PHM

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod jir.vesely 28. 3. 2024 19:16

Dr.D: Určitě to není úplně to samé. Základ ještě možná ano, ale tu aditivaci si každý řeší svou "formulí". Minulý rok jsem tomu věnoval poměrně dost zjišťování a tak nějak mi z toho vypadlo, že obecně OMV se bere jako to nej, ale taky je nejdražší... Je to nějak zásadní rozdíl? Asi ne... Já loni bral do motorky u Mol, protože to byla pořád E5. Verva je E10 už dlouho. Teď už je to jedno. O Shell jako je málo nějakých detailních informací, ale ani jsem je moc nehledal - nepotkávám je často. Pro mě jsou nejvhodnější Orlen a Mol, co se týká "potkávání" na cestách. Jestli ti jde hlavně o biosložku, tak to je snad všude ETBE u těch prémiových benzínů, včetně těch 98. U aut (i jiných strojů), která jezdí málo za mě určitě dobrá volba. A od koho už bych asi tak neřešil. U mě jde spíš o to, že s tankartou je ta Verva za dobrou cenu a je všude, kam jedu... U těhle benzínů zase dává smysl držet se značky právě kvůli tomu, že každý ty aditiva míchá trochu jinak. Ono se nic nestane, když se smíchá OMV s Orlenem, ale třeba to už potom nebude fungovat tak dobře a přijdeš o ty benefity, kvůli kterým si připlácíš.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod retron 28. 3. 2024 19:48

Koukni na to video od Vaculíka je to tam velmi podrobně popsáno, vč. obsahu biosložky anebo výhřevnosti. Z mé zkušenosti je nejlepší Verva 100 a má nejvyšší podíl aditiva (VIFu), ale bohužel taky největší podíl biosložky, ikdyž to se průběžně mění a nakonec bude všude asi ten podíl stejný. V kombinaci s Tankartou je to i nejlevnější varianta. Jako alternativu vidím spíš EuroOil a aditivovat si to VIFem sám. Jak tu psali předřečníci, jde spíše o dlouhodobý efekt, než, že by to "bylo poznat" za jízdy. Karbonizace u dnešních přímovstřikových motorů je problém, který lze aspoň tímto a stylem jízdy částečně eliminovat. A pak je to důležité pro auta/motorky, které se třeba odstavují na sezonu nebo ty zahradní stroje.
retron
Diskutér

Předchozí stránka