- Flek nad oknem
Dobrý den, v roce 2019 jsem koupil na kraji Prahy byt 2+1, přičemž v ložnici před okny byla již nainstalovaná venkovní roleta. Za pár měsíců jsem si všiml, že při větším dešti se mi v pravém horním rohu nad oknem začal dělat mokrý flek. Ten se s deštěm šíří od rohu směrem vzhůru. Řešil jsem to tenkrát s SVJ i s předchozím majitelem. SVJ se k tomu postavilo tak, že do bytu zatéká kvůli venkovní roletě, která prý byla kdysi nainstalovaná bez jejich svolení (jakoby načerno) a že si opravu musím sehnat sám. Majitel mi zase řekl, že nic takového se mu neprojevovalo a že roleta tam byla ještě předtím než byt koupil on. Snažil jsem se tenkrát sehnat někoho na opravu, ale nikomu se do toho moc nechtělo a když už jsem do bytu někoho dostal, tak si ani nebyl jistý, jestli to je tou roletou zapříčiněno. Nakonec jsem našel pána, který mi spoj mezi venkovní roletou a fasádou zadělal silikonem nebo nějakým tmelem a asi tři roky byla prý zeď nad okny i za deště suchá. Píšu prý, jelikož jsem se mezitím přestěhoval za svou manželkou, být jsem začal pronajímat a nájemníci si na fleky nikdy nestěžovali. Nyní se však zatékání při dešti objevilo znovu. Myslíte, že se mám opět obracet na SVJ, které dle mého názoru, když jde o obvodovou zeď mělo závadu řešit ? Já přeci nemohu za to, že si neuhlídali nějakého předchozího majitele a roletu tam nainstaloval špatně a načerno. Případně neměli by jste nějaký tip na firmu či člověka, který by dokázal závadu opravit ? Moc děkuji. Fischer