Koupě družstevního bytu

Stavební spoření, hypoteční, překlenovací a jiné úvěry, normy a předpisy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod dr._lukas 14. 6. 2010 14:33

Jak mě družstvo dokáže, že bydlíme třeba v bytě 3, když můžu kdykoliv říct, že to je pouze návštěva a já byt obývám sám?
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 14. 6. 2010 14:36

no, nijak. Ale to v bytě v osobním vlastnictví taky ne.
To máš jako s krádeží - když tě nechytnou, tak jsi na tom taky vydělal.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 14. 6. 2010 15:02

Družstvo nijak, ale nejspíš tě napráská nějaký soused. Zvláště tam, kde se některé služby (výtah, osvětlení a úklid společných prostor...) rozpočítávají podle počtu osob. Upřímně řečeno, já bych to také udělal :-D.
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod dr._lukas 14. 6. 2010 15:46

No to je jasný, že soused napráská :-) Ale nikdy nedokáže, že tam někdo bývá neustále :-) Řekneš člověk chodí na večer domů a přece za to, že sedí u mě od rána do večera nebudu platit za výtah 2x :-)
Co se týče toho úklidu my neplatíme nic, protože jsme to mladí zamítli. Myslím si, že vytřít chodbu 1x za měsíc zvádne každý a 1x za 1/4 roku vytřít ve sklepě a zamést bordel za barákem... Výtah nemáme, za osvětlení platíme za byt. Když jsem se zde nastěhoval nestačil jsem koukat, že i důchodci přemýšlejí a proti těm napomětlivým nechali v celém baráku udělat fotobuňky, takže se svítí pouze tam, kde zrovna procházíš a zhasíná se samo
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod Jack111 14. 6. 2010 17:07

dr._lukas: Těch pár stovek ročně dám za to, abych nemusel sahat na špinavý hadr.

Člověk nenahlášením moc neušetří. Určitě nebude jediný a takový soused, co bude byt pronajímat študákům, platby vyrovná. Nejvíc na to doplatí poctivá rodina a nebo člověk žijící sám. Nicméně pořád je to zlodějina a okrádat nejbližší sousedy, na to člověk musí být hodně velký *****.
Jack111
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 14. 6. 2010 18:10

Jack111 píše:dr._lukas: Těch pár stovek ročně dám za to, abych nemusel sahat na špinavý hadr.

Tak to jsme na tom stejně. Zrovna připravujeme návrh, že by se nám o úklid starala firma :D

Jinak máme taky v domě jedny takové sousedy, kteří jsou tam tři a mají nahlášeny dva (rodiče se synem), ale nedokážeme jim nic :( (prý tam chodí jen na návštěvu).
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Noxik 14. 6. 2010 19:04

Jack111, PatrikChrz: Mate nejakou konkretnejsi predstavu, kolik takova sluzba stoji rocne pro jak velky barak a co vse je v cene? Proste nejaka smerodatna cisla.

Dekuji.
Noxik
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 14. 6. 2010 19:11

My uvažujeme pro 7 patrový dům o cca 2000-2500 Kč měsíčně. V ceně má být mytí 1 x týdně, plus 2 x ročně okna.
Jestli máte někdo nějaký tip na dobrou firmu pro Prahu 4, uvítáme.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Jack111 14. 6. 2010 19:24

Noxik: Nám uklízí sousedka. Mám dojem, že si bere 200 Kč (nejsem si teď jist. Možná to bude o stovku víc) za jeden 7 patrový dům a jednou za čas 500 Kč za větší úklid (světla) + prostředky. 20 000 Kč ročně za dům to nepřekročí.
Jack111
Diskutér

Odeslat příspěvekod Noxik 14. 6. 2010 19:46

PatrikChrz: Cili cca 24-30 000 Kc rocne. Deleno cca 30 byty to je 1000 Kc rocne na byt. To je docela dost. Ale chapu ze pro nekoho s vyssim prijmem to muze byt akceptovatelne.
Noxik
Diskutér

Odeslat příspěvekod Jack111 14. 6. 2010 20:05

Noxik: Dost? Vždyť to není ani stovka měsíčně! To si snad může dovolit i člověk bez zaměstnání. Prostě jednou nepůjde na pivo.
Jack111
Diskutér

Odeslat příspěvekod S474N 14. 6. 2010 20:13

No nekdo radeji bude honit hadr po podlaze, jinej zase ten zbytecnej cas vyuzije vydelanim vic, nez tech 100 Kc.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Noxik 14. 6. 2010 20:23

Jack111: A denne je to jeste mene. Ja jsem zvykly pocitat naklady rocne, vychazeji pak daleko zajimavejsi cisla. Je to dost, ale neni to likvidacni. Nepodlehejte klamnemu vlivu dnesnich medii, ze kazdy nezamestnany je ochlasta a podobne.

S474N: Souhlas. Jinak to uvidi clovek s 10 000 hrubeho a jinak s 50 000.
Noxik
Diskutér

Odeslat příspěvekod dr._lukas 14. 6. 2010 20:34

Samozřejmě mě zajímaly vaše názory ohledně toho nahlášení orientačně a jak vidím družstvo s tím nic nenadělá. Ptal jsem spíš proto, že vím o případu rodiny s děckem a v baráku jim ty s prominutím "svině" zaúčtovali i to malé děcko v kočárku. Takže tak.

Ohledně toho úklidu. U nás v domě důchodci, kteří odkoupil byt od města za 50 tisíc a jejich jediným zájmem je nyní platit inkaso toto chtěli. Měla to dělat nějaká babka z vedlejšího baráku za cca. 80 KČ. Takže každý měsíc by vybrala od každého z jeho kapsy ( ze společného fondu to bylo zamítnuto) 880,-. Náš dům má 4. patra + sklep. Jedno podlaží mám zameteno a vytřeno cca. za 10 minut ani né. Když si spočítám, že tato babka vezme peníze na černo a zametení včetně vytření od vrchu do sklepa jí zabere cca. 1 hodinu tak má vyděláno za jeden týden 220,- KČ. A teď mě pánové řekněte, kdo z Vás vydělá za hodinu 220,- KČ čistého?
Vzhledem k tomu, že částku nám chtěli odečíst až ročně s vyúčtováním, kde to dělá na byt 960,-, které ušetřím třeba na teple, protože netopím jako debil, abych chodil v zimě v trenkách u otevřeného okna, tak jsem byl jeden z těch, kteří vyvolali ostrou diskuzi a babku poslali zpět domů.
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod mikicz 14. 6. 2010 20:46

dr._lukas: popravde je totalni demence uctovat cokolov krome odpadu mestu na osoby. U nas se vse uctuje podle skutecnych spotreb na meracich nebo plochy bytu a je klid...
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka