eetg píše:Stavebko, to je snad jasné ne? Nebo ti nějaký spořící účet dá 2000 Kč čistý úrok z částky 19500 Kč? To nemusíš přece ani počítat, to stačí odhadnout.
No to jsem si říkal taky, že když tam vložím těch necelých 20 000 Kč a dostanu státní podporu 2000 Kč, tak to odpovídá zhruba úroku 10% p.a., ovšem to pouze, když vezmu v úvahu jen ten jeden rok, kdy dostanu tu státní podporu 2000 Kč za těch vložených 20000.
Ovšem ty peníze tam musí zůstat ležet od teď ještě min. 3 roky.
No a když jsem to stavebko v 12/2019 zakládal, tak pro účely spoření u něj uváděla SS nějakou efektivní výnosnost cca 4,3% (nebo dokonce něco kolem 3%, už si to přesně nepamatuju, ale každopádně to bylo min. o procentní bod míň než je ten aktuální úrok na spořáku RB 5,5% p.a.). To spíš odpovídá tomu pohledu, co napsal wit.cz.
Tak teď váhám, kterému z těchto dvou pohledů dát přednost při rozhodování. Spíš se trochu přikláním k tomu, ten požadovaný vklad na to SS ještě poslat, ale úplně jistý si nejsem.
Nepoťouchnete mne ještě trochu v tom rozhodování? Taky je tady jasný názor ve prospěch vkladu na SS? kdyžtak díky.
PS: RSTS asi neumožňuje příjem okamžitých plateb z RB, že?