Byt v egyptě, strašně levný...!?

Stavební spoření, hypoteční, překlenovací a jiné úvěry, normy a předpisy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod mikcik 20. 5. 2011 10:48

Dobrý den

Chci se vás zeptat, co si myslíte o těchto bytech...? Některé mi přijdou strašně levné (jen okolo 400 000kč!?) Uvažuju, že bych si možná nějaký takový koupil... Ale přijde mi to moc levné, realitka mi na dotaz na levnost odpovědla že je to díky tomu že se na tom nepřiživuje žádná jiná realitka a že jednají přímo s někým v egyptě... (přímo s developerem).

Nemáte s tím náhodou někdo zkušenosti...? Je to strašně lákavé.

např. tady:
http://www.egypt-reality.cz/Domy/Treasure.htm
mikcik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ruprecht001 20. 5. 2011 13:02

Je to na H*. Když se na to líp podíváš, není k tomu žádný pozemek, jen ten, co je přesně pod barákem, nikde popis okolí, obslužnost apod. Je to typický apartmánek pro ty, co chtějí jezdit někam pravidelně na dovolenou a chtějí jezdit do "svého". Když se podíváš třeba do Řecka, tam nabízejí dvouapartmánové domky s malým placem za cca 2,5M (taktéž k ničemu) na trvalé bydlení to není a i kdybys tam jezdil 20 let, peníze se ti nevrátí zpět :-) Navíc vlastnění nemovitosti v zahraničí s sebou nese další povinnosti.
Ruprecht001
Diskutér

Odeslat příspěvekod mikcik 20. 5. 2011 15:58

ještě někdo má názor :-).

A proč přesně je to k ničemu? respektive proč bych tam měl mít nějaký vlastní pozemek... tohle nechápu...? A o uvažoval jsem o tom spíš jako o dlouhodobém pobytu, věci jako že je to cizina, co přítelkyn, manželka, co práce atd. to případně pomiňte... jde mi fakt jen o to jestli to je reálný, nebo je v tom nějaký háček, nebo je to případně nějaký podovod celý.

Proč bych měl chtít vlastní pozemek u bytu :-)?

A jak to myslíš že se mi peníze nevrátí zpět...?
každopádně díky za reakci, myslel jsem že to bude natolik exotické že k tomu nebude mít nikdo mco co říct.
mikcik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 20. 5. 2011 16:01

mikcik: ale ne vlasti pozemek, ale aby treba byl pozemek kolem toho domu v cene. Kde beres jistotu, ze ti potom metr od baraku nepostavi dalsi barak? Navic o dlouhodobem pobytu si v uvodnim prispevku nic nepsal.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Czulibrk 20. 5. 2011 16:49

Ono to bude i tím, že cenová hladina v Egyptu je velice velice nízko, vždyť je to taky ve srovnání s námi v podstatě zaostalá země...

Ano, my si pod pojmem Egypt možná představíme pyramidy, Káhiru a přímořská letoviska, ale troufám si tvrdit (bez nějakého extra výzkumu), že tak vypadá jen pár procent země. Zbytek žije v chudobě.

Konkrétně Hurghada na to snad nebude úplně nejhůř (ale je to "zapadákov" s pár desítkami tisíc obyvatel, žádná Káhira), ale stejně - nocleh v soukromém apartmánu je tam možné sehnat i pod 10 usd/noc/osoba (google it). Ve "vyspělých" zemích EU je to pak třeba 30 - 50 usd za podobný typ ubytování. Takže ten přepočet zhruba sedí i když si ho aplikuješ na cenu nemovitostí.

edit:
Mimochodem, HDP na obyvatele za rok 2010: Česká republika 25 600 USD, Egypt 6 200 USD (4,13x méně) - další kousek do mozaiky ;)
Olé!
Czulibrk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kamey 20. 5. 2011 17:25

Cena odpovídá Egyptu. Známá tam kupovala byt před 3 lety, 2+1 v Hurghadě ji tehdy stála cca půl mega. Od té doby šly ceny trochu dolů. Každopádně podle jejích slov, dá se tam delší dobu dobře vegetovat. Kdybych měla peníze nazbyt, možná bych o tom také uvažovala.
kamey
Diskutér

Odeslat příspěvekod mikcik 20. 5. 2011 18:03

Takže ty ceny jsou reálné... No krása...
Pro ty cotu hovoří o pozemku... když si koupím byt v čr, tak standardně taky dostávám nějaký pozemek okolo? (nevím, ptám se, zatím bydlím ještě v rodiném domě )

Nemůžeš prosím kamey říct víc...?

-- 20. 5. 2011 19:04 --

A v případě že bych tam chtěl žít dlouhodobě...? Je to možné? Jaké by to obnášelo problémy atd.?
mikcik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Czulibrk 20. 5. 2011 18:36

Taky se mi to zamlouvá, ale řekl bych, že třeba zdravotní péče, popř. vzdělání (dětí) by byl problém :/
Olé!
Czulibrk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mikcik 20. 5. 2011 18:52

Děti atd. se mě zatím netýkají, jsem prakticky pořád ještě student, mladý :-), cose týče zdravotní píče tak tam je prý nějaká klinika blízko, česko slovenská, kromě toho, kdybys potřeboval něco fakt dobře, nikdo neříká že si nemůžeš zaletět do čr :-), prosím víc info o tom, dkěuju :-)
mikcik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod akcius 20. 5. 2011 20:13

vem si tam s sebou nějakou českou "zdravotní *****" a máš vystaráno.. :-*

-- 20. 5. 2011 21:19 --

tak mi "systém" vymazal to, co má mikcik jako poslední slovo v prvním řádku..ale to jen tak pro pobavení..
jinak myslím, že třeba v Hurgadě je v zimě (+ podzi, jaro) fajn, ale v létě bych tam bydlet nechtěl..vedro (přes 40 stupnů ve stínu) na chcípnutí..a celou noc spát při klimatizaci ..nic pro mně.
akcius
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kamey 20. 5. 2011 20:36

Co jsme se bavily, tak problémy to snad ani žádné neobnáší kromě toho, že zatím musí být převážně zde v čr,takže tam odlétá za rok tak 2x-3x na 3 týdny až na měsíc. V pase má nějaké trvalé vízum - resident??? (fakt nevím přesně, ale něco takového). Vím, že tam měla celkem velkou nehodu - i když to bylo pěšmo, vzala to někam do betonového patníku, dost si rozsekla nohu až na kost a řešila to přes cestovní pojištění a dostala se někam na dobrou kliniku - poslala ji tam pojišťovna, léčila to dost dlouho přímo na místě a povídala, že být egypťan v nemocnici je docela ostrý.
kamey
Diskutér

Odeslat příspěvekod mikcik 20. 5. 2011 21:06

Ou... Myslel jsem zdravotní péče samozřejmě :-).

"být egypťan v nemocnici je docela ostrý." to je myšleno jak? že normal průměrný egyptan se toho v nemocnici moc nedočká, ale průměrný, pojištěný evropan to má bez problémů?
mikcik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kamey 20. 5. 2011 21:24

vyprávěla mi to někdy před rokem, pokud si to dobře pamatuju, tak pokud někdo s místních musí zůstat v nemocnici, tak se tam o něj musí rodina postarat včetně donášky jídla apod. Evropan pokud je krytý pojištěním, tak se asi na běžné oddělení nedostane.
kamey
Diskutér

Odeslat příspěvekod mikcik 29. 11. 2011 21:04

Chci se zeptat, stále uvažuji o koupi bytu v egyptě. Cena okolo 400 000kč. Tentokrát ale především pro pronájem a to dlouhodobý. Zatím studuju, takže by mě zajímalo, dokdy by se mi mohla investice vrátit (v nájemném)
Chci se zeptat, jestli v ČR existuje nějaká služba/cestovka atd. přes kterou bych to mohl pronajímat a případně jakou bych mohl čekat obsazenost bytu...?

Cílem je samozřejmě obsazenost 365 dní v roce :-).

Případně bych se chtěl zeptat jaké máte zkušenosti s pronájmem nemovistotí v zahraničí (hlavně kolik měsíců ročně dokážete "udat" (=sehnat pro ně nájemníky).
mikcik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 29. 11. 2011 21:15

Na obsazenost 365 dní v roce zapomeň. Mrkni se, jak jsou obsazeny hotely, např. v ČR se udává kolem 55 %. Bez nabídky nějakého základního servisu (minimálně úklid mezi jednotlivými hosty) bude dost problém to pronajmout. Obzvlášť teď, když jsou v Egyptě ty nepokoje a all inclusive ubytování v hotelu je za hubičku (já osobně bych tam ale znovu nejel, ze zemí, kde jsem byl, se mi tam líbilo nejméně, "hladovost" všech, co maj co do činění s turisty je obrovská a připadal jsem si tam jak lovná zvěř.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Další stránka