Jak zrušit již zaplacenou objednávku ledničky online ("klama

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Kulikk 31. 7. 2023 16:16

Dobrý den

Objednal jsem si ledničku z electroworldu, online, již zaplaceno kartou online. Objednávka byla včera v neděli (30. června). Zboží měli na 20+prodejnách a bylo napsáno že je skladem a bude u mě 1.8... Tzn. v úterý... Čekal jsem že to budu mít tedy v úterý, nejpozději ve středu (2-3 dny dodání od objednávky v neděli)... K mému překvapení mi dnes (pondělí) došel email s tím že zboží mi dodají/bude skladem až někdy za 14 dní (v půlce srpna)... To se mi vůbec nelíbí (!). Jednak nemuzu úplně tak dlouho čekat na ledničku a jednak mi to přijde naprosto retardované když píšou (klamavě/nepřesně/chybně) že zboží mají skladem (píšou to i dnes) a že ho jsou schopni dodat do středy... Psal jsem tam jestli to není chyba (těch 14 dní), čekám na odpověd...

Můžu/mám ze zákona (a v reálu prakticky proveditelné) možnost zrušit objednávku a požadovat plné vrácení peněz...? (k žádnému dodání ničeho ještě nedošlo, takže by to snad mělo jít ne...?) Na ledničku se mi fakt půl měsíce čekat nechce a už vůbec ne když mají uvedeno že je skladem (a na 20+ prodejnách (asi ale vystavená přímo))...?

Děkuji
Kulikk
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 31. 7. 2023 18:14

Nevím jestli ze zákona, ale určitě bych to zkusil. Napsat obchodníkovi, že rušíš objednávku z důvodů nepravdivých údajů o dostupnosti. Pokud nezareaguje do 3 dnů, normálně bych se obrátil na vlastní banku a žádal chargeback.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Milos 31. 7. 2023 18:27

Prvotně bych jim zkusil zavolat na +420 210 012 444 aby ti prověřili dodací termín. Pokud ti potvrdí těch 14 dnů, tak zkus rovnou tu objednávku po telefonu zrušit. Případně jim normálně napiš, že z důvodu dlouhého dodacího termínu žádáš o zrušení objednávky číslo XXX a vrácení peněz na kartu nebo účet číslo YYYY. Na vrácení peněz následně mají 14 dnů.

Ze zákona na to máš právo, více si o tom můžeš přečíst třeba zde https://www.dtest.cz/nejcastejsi-proble ... nternet/43
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Kulikk 31. 7. 2023 23:37

Díky zkusím
Kulikk
Návštěvník