Jak ukončit SS Wustenrot z roku 2003?

Stavební spoření, hypoteční, překlenovací a jiné úvěry, normy a předpisy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod sniper76 16. 12. 2011 16:27

Máš pravdu, že s navýšením cílovky by jsi asi přišel o bonus. V tom případě bych v lednu nic nevkládal. Za rok bych rozjel to tvé druhé stavebko. Stejně bude končit v roce 2014, takže by jsi z něho měl termíňák s max. dvouletou vázací dobou.
sniper76
Nadšenec

Odeslat příspěvekod S474N 16. 12. 2011 16:51

Osobne bych si uz zadne nove stavebko nerozjizdel. Kdovi co se tam udela za zmeny a potom to bude ciste ucelove a na prachy si realne nesahnes.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod outlier 16. 12. 2011 18:24

Neni náhodou jedno, jestli tam pošleš těch 20 tis. na příští rok už letos? Přece nemusíš čekat na 2.1., abys je tam vložil, můžeš tam poslat všechno hned a 2.1. to hned vypovědět.
outlier
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Joezbrna 17. 12. 2011 22:36

S474N píše:Osobne bych si uz zadne nove stavebko nerozjizdel. Kdovi co se tam udela za zmeny a potom to bude ciste ucelove a na prachy si realne nesahnes.

Hlavně, když k 1.1.2012 vložíš prachy a za 2012 vyinkasuješ ještě stádní potvoru, tak máš do konce roku 2013, tedy skoro dva roky, čas přemýšlet a vyčkávat, s čím přijde kalous a s čím spořitelny.
Joezbrna
Nadšenec

Odeslat příspěvekod S474N 18. 12. 2011 16:04

Joezbrna: presne tak, prave proto hned v lednu doleju a nasleduje vypoved.

BTW nepocital nekdo vyhodnost vyplacetni v "zrychlenem" terminu (misto 3 mesicu za 1) za tu smluvni pokutu?
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Roundup 18. 12. 2011 16:13

Joezbrna píše:
S474N píše:Osobne bych si uz zadne nove stavebko nerozjizdel. Kdovi co se tam udela za zmeny a potom to bude ciste ucelove a na prachy si realne nesahnes.

Hlavně, když k 1.1.2012 vložíš prachy a za 2012 vyinkasuješ ještě stádní potvoru, tak máš do konce roku 2013, tedy skoro dva roky, čas přemýšlet a vyčkávat, s čím přijde kalous a s čím spořitelny.

To přesně bych rád udělal, mít čas do konce roku 2013, když mi následná končí 2014.
Jenže pro rok 2012 už nemám tu rezervu ve stávající cílovce a pořád mi tu nikdo nebyl schopen fundovaně odpovědět, jak se WR zachová, když tu CČ přešvihnu.
Nemyslete si, že jsem byl tak zdechlý a nekontaktoval přímo SSWR. Byl jsem na pobočce na Horním náměstí v Olomouci (na oficiálu, tedy ne u nějákého domácího dealera), paní vysvětlil co potřebuji. Jediné co ji zajímalo bylo, že má do konce roku akci na nové smlouvy a tlačila mě do nového SS, přestože jsem říkal, že jedno následné SS už mám a další nechci. Pak ztratila zájem cokoli řešit, když pochopila, že ze mě provize nebude.
Můj názor na provizní prodejce WR je tedy takový, že jsou to jen prodejné k.r.y a bez provize neudělají nic. Bohužel na oficiálních prodejním místech zřejmě nikdo nezávislý nesedí, aby férově poradil.
No díky přístupu těchto dealerů je jasné, že si potenciální budoucí SS už u WR nezaložím, i když u jiných SS budeš přístup zřejmě stejný. Ale po kalousoúpravách ten systém stejně zdechne, takže je zbytečné to řešit.
Roundup
Návštěvník

Odeslat příspěvekod petr s 18. 12. 2011 17:49

Nevím jak to chodí teď a zrovna u W, ale já takhle končil před 3, 4 v půli roku staré stavebko u ČS a normálně jsem doplnil spoření o částku, kterou mi řekli, že poté budu mít nárok na plnou státní podporu i za stávající rok a to že jsem přešvyhl o pár tisíc cílovku tak to nikdo neřešil.
petr s
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ultima__ratio 18. 12. 2011 18:09

U ČS se přešvihnout cílová částka může, ale je za to poplatek 0,5 % z rozdílu mezi sjednanou cílovou částkou a skutečnou naspořenou částkou.
ultima__ratio
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Roundup 18. 12. 2011 19:16

O ten poplatek za rozdíl CČ mi nejde, ten klidně doplatím. Jde jen o to, zda tím nepřijdu o další výhody a to mi doposud nikdo nebyl schopen kvalifikovaně odpovědět.
Není tu SLUŠNÝ poradce WR, který by mohl odpovědět? Ale chápu, bez provize zřejmě ani kuře nehrabe...
Roundup
Návštěvník

Odeslat příspěvekod sniper76 18. 12. 2011 20:08

V jednom vlákně o spořících účtech se objevoval relativně slušný pracovník wuestenrot banky. pošli mu třeba soukromou zprávu.
Pokus se ale nedočkáš odpovědi a nechceš na tvé druhé stavebko začít spořit o rok dříve, nezbyde ti nic jiného, než počkat do začátku příštího roku a hned v lednu doložit rozdíl mezi cílovkou a naspořenou částkou. při vkladu 17kkč přijdeš o 300kč státní podpory.
sniper76
Nadšenec

Odeslat příspěvekod saabik 27. 12. 2011 13:54

Tomáš Marný píše:Nebylo by dobré přečíst si všeobecné obchodní podmínky, vztahující se k oné smlouvě? ČMSS například přespoření cílové částky nepřipouštěla, RSTS ano.

ja u lisky presporil. bylo to sice jen nejakych 1500czk, ale presporil. nic nerekli, vyplatili mi vse a tim to skoncilo :D
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér

Odeslat příspěvekod Roundup 22. 4. 2012 03:56

Přidávám aktuální stav, problém stále nemám dořešen.
- cílová částka 150.000, tarif OS
- úroková sazba 2,5%
- aktuální saldo 134.822
Procento státní podpory 10 %
Max. výše roční státní podpory 2 000 Kč
Základ pro výpočet státní podpory 2 226 Kč
Státní podpora k vyžádání 2 222 Kč.

Poradí mi někdo, co teď s tím?
Má smysl tam dosypat jen něco za letošní rok, abych nepřešvihnul cílovku?
Případně kolik? Ještě tam přijde státní podpora za 2011 že?

Nebo se na to vykašlat, ukončit to hned bez doplacení a za letošní rok už platit na druhém, následném SS u WR, co mi bude končit 2014? Tam bych sypal velmi nerad, protože se můžou změnit podmínky a co pak s tím :( To následné SS je zatím umrtvené a pokud by se zhoršily podmínky, už ho nehodlám vůbec použít.
Roundup
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Joezbrna 22. 4. 2012 08:35

Já bych tam poslal 20.000. Zůstatek může převýšit CČ, a ve smlouvě a podmínkách je nějaký postup, jakým se to řeší. Ten Tě v zásadě nemusí moc zajímat, protože Ty to obratem vypovíš. Tím ti vznikne nárok na podporu za letošní rok v plné výši (ten vzniká tím, že tam ty prachy přijdou ze zákona bez ohledu na parametry smlouvy; dostaneš ji vyplacenu v r. 2013).
BTW jednu smlouvu u Wurstů jsme vypověděli v půlce ledna, peníze přišly 27.2.
Joezbrna
Nadšenec

Předchozí stránka