Vodafone - VoWiFi a VoIP

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod tulum 31. 5. 2024 09:26

Radek.Hulan píše:
xls píše:Tak jsem to ještě dohledal, byla to ČSOB pojišťovna a Mondial Assistance.

Ten můj případ šel přes Global Assistance a super spokojenost

Jediný finanční náklad tedy v tvém přpadě byl asi celkem drahý tel. hovor ze zahraničí, jelikož se jim to hlásí na klasickou pevnou CZ linku nebo se pletu?
tulum
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 31. 5. 2024 09:39

Pleteš, mám Vodafone a volám i přijímám hovory zdarma po celém světě :)

https://myego.cz/item/jak-volat-v-zahra ... keho-cisla
Radek.Hulan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wit.cz 31. 5. 2024 15:21

Pokud visím zrovna na access pointu korálového útesu v moři.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 31. 5. 2024 15:40

Kdepak, to funguje jinak, za pár Kč si pořídíš domácí datovou SIM kartu, a ta Vodafone česká karta volá zcela zdarma přes ty místní data. To nemusí být Wifi. Přečti se ten článek. Můžeš být měsíce v Asii (USA, atd.) a zaplatit tak 100 Kč měsíčně za to, že jsi pořád na CZ čísle (poplatek za místního levného data providera).

Vodafone prostě podporuje volání zdarma přes data, a příjem hovorů, jako bys byl doma, a je jedno, zda to je Wifi anebo LTE z místní SIM karty.

O2 a T-M toto naopak blokují, v cizině.
Radek.Hulan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 31. 5. 2024 15:49

Zajímavý, neznal jsem, popisují to tady https://www.vodafone.cz/pece/internet-d ... res-wi-fi/

Zaplatím za Wi-Fi volání něco navíc? Jak je to v zahraničí?

Hovory (včetně videovolání), SMS i MMS vám v ČR účtujeme stejně, jako když voláte v běžné síti.

Pokud využíváte Wi-Fi volání v zahraničí:

Jsem v zahraničí na Wi-Fi volání Jak služby účtujeme
odchozí hovor, SMS nebo MMS na české číslo účtujeme stejně jako v ČR
odchozí hovor, SMS nebo MMS na zahraniční číslo účtujeme jako mezinárodní volání z ČR do zahraničí
příchozí hovor, SMS nebo MMS zdarma

Protože s Wi-Fi voláním voláte i v zahraničí tak, jako byste byli v ČR, doporučujeme telefonní čísla vždy vytáčet v mezinárodním formátu. Na česká čísla se s Wi-Fi voláním dovoláte i bez předvolby +420. Pro využití Wi-Fi volání nepotřebujete mít aktivní roaming.
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod wit.cz 31. 5. 2024 15:52

Takže potřebuju Samsung nebo i tu e-sim, abych u Vodafonu nastavil, abych volal přes data jiné sim?
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 31. 5. 2024 15:54

Nepotřebuješ Samsung, potřebuješ libovolný telefon co umí dvě SIM karty. Jedna je Vodafone, třeba plastová, druhou si zakoupíš klidně před cestou jako (třeba thajskou) eSIM a pak v zahraničí jedeš přes data té eSIM a Vodafone volá přes ni, zdarma (jako by jsi byl v CZ), ne přes super drahý roaming.

Na formátu karet (SIM, eSIM) nezáleží, ale prostě telefon musí umět provozovat obě zároveň, data si nastavíš na té lokální, a u Vodafone zapneš naopak "Volání přes Wifi / přes data". To je celé.

Já to vždy ještě vychytám tak, že na té Vodafone kartě si zvolím jako roaming operátora ručně někoho, s kým nemají smlouvu, tak mám zajištěno na 100%, že to nepojede přes roaming, prostě ta Vodafone karta se vůbec nepřihlásí v zahraničí do sítě, ale musí nuceně jet přes ta levná data. Měsíce v Asii a 0 Kč navíc jsem platil.
Radek.Hulan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 123123123 31. 5. 2024 17:20

A prijem hovoru tak vynutis take pres data? Nebo se tve cislo hlasi jako nedostupne?
123123123
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 31. 5. 2024 17:22

Příjem hovorů funguje úplně stejně, jako bych byl v Česku. To samé volání... Jen to, v pozadí, běží přes data té místní SIM karty.
Radek.Hulan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Suky. 31. 5. 2024 18:38

Zdůrazním tu potřebu odpoutat se od operátora - volání přes WiFi používám mimo EU často, ale párkrát mi ten hovor byl naúčtován jako klasický, většinou na hotelu na WiFi (jsem líný/nemám většinou potřebu kupovat místní SIM tak data vypínám), asi při výpadku/ztrátě signálu WiFi se to automaticky přepne na klasické volání...
Suky.
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod curvecardik3 31. 5. 2024 19:48

Omg, když mám v Asii místní datovou SIM, tak komunikuju a volám přes WhatsUp a nic dalšího neřeším.
curvecardik3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 31. 5. 2024 19:51

:D :D Pokud tam jsi jako turista na dovolené týden, proč ne. Babičce zavoláš pře WP či Messenger. Cajk. Ale jsou lidi, co chtějí a potřebují být dostupní na svém běžném CZ čísle, které mají klienti, spolupracovníci, úřady, atd., a ti fakt nevolají na WhatsApp.
Radek.Hulan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ludmila Konečná 31. 5. 2024 20:19

Radek.Hulan píše:Nepotřebuješ Samsung, potřebuješ libovolný telefon co umí dvě SIM karty.

Nefunguje to se všemi. Mám Xiaomi Redmi 9T dual SIM a tuto funkci se mi bohužel zprovoznit nedaří. Nedaří se mi volat přes datovou SIM ani si vynutit připojení na nespolupracujícího operátora (resp. ano, ale mobil se zblázní s notifikacemi a volat stejně nejde).
Ludmila Konečná
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 31. 5. 2024 20:20

Jo, tak musí to umět VoWifi v základu, Vodafone má nějaká doporučení na tyto telefony: https://www.vodafone.cz/telefony/?voice ... built_in=1

Samsungy to umí na 100% min posledních 5 let.
Radek.Hulan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tramin 31. 5. 2024 20:26

@Suky: ideálně musíš napřed zapnout režim letadlo a potom manuálně zapnout pouze wifi. A máš jistotu.
tramin
Mírně pokročilý

Další stránka