Nevím, jak to udělat.
VVP stanovují výpovědní lhůtu 3 měsíce od měsíce následujícího po doručení výpovědi. Tomu by odpovídalo, abych dal výpověď v říjnu a smlouva by měla skončit v lednu. Jenže VPP zároveň stanovují, že Wüstenrot vyplatí peníze NEJPOZDĚJI do 3 měsíců od měsíce následujícího po doručení výpovědi. Dle zkušeností člověka, u kterého jsem smlouvu uzavíral, prý Wustenrot vyplácí peníze hned po vázací době tj. když dám výpověď v říjnu, prý mi to ukončí a vyplatí v listopadu... Na výpovědním formuláři nelze stanovit datum ukončení, jen se tam volí zda vypovídám před nebo po vázací době... Datum prý nelze ovlivnit a doporučuje dát výpověď až v lednu.
S tím bych neměl problém, kdyby mi pak opravdu v lednu peníze přišly, ale jestli se pak bude náhodou Wüstenrot řídit výpovědní lhůtou, tak mi to taky může vyplatit až v na konci dubna, což tedy rozhodně nechci...
Jak bych to mohl vypovědět, abych měl jistotu, že to skončí v lednu. Napadlo mě, napsat si vlastní výpověď s uvedením datumu ukončení smlouvy. Jenže nové VPP na webu stanovují, že výpověď se podává na formuláři stavební spořitelny. Na starých VPP u smlouvy toto nebylo. Nevím, zda by tedy takovou výpověď vůbec akceptovali, nejsem si jist, jaké VPP se na mě vztahují. A zda by vůbec uvedení datumu pomohlo, když podle VPP mohou peníze vyplatit i dříve než 3 měsíce po výpovědi... (Čož moc ale nesedí s výpovědní lhůtou, která je napsaná striktně 3 měsíce...)
Nevím, zda někdo může poradit, vypadá to spíš na dotaz pro právníka