Podraz macešské rodiny.

Stavební spoření, hypoteční, překlenovací a jiné úvěry, normy a předpisy

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod MiASX 1. 4. 2019 20:24

Ja myslim, ze idealni je darovat to behem zivota, u nemovitosti vyminit vecne bremeno doziti.
MiASX
Nadšenec

Odeslat příspěvekod xxiro 3. 4. 2019 13:10

Ze zkušenosti z naší rodiny, kdy se dělení majetku dohodlo za života prarodičů jak ze strany otce tak matky, musím říct, že vše proběhlo hladce a bez třenic o majetek. Pak už se to jen sepsalo u notáře pro strýčka příhodu.

Ono je to asi i tím, že prarodičům bylo už přes 80 a jejich děti měli mezi 50 až 60 lety, takže všichni měli své bydlení bez hypoték atd. a nikdo se na to vyloženě netřepal. Otec s jeho sourozenci z toho měli spíš legraci, protože prarodiče chtěli rozdělit snad úplně všechno (od sekačky se svářečkou přes polnosti až po poslední hřebík). Takže nakonec otec si na sebe přepsal pole a peníze postoupil mě se sestrami.
xxiro
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod audiobullys 24. 5. 2019 23:15

jak to vlastník nedaruje během života , tak nastupuje problém a dědí se podíly.
krásně je to vidět na zemědělské půdě, dále i některých domech i bytech.
taky jsem zdědil podíl na bytě. kdybych byl joo velká svinucha tak prepisu podil na znameho za nedorovnatelnou sumu(kvuli predkupnimu pravu) dan si zaplatím a pak známého nechám vykupovat zbylé podíly pod cenou, navíc s nárokem za ušlý zisk z obývání většího podílů jedním z dědiců, který v bytě bydlí a přišel k tomu jak slepej k houslím, navíc za života podváděla svého manžela.
to ještě je málo co udělali jeho 2 synové, vybrali penzijní fond tak s 300 tisíci a maceše taky nic nedali a ještě se ani neráčeli uspořádat pohřeb, neb byly měsíc na dovolené. tak na co by se vraceli. vzhledem k tomu, že nejstarší syn okradl mého tátu a vysmál se mu do očí, bych se mu taky mohl vysmát do očí. Ale jeto pod moji úroveň.
Daň ze samostatného myšlení nebyla dosud zavedena jen proto, že by to byl příjem pro stát zcela zanedbatelný.
audiobullys
Diskutér

Odeslat příspěvekod mo.tor 25. 5. 2019 07:30

Nechtel bych mit takove pribuzne, asi spatna vychova.
mo.tor
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MirekM. 25. 5. 2019 07:36

Někde jsem nedávno četl, že povaha je dána hlavně geny, výchovou lze ovlivnit jen částečně, tedy pokud je geneticky někdo svině, výchovou z něj uděláte maximálně jen menší svini.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod mo.tor 25. 5. 2019 08:09

Ja jsem treba velka svine, ale na pribuzne tedy ne, tak nejak drzime pri sobe. Pokud se nekdo chova k pribuznemu stejne jako k cizimu, tak je neco spatne, dite to muselo videt uz u rodicu, to je spatna vychova a ne geny.
mo.tor
Návštěvník

Předchozí stránka