vpe píše:Ten pravnik (advokat) ti fakt na uvod nerekl: domluvte se sami?
Samozřejmě mi bylo řečeno / doporučeno, že nejlepší by bylo se domluvit. Je mi to jasné o samého začátku a taky jsem se o to pokoušel dokud jsem se časem nepřesvědčil, že je ta snaha úplně marná.
Vše co jsem tu napsal je málo k tomu, abys dokázal připusit, že prostě dohoda není možná?
Máme naprosto rozdílné představy o tom, co a jak chceme - jsou zjevně neslučitelné.
vpe píše:Nevim jak se chces handrkovat soudne, podle me to moc nejde, ale budu rad, kdyz napises vysledek (ktery bude treba za xx let).
Zatím to u žádného soudu není a asi ještě chvíli nebude. Nemám promyšlené co a jak podniknu dál. Vím jen, že v tom nechci setrvávat, protože cokoliv s druhou stranou řešit je nesmírně obtížné, až nemožné.
yowie píše:Jasně, bude to trvat déle, ale ve finále je třeba si taky uvědomit, že je to lepší varianta, než když prodá pod cenou svou půlku někomu, kdo v tom umí chodit, to pak prodělají oba ...
Já bych právě na to, že svůj podíl prodám někomu, kdo je drsný, hrál. Byt v Praze, na půl, každý dostane třeba 2,5 míče, a nebo to prodám za 1,5 milionu a ten, kdo to koupí, tě bude tahat po soudech a legálně terorizovat tak dlouho, že mu to nakonec prodáš za milion a ještě s radostí, že to máš z krku konečně....
Přesně. Jenže
vpe se zdá být přesně tím, kdo v tom umí chodit, a tak se na to dívá svou optikou. Nejspíš se nedokáže vcítit do toho, že někdo jiný prostě nemá jeho zkušenosti a není zběhlý v používání jeho metod. Naprosto chápu, že to není snadné ...
Nebýt toho, podněty co tu dostávám jsou jistě zajímavé a snad i přínosné. (y)