zrušit stavební spoření ?

Stavební spoření, hypoteční, překlenovací a jiné úvěry, normy a předpisy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod S474N 10. 11. 2011 14:04

sniper76:tak ono zalezi, jestli tech stavebek nema vice a treba statni podporu nerealizuje jinde. Proto jsem se ptal, jak to ma, respektive jak to chce.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod myšpulín 10. 11. 2011 16:13

Ne nemáme víc smluv, měli jsme na každou osobu jedno, ale dvě jsme museli vybrat když jsme kupovali byt. Možná jsem si je měl ještě znovu založit, i když to už byli ty podmínky horší. No dneska už to nemá moc význam zakládat.
Dám tam tedy tolik aby i s úroky to hodilo cca těch 20tis.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod S474N 10. 11. 2011 16:15

myšpulín: zajdi si primo na svuj ustav a tam se informuj na presnou castku. Mimochodem proc 20, kdyz mas smlouvu urcite s 18?

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod marvy 10. 11. 2011 17:13

viděl jsem reklamu,že u lišky dávaj až 5 % za rok..v tom bude nějakej chyták,na webu to nemaj moc jasně :D ..asi si klient musí vzít překlenovací úvěr že?.z těhle jejich pofidérních nabídek mě mrazí. 8-) :oops:
marvy
Diskutér

Odeslat příspěvekod S474N 10. 11. 2011 17:24

marvy: nikoliv, to je pouze zohledneno klasicke uroceni + statni prispevek.

S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod SocPredator 10. 11. 2011 18:14

Pofidérní nabídka + Kalouskovo nápady = neuzavírat žádnou smlouvu.
Wüstenrot má při tomhle srovnání daleko větší úrok a levnější vedení účtu

P.S.: Osobně čekám na vedení účtu za 200 Kč, a uzavírací poplatek 0% z CČ. Úrok, jelikož je vázán jen na 6 let a začíná se danit, st. podpora je "na vodě", tak 3% jsou základní minimum :-))
Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí
SocPredator
Diskutér

Odeslat příspěvekod ultima__ratio 10. 11. 2011 18:50

myšpulín píše:Nevíte někdo jak je to teď u Buřinky od ČS s přespořením nad cílovou částku?
Právě řeším jestli a kolik tam vložit, jestli s tím není problém.

Já už přespořil víc jak 22000 nad cílovou částku a nic se neděje, ale až budu stavebko rušit, tak zaplatím poplatek 0,5 % z rozdílu cílové částky a skutečné částky, pokud to v sazebníku zase nezmění, původně tam bylo 1 %.
ultima__ratio
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod myšpulín 11. 11. 2011 14:55

Dík, takže cílovku neřeším a spoříme dál.Něco tam pošlu, musím se kouknout kolik naposled dělali úroky a podle toho tam něco dát.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod filip893 13. 11. 2011 22:14

Tento článek:

http://aktualne.centrum.cz/finance/bydl ... ?id=721161

souhrnně popisuje co, kdy a proč se mění u stavebního spoření.
What kind of operating system does it use?
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Diskutér

Odeslat příspěvekod ultima__ratio 14. 11. 2011 19:03

Hmmm, takže je to jasné, do konce roku 2011 tam šoupnu peníze, abych získal státní podporu za tento rok 2 000 Kč, hned v lednu 2012 tam šoupnu dalších 20 000 Kč, abych získal státní podporu na příští rok 2 000 Kč a v zápětí ruším stavební spoření a od té doby spořím někde jinde, protože od roku 2013 se může státní podpora použít jen na stavební účely.
ultima__ratio
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 14. 11. 2011 20:30

protože od roku 2013 se může státní podpora použít jen na stavební účely. Zkus si to znovu přečíst, pomalu, alespoň 2x a hlavně se to snažit pochopit. Za 2 roky bude tahle vláda idiotů, doufejme, v *****, a budou tady vládnout komunisti, takže vše bude jinak :love: .
BTW někomu snad připadal exministr Kocourek na tiskové konferenci jako inteligent?
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod kerryblue 14. 11. 2011 20:39

ultima__ratio píše:Hmmm, takže je to jasné, do konce roku 2011 tam šoupnu peníze, abych získal státní podporu za tento rok 2 000 Kč, hned v lednu 2012 tam šoupnu dalších 20 000 Kč, abych získal státní podporu na příští rok 2 000 Kč a v zápětí ruším stavební spoření a od té doby spořím někde jinde, protože od roku 2013 se může státní podpora použít jen na stavební účely.

Vím, že jsou tady mnohem znalejší. Já se možná mylně domnívám, že když v lednu 2012 dáš na stavebko 20 talířů a pak stavebko hned zrušíš, nedostaneš nic. Státní podpora se připíše v tomto případě v roce 2013 a fakt nevím, jak by to bylo, když by stavebko bylo již v té době zrušené. Co na to říkají místní odborníci ?
kerryblue
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 14. 11. 2011 20:44

Máš pravdu, domníváš se mylně.
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod jandaxx 14. 11. 2011 21:56

Podporu samozřejmě dostaneš na zvolený účet, i pokud je stavebko již zrušené. Jen budeš muset prokázat, jak jsi ji použil/použiješ.
jandaxx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ultima__ratio 15. 11. 2011 05:39

No u té podpory za rok 2012 ještě nic prokazovat nemusíš ani pokud by ti ji vyplatili až v roce 2013. Ale když ukončím stavební spoření hned v lednu 2012, tak mi tu podporu za rok 2012 vyplatí stejně ještě ten samý rok.
ultima__ratio
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka