Klid pro mě znamená méně shonu, méně aut, méně lidí a nakonec i méně hluku. Občasné sekání všeho druhu - s tím se počítá. Pes, který štěká 24/7 je samozřejmě něco co bych si nepřál (ale to fakt neovlivním).
Do práce bych ideálně jezdil 3x týdně. 2 nákupy, občasný doktor apod nejsou problém. Na víkendy typicky nikam nejezdíme, koníčky mám vázané na domov, tzn. všechen ostatní čas bych byl doma - to mi málo nepřijde.
Ale i tak, 3x týdně dojíždět do práce může být velmi obtěžující. Pokud se mi změní práce, tak se dojíždění může změnit na 5x týdně a zase je to něco, co bych nechtěl.
Nyní zkusím přehodnotit, zdali by nám na již zakoupeném pozemku nestačilo něco menšího, přičemž bychom to používali na prázdniny a víkendy. Byla by to taková dražší chata. Ostatně tak jsme se k tomu dostali. Jen jsem chatu zavrhoval, protože bych něco starého nikdy nebyl schopen opravovat. U nového domu bych tuto starost neměl.
Když to nebude dávat smysl, nebo na to i nadále vůbec nebudeme mít, tak v tom pozemku budu mít jen uložené peníze.
Větší byt je samozřejmě ideální - jen ono těch 4+1(kk) bytů není moc. Případně jsou pak v panelácích a s těmi nemám moc dobré zkušenosti. Každopádně odhlučnit se dá i stávající byt (předběžný nápočet mám na cca 200k) a stěhování do něčeho většího můžu řešit, až budou děti před pubertou - tedy za nějakých 5-7 let, což už bude situace taky úplně jiná.
Co na to říkáte?
-- 10. 1. 2019 18:11 --czhunter píše:defie > jesli to správně chápu, tak ty žádný dům nechceš (respektive tvůj "tón", kterým o tom píšeš je velmi nenadšený). Máš z toho takový pocit, že by tě to asi nezabilo, na druhou stranu po tom rozhodně netoužíš.
No, takže to děláš:
a) kvůli dětem - což je nesmysl, protože žádné dítě na světě netouží po rodičovi, který se OBĚTOVAL pro jeho "šťastné dětsví" (krom toho, že o šťastném dětství moc nerozhoduje místo kde vyrůstáš, pokud to není vyloženě vyloučen lokalita"). To bude mít takovou dohru, že tě za to děti budou nenávidět ještě za 50 let - protože to jak jsi se kvůli nim "obětoval" jim budeš chtěně nechtěně cpát po nos každý den po příštích 20 let.
b) kvůli manželce - to si vyřiďte doma

Kdybych ti mohl dát radu, tak místo milionů za stavbu domu nebo statisíců za "bydlení v domě na zkoušku" dej na začátku pár tisíc za několik sezení s psychoterapeutem nebo koučem, on tě donutí jasně a zřetelně formulovat co chceš nebo nechceš (a proč a čí sen vlastně plníš) výrazně levněji.
Ad nadšení: Jo jo je to tak. Je to kvůli ženě a dětem. Asi to pomůže v jistých ohledech i mě, ale to nemůžu potvrdit. Třeba to pro můj neurotismus bude to nejlepší, co můžu udělat - nevím...
ad a) Zajímavé, tak jsem se na to nedíval.
ad b) Paráda, nechceš jí to vysvětlit? :o) Nee, teď vážně. Žena chtěla na víkendy změnu prostředí, tak jsme zkoušeli koupit starou chatu, ale já bych se o ni nedovedl postarat, proto z toho sešlo. No a tak jsme nakonec koupili nově zasíťovaný pozemek v lokalitě, kde rostou nové domky a teď řešíme, s tím dál.
ad Psychoterapeut nebo kouč: ANO!!! Díky! Já jsem už dříve přemýšlel o pozici "psychologa přes bydlení", kterého bych oslovil. Zkoušel jsem obecného psychologa (pravda kvůli jiné situaci - složité vztahy se sousedy) a nejsem si jist, že by mě tento obecný psycholog pomohl posunout při rozhodování o budoucím bydlení. Máš tip na to, kde takového odborníka najít?