Noxik píše:Zajimave, me prisel hluk v panelaku a cihlaku az na to vrtani plusminus stejny. Asi je to taky otazka stesti a sousedy a jejich podlahy.
O ceskem "chatareni" bych se radeji nevyjadroval, vase otazka to shrnuje vice nez vystizne.
Tak koupe pozemku jako ulozeni neni spatny napad, me to prislo jako ze jste ho koupili a nevedeli co s nim. Zkusim se vyjadrit lepe - protoze takovehlo ulozeni penez uz udelalo vic lidi, nejaky tusim politik se nekde vyjadril, ze by to chteli lidem zatrhnout, ze pry blokuji pozemky a vystavbu.
V tom shrnujicim prispevku z 11,41 si myslim ze je to napsane naprosto vystizne, jen sis potreboval sam ujasnit, co chces, coz se povedlo. Plus xls vyse je nazornou ukazkou, ze kdyz se zadari, muze byt barak super, jen se to nesmi ohybat pres koleno.
Díky za shrnutí i za průběžnou diskuzi. Tahle diskuze pomohla posunout dál. Přesně to jsem potřeboval.
Ad uložení peněz: Myslím, že tohle spekulantství ošetřuje danění. Pokud bych pozemek prodal do 5 let, platil bych daň ze zisku.
-- 11. 1. 2019 21:44 --Mrusnok píše:Je tady na tomto foru dohledatelné, jak mi xls radil ať prodám byt v Praze a jdu do Velké Británie sbírat jahody - s vysokou školou. No byt jsem si nechal a dělám advokacii v Praze, i když teda na soudní jednání jezdím po celé ČR. Nedokážu si už dnes představit, že bych dělal jiné povolání. No, takže jeho pseudorady bych dozajista nebral vážně.

Třeba bys dneska dělal advokacii v Británii - to už se nedozvíš. Každopádně rady jsou pěkná věc, rozhodnutí i odpovědnost je ale beztak na tom, kdo radu dostal.
Mě tady rady pomohly v tom, abych si ujasnil co chci. Dozvěděl jsem se také nové věci (např. potřeba socializace dětí a další informace), což mě fakt nenapadlo a to mi pomáhá posunout směrem, který mi dává největší smysl (jestli je to správný směr, to snad ukáže čas).
-- 11. 1. 2019 21:47 --PULPANM píše:Ahoj, tak my máme v Praze řadový domek se zahrádkou vzadu, v předu dvorek.Dětem 6+11 to úplně stačí, nám taky.
Do toho jsem na Sázavě, čili 30 km koupil "bezúdržbovou " chatu.Fakt není co udržovat, jedeš, kdy chceš, voda z veřejné studny, suché WC, k Sázavě 200 m, takže tam jezdíme v létě, hlavně, a občas v zimě, Sázava kupodivu každou zimu u jezu zamrzne.
Mně se líbí tento model, pokud v Praze oba pracujeme, být na metru, mhd apod a o víkendu, pokud chceme, jet 30 minut na chatu, která je uprostřed lesa a u řeky.Večer buřty, kytara, pohoda. Z Prahy bych nešel a velký barák na vesnici či v satelitu, kde nic není, bych nestavil.
Je pak člověk opravdu taxikář, děti rostou a spojení do satelitů stojí za prd. Aspoň to uvidím u kamarádů, co takhle utekli.Rádi by se vrátili, ale už to v podstatě nejde.
Rozumím. Každopádně můj pozemek je v na Mělníku, což není vesnice ani satelit a docházka 10 min chůze do centra je také něco, co se dá zvládnout. Na druhou stranu Praha to taky není.