedno misto, kde jses narodil, mit jednu praci a do te chodit :) Vsude jinde, na tebe necekaj a leda skoncis s kudlou v zadech :D
A ty prachy? Odpovim... chudak kluk budou po nem strilet a najdou ho do 10 let v prikope :D

Jinak duchod ne treba resit, za cca 3-4 roky mas valku (je to potvrzeno), takze kdo neutece tak bude rukovat leda na frontu :D Az potom, pokud mu neco z castecne utopenych prachu z hypoteky zbude, pripadne zda tam najde ty vydrene 2 - 3 byty bude moct byt rad. A jeste aby dokazal ze jsou jeho :tleskani :lol:

zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... anicni_jhr

zdroj 2: https://www.youtube.com/watch?v=OGD93C5FTu0
-by meli setrit leda na ten uplatek a ne na hypoteku

http://postapo.cz/soucasne-deni/postapo ... rvni-ruky/
ripper6
Poslední varování

Odeslat příspěvekod vpe 23. 1. 2024 09:28

“ lidi co se nemeli zle, utikali stejne kazdej den do normalni obycejne prace “

Ty si precti Cashflow kvadrant a Bohatyho tatu konecne a pochopis. Mozna.

To neni prekvapeni, ze vetsina zustane v kvadrantu 1 a 2, proc asi, protoze easy life, minimum odpovednosti za vlastni zivot, hlavně všechno už vědí, klouzají po povrchu
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Mikkeline 24. 1. 2024 00:18

Rippere,
to ses do tech vyloucenych lokalit nebal? Napis mi vic, jake to tam bylo. Prosim.
Mimochodem ty byty v Krupce vypadaji hezky. Nebyt tamniho obyvatelstva, umim si je predstavit "misto chaty" nebo na duchod.
Mikkeline
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vpe 24. 1. 2024 00:25

Tady je tolik prazdnych nemovitostí, ale vy jste zapomneli: lokalita lokalita lokalita

Dokonce i prazdny a nedokonceny PANELAKY T06 tu jsou

vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Mikkeline 24. 1. 2024 04:10

:-) tak tohle jsem už odkoukala celé a popravdě - a co na tom? Cos tím chtěl říct?
Jako je to dobrá ukázka, co dokáže doba, lidi nacpat do co nejmenších bytů, a ten panelák taky za moc nestojí - schody s dírou pro výtah, který tam jezdit nemá, lodžie na chodbě, které nikdo nevyužije, a ta vychvalovaná okna byla dost nebezpečná - jednak pro malé děti a pak když zafoukal vítr. Staticky ani tepelně nic moc, prostě bytečky pro dělníky, kteří díky tomu, že je dostali, měli strašně ztížené možnosti se odstěhovat někam jinam. Stavět tohle v 89 ??? To už jsme byli kvalitativně hodně dál.

-- 24. 1. 2024 03:19 --

vpe píše:Tady je tolik prazdnych nemovitostí, ale vy jste zapomneli: lokalita lokalita lokalita

Nikdo nezapomněl, už x-krát jsem tu napsala, že nejlepší paneláky mají vyloučené lokality. Tak třeba Teplice, žít se dá v Řetenicích, tam jsou ty nejstarší, zato OP (podle mě moc vydařené, pěkné dispozice, kvalitní) jsou v Trnovanech a Proseticích.
A tímhle trpí hodně měst.
A pak lidi říkají, že ta romizace postupuje strašně rychle, že to není tak dávno, kdy třeba Litvínov-Janov bylo normální sídliště a podobné zkušenosti jsou i jinde.
V mnohých městech je jediným řešením dům - ale dám víc cikány než pasivák. Tak jedině koupit starý a doufat, že v rámco Green Dealu ho nikdo nezabaví ani brutálně nezdaní, ono i to zateplování má své limity.
Mikkeline
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vpe 24. 1. 2024 11:36

Chtel jsem tim rict, ze hodnotu nemovitosti nedela ta stavba, ale lokalita, lokalita, lokalita :-)

“ schody s dírou pro výtah, který tam jezdit nemá “ to tu bylo vzdycky, pak v 1 z 1000 SVJ si ten vejtah dodelaji za penize chudaku i z prvniho patra, kteri ho nepotrebuji - viz treba vcerejsi zoufaly dotaz zde: http://www.portalsvj.cz/vytah-v-dome-sp ... ent-214251

Aneb proc NEbydlet ve spoluvlastnictvi, urcite nekupovat panel bez vejtahu na investici, s postupnou degeneraci obyvatel driv nebo pozdeji jim zsplatite novy vejtah a to muze byt klidne 100.000 na vasi jednotku + kazdorocni naklady, kter3 se zdrazovanim prace/sluzeb skokove porostou.
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod ripper6 24. 1. 2024 19:05

Mikkeline píše:Rippere,
to ses do tech vyloucenych lokalit nebal? Napis mi vic, jake to tam bylo. Prosim.
Mimochodem ty byty v Krupce vypadaji hezky. Nebyt tamniho obyvatelstva, umim si je predstavit "misto chaty" nebo na duchod.

Pisu SZ. Nebal, byl jsem i u cikanu v baraku, hrajou na saxofon a k tomu maji pripojene repraky :D Mlade holky se maluji pred strepem ze zrcadla.
ripper6
Poslední varování

Předchozí stránkaDalší stránka