od Persbrandt 21. 12. 2023 04:37
Zaslechl jsem, že se má státní podpora u SS snižovat na max. 1000 Kč ročně. Když teď vložím těch 20k, tak za rok 2023 předpokládám ještě bude připsána podpora plných 2000 Kč, že?
Ale když jsem založil SS v prosinci 2019 u RSTS, tak jak to je, i když stát ty podmínky teďka zhoršuje, tak já nemám příští rok možnost tu smlouvu bez sankcí a bez stržení připsané státní podpory předčasně vypovědět a peníze vybrat?
Je to vůbec legální? Pokud vím, když třeba mobilní operátor zdražuje klientovi tarif, tak mu to musí předem oznámit a klient má pak právo zcela bez sankcí smlouvu vypovědět, stejně tak banka při změně podmínek běžného účtu. A u SS musí klient smlouvu dodržet, i když jde o jednostranné zhoršení podmínek?
Jsem zvědav, jestli někdo půjde do sporu..
Vždyť je to hrůza, já na tom SS mám vázány peníze s úrokem asi jen 1,2% p.a., zatímco teď na spořících účtech lze běžně získat přes 5%.
Pokud teď bude max. st. podpora jenom 1000 Kč (a přitom stále vyšší poplatky za vedení účtu SS),tak je to SS o ničem...
A to zmíněné dorovnávání stát. podpory některými SS se týká určitě jen zcela nových smluv, kdy se SS snaží nalákat nové klienty, nikoliv stávajících smluv, že?