od redhaven 3. 3. 2019 09:41
Mám dva starší bratry, kteří si před 35-ti lety rozdělili na poloviny darovaný domek č. 1 zapsáním na katastru. Prostřední bratr po pár letech po dohodě s nejstarším bratrem dům přepsal jen na sebe a začal jej rekonstruovat přičemž jsem mu asi 10 let významně pomáhal. Matka mě v závěti u notáře napsala polovinu rodného domu č. 2, s tím, že druhou polovinu tohoto domu bude mět nejstarší bratr. Nyní jsem se prakticky dovtípil a matka mě to nakonec i v hádce přiznala, že nejstarší bratr s ní jel původní závět k notáři zrušit, tak aby měl každý ze tří bratrů třetinu domu v zákonném dědictví automaticky. S tím že jsem si spočítal, že prostřední bratr mu svoji třetinu domu č. 2 přenechá jako odstupné za to, že mu nejstarší bratr přenechal darováním polovinu domu č. 1 před 35 lety. Byl a jsem z toho na mrtvici, nemohl jsem několik nocí ani spát. Kdyby to bylo v dnes už bývalé rodině totiž spravedlivé od počátku, tak jsem měl na domě č. 1 mět třetinu podíl, ale bral jsem to automaticky tak, že spravedlivě a logicky dostanu za pomoc při rekonstrukci domu č. 1 , polovinu domu č. 2. Také jsem za desítky let na domě č. 2 rodičům řadu věcí pomáhal na zahradě i domě, bydlím tu. Matka je silně ovlivněna manipulacemi nejstaršího bratra a stařeckou umínenou demencí. Bratrům jsem sdělil, že jsou pro mě hůř než cizí lidi, rodičům jsem řekl to samé. Nevím co dál mám dělat, nemůžu tento megapodraz překousnout, jen o tom začnu přemýšlet.