100% hypotéka dnes.

Stavební spoření, hypoteční, překlenovací a jiné úvěry, normy a předpisy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod p0etrik 13. 4. 2010 16:35

Ahoj,
svobodný kamarád chce kupovat byt na hypotéku, ale nemá žádné peníze do začátku, tedy bude potřebovat 100% hypotéku.
Mám ale pár otázek pro zkušené:
1) Dá se vůbec ještě dneska od banky něco takového dostat? Jak už jsem psal, je svobodný. Na příjem jsem se jej neptal, ale odhaduji to do 30 hrubého.
2) Vím, že to záleží na konkrétní nemovitosti, ale i když by banka souhlasila, je vůbec možné ručit pouze kupovanou nemovitostí? Mám totiž obavu, že ji banka pravděpodobně odhadne na nižší cenu, než je cena kupní.
3)Pokud by tohle všechno prošlo, na ZHRUBA jakou výši úroku se dá dostat?

Díky
p0etrik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S474N 13. 4. 2010 21:56

A proc chce neco kupovat, kdyz nic nema? Dle meho mu 100% nikdo neda.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Ruprecht001 14. 4. 2010 06:17

Podle mě už dnes žádná hypoteční banka nedává 100%, před časem mi tu někdo oponoval, že 2 banky ano. Situace se, ale od té doby rozhodně nezlepšila, naopak banky přitvrdily a tak podle mě bude 80% maximum.
Ruprecht001
Diskutér

Odeslat příspěvekod mikicz 14. 4. 2010 07:25

Ruprecht001: teoreticky dávají i 100%. Ale odhadu jejich znalce, který se od reality může lišit i o 100%. Znalec vyslaný ČSOB odhadl byt v tržní ceně 1.6M na pouhých 900k, takže asi tak.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod papshop 14. 4. 2010 09:07

No asi tak nějak jak píše Mikicz. I když ten odhad je trochu mimo realitu, spíš se to liší tak o 10-15%. Ale ten zájemce je navíc svobodný - tj. další mínus pro poskytnutí hypo.Takže nejspíš by to chtělo sehnat spoluručitele (třeba rodiče), a dozajistit jinou vhodnou nemovitostí. Pak by to problém nebyl.
Vy mě neznáte, když se nase.u, ale až mě poznáte, to se teda budete divit.
papshop
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mikicz 14. 4. 2010 09:10

papshop: to je konkrétně případ mého bytu v 05/2007, odhad pro ČMSS... Naštěstí jsme chtěl jenom 450k úvěr, takže to bylo jedno, ale valil jsme na to oči jak kapr na suchu.
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod papshop 14. 4. 2010 09:38

No Lišáci, jsou jednička na trhu. Tak v tomhle jsou tedy taky jednička.
papshop
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mikicz 14. 4. 2010 10:06

papshop: odhadce je normální OSVČ, s lišákam amá společné jenom to, že je na seznamu schválených odhadců pro skupinu ČSOB. Jinak má vlastní realitku. Ale mimo záznam sám připustil, že je si dobře vědom, že cena bytu je mnohem vyšší, ale do odhadu to napsat nemůže...
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod papshop 14. 4. 2010 10:17

Každá banka má svoje daná pravidla, proto se dnes může i od jednoho odhadce lišit odhad stejného bytu pro různé banky. Ale to rozmezí je většinou 5-10%.
papshop
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 14. 4. 2010 11:17

Muhehe, 5-10%? Mám odhad na byt z r. 2002 na 1,6 mega, soused má odhad na naprosto stejný byt, jen o patro výš, z r. 2001 na 400 kKč, pro stejnou banku... Kupní cena přitom byla skoro přesně průměr z těchto dvou hausnumer ;-).
Je pravda, že nešlo o jednoho "znalce".
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod p0etrik 15. 4. 2010 19:25

Diky za odpovedi, zkusim mu to nejak setrne sdelit. :)
p0etrik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dr._lukas 15. 4. 2010 21:49

p0etrik píše:Ahoj,
svobodný kamarád chce kupovat byt na hypotéku, ale nemá žádné peníze do začátku, tedy bude potřebovat 100% hypotéku.
Mám ale pár otázek pro zkušené:
1) Dá se vůbec ještě dneska od banky něco takového dostat? Jak už jsem psal, je svobodný. Na příjem jsem se jej neptal, ale odhaduji to do 30 hrubého.
2) Vím, že to záleží na konkrétní nemovitosti, ale i když by banka souhlasila, je vůbec možné ručit pouze kupovanou nemovitostí? Mám totiž obavu, že ji banka pravděpodobně odhadne na nižší cenu, než je cena kupní.
3)Pokud by tohle všechno prošlo, na ZHRUBA jakou výši úroku se dá dostat?

Díky

Já kupoval v roce 2008 nemovitost na 100% hypotéku u KB, ta má v nabídce tuto hypotéku stále. Cenu nemovitosti mě odhadli 10 tisíc nad kupní cenu, i když byt má daleko větší cenu- cca. o tři sta tisíc více (byt je renovovaný, centrum města), ale to je dnes fuk... Jen chci říci, že hypotéka je a pokud nezbude nic jiného a bude muset navštívit komerčku, má smůlu s odhadem, protože ten dělají od stolu kašpaři, kteří do toho bytu ani nepříjdou..To samé má dnes i ČSOB např... sice odhad zdarma, ale podhodnocený :/
dr._lukas
Inventář