U ČSOB je možnost mít předschválený limit pro hypotéku, je pak možné, že není třeba dokládat příjmy - v létě, když jsem byl ještě pod Erou jsem tam měl předschválený limit na 5 milionů (no jo, tehdy frčely ještě dobírky z Premia karty), pak jsem přemigroval s účtem zpět k modré a předschálené limity mi nyní zmizely (zřejmě na nějaký čas, ne, že bych je mermocí k něčemu potřeboval)...

Raiffka mi posledně při volání na infolinku taky cpala hypotéku, limit nezmiňovali (ani jsem se neptal), nabídku hypotéky mi IB nezobrazuje, jen spotřebák na 400 tisíc Kč, jak by to bylo s dokladováním příjmů ale nevím (tedy ten spotřebák by mi asi přiklepli, ale kdo by chtěl ú.s. 13,90 % p.a. co mi nabízí v IB, to mi spíš přijde jako urážka... to jako by mi hypotéku nabídli na 4 % p.a. nebo co?) ...
Ale domnívám se, že to jsou limity, které banka může poskytnout na koupi nové nemovitosti, pokud bych si chtěl pořídit americkou hypotéku, tak si myslím, že to bude u obou problém - neříkám, že je to vyloučené, ale jeví se mi to velmi málo pravděpodobné. Aspoň co jsem si kdysi listoval v metodických příručkách asi 3 bank, tak si nevzpomínám, že by takovou situaci řešily...