Persbrandt píše:Ale když jsem založil SS v prosinci 2019 u RSTS, tak jak to je, i když stát ty podmínky teďka zhoršuje, tak já nemám příští rok možnost tu smlouvu bez sankcí a bez stržení připsané státní podpory předčasně vypovědět a peníze vybrat?
Tak mi z RSTS dnes podle očekávání potvrdili, že ani při snížení SP změnou zákona nemůžu běžící smlouvu o SS bez sankce a bez ztráty již připsané SP předčasně vypovědět a vybrat peníze.
Ale tvrdili mi, že mám nárok nechat si svůj stávající úrok 1,2% p.a. zvýšit od roku 2023 na 3%, pokud uzavřu (asi do konce roku, jak jsem to pochopil) jistý dodatek č. 0266 ke smlouvě o SS. Podmínkou je, aby min. zůstatek na účtu SS ke konci tohoto roku byl aspoň 100k, což bych, pokud teď vložím těch 20k, měl splnit (jak píšu, smlouvu jsem uzavíral v 12/2019 a až dosud jsem každý rok těch cca 20k vložil). Předpokládám tedy že do toho min. zůstatku 100k se započítává i stát. podpora a úroky..
Ještě jako podmínku uvádějí, že smlouvu bych s tím dodatkem směl vypovědět nejdříve 31.12.2025, to by ale neměl být problém, protože 6-letá vázací lhůta by mi končila tak jako tak až v tuto dobu.
Nešel jste někdo do toho dodatku ke smlouvě č. 0266? Především by mne zajímalo, jestli se to dá uzavřít jenom na pobočce nebo i nějak na dálku, taky jestli to jde uzavřít jen do konce roku , popř. zda v tom nejsou nějaké skryté háčky. Taky nevím, jestli je jedno, zda nejdřív uzavřu dodatek, až potom vložím na SS 20k nebo naopak (i to by možná mohlo hrát roli), z RSTS mi poslali jenom takové stručné podmínky akce..