Stavební spoření a hypotéky

Stavební spoření, hypoteční, překlenovací a jiné úvěry, normy a předpisy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod swisst 10. 12. 2024 10:13

PULPANM píše:Ok díky
...Teď tedy asi vychází nejlépe na alce s u ČSOB neno RB, pro dítě myslím, v RB je méně podmínek tak asi smlouvu u Moneta vypovím a udělám mu novou na dalších 6 let u RB

Raděj si to přepočítejte, podle stavebky.cz nenabízí RB nic moc
https://www.stavebky.cz/stavebni-sporen ... ci-tarify/

Akce pro dítě má snad pouze MONETA.
swisst
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PULPANM 10. 12. 2024 11:17

Díky za radu, ono snad vyjde nejlépe zůstat u Monet neb tam je úrok 3% zatímco teď nabízejí jen 2%
Propočítám a uvidím
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod swisst 12. 12. 2024 15:07

PULPANM píše:Díky za radu, ono snad vyjde nejlépe zůstat u Monet neb tam je úrok 3% zatímco teď nabízejí jen 2%
Propočítám a uvidím

Jestli máte na staré smlouvě 3%, tak se spíš vyplatí zůstat. Ale chce to spočítat. A také hlídat, jestli po 6 letech nesníží sazbu.
swisst
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Aldapo 14. 12. 2024 22:18

Potřeboval bych tip na nějakého zkušeného hypotečního poradce. Neznám svoji bonitu a možnosti zda a na kolik bych v příštím roce si mohl vzít hypotéku pro stavbu. Někoho z Moravy pokud možno. Sice moje představa je někomu zaplatit hodinovku za konzultaci a pak si třeba vybrat někoho jiného ale asi to tak úplně nefunguje. Zazněla tady Moneta že dělá kolem 4 procent je to ještě aktuální nebo hned po novém roce to má klesnout? Čerpání bych měl stejně až někdy v průběhu příštího roku spíš druhá polovina roku.
Aldapo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tmx643 14. 12. 2024 22:49

Pokud nějak výrazně nepřekvapí ČNB, tak není důvod, proč by hned po novém roce měly hypotéky zlevnit, zejména ne Moneta. Naopak může dojít k drobnému zdražení (pár desetin). Swapy jsou nejdražší od července.

Hypotéka na výstavbu je specifická tím, že nejde jen o sazbu, ale primárně o to, jak to jde čerpat, co se musí pro každé čerpání dokládat, jak to banka oceňuje, atd.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod Aldapo 14. 12. 2024 22:58

Pozemek mám + bych ručil další nemovitostí. Asi bych stavěl na klíč to si asi promyslím. LTV mi vychází že po bance budu chtít asi na 62.5 procenta tak snad by banka nemusela dělat drahoty. Možná když postavím dražší tak se dostanu na LTV 55 procent co chce Moneta. Tedy dělat brikule stejně banka bude kvůli osvč.
Aldapo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 14. 12. 2024 23:55

Pro prvotní zjištění možností a podmínek jednotlivých hypoték bych bezplatně a nezávazně využil služeb různých srovnávačů (například Ušetřeno.cz, Srovnejto.cz) případně navštívil nějaké poradenské centrum typu Partners, Broker Consulting apod. Ideální je získat informace z více zdrojů a slepě nevěřit jen jednomu konkrétnímu poradci.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Aldapo 15. 12. 2024 00:04

Četl jsem si tu nějaké starší diskuze mezitím a byla tam zmínka i na obíhání různých poboček stejných bank. Nepoznačí si banka takové chování když během jednoho nebo pár dnů obejdu půlku kraje kde mají pobočky? Ty srovnávače mi ale neřeknou jaký náhled má na mě banka i jak je to s čerpáním hypo u stavby případně jak ocení pozemek tedy zda vůbec. Nerad bych dával pozemek k tomu další nemovitost a stejně se na mě jako na osvč budou dívat skrz prsty. Přitom defacto budu s tím LTV 55 procent vůči bance velmi silně "překolaterizovanej".
Aldapo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 15. 12. 2024 08:35

Ja bych zacal ve sve hlavni bance, kde te znaji a obihat kvuli tomu pobocky? No nevim, pochybuji, ze se nabidky lisi(v ramci banky) vice nez v promilech...
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Aldapo 15. 12. 2024 10:03

Tak to jsem v háji řešit to někde na stánku Mbanky nebo se nedovolat Revolutu. Možná lepší s Creditas okrajově využívám i Monetu. Já jsem někdy dost vnitřně impulzivní a jak mě naserou tak to radši dám keš než se dohadovat s nějakým debilem za přepážkou že se jim nehodím do tabulek. Ještě mě napadá jestli to tedy obíhat už teďka čistě abych věděl jak si stojím a pak klidně půl roku počkat a oběhnout to znova zda budou asi pak lepší podmínky?
Aldapo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MirecBA 16. 12. 2024 12:14

vyzna sa niekto, ci u vas ako cudzinec mozem kupit byt bez trvaleho ci prechodneho pobytu v CR ?
MirecBA
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Rop 16. 12. 2024 12:32

Ano.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod tmx643 16. 12. 2024 13:41

Ano, ale hypotéku buď nedostaneš, nebo s vyšším úrokem kvůli rizikové přirážce.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod MirecBA 16. 12. 2024 21:39

dik, HU by sa riesila ked tak u nas so zalozinim tunajsej nehnutelnosti
ceny za byty v Brne ma trochu prekvapili, vyssia kupyschopnost ide ruka v ruke s vyssim cenami za byvanie.
MirecBA
Návštěvník

Odeslat příspěvekod meme1255 17. 12. 2024 00:01

MirecBA: Ne, to je o tom, že v Česku je daňový ráj v oblasti nemovitostí…
meme1255
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka